Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τα αποτελέσματα της Α΄ ερασιτεχνικής Καρδίτσας

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(22η αγωνιστική)


Άρης Φιλ.-Μαγουλίτσα 5-1
Απόλλων Μακρ.-Αστέρας Κ. 0-0
Ηρακλής Σοφ.-Πάμισσος 1-4
Διγενής-Εθνικός Κ. 0-2
Ηφαιστος-Πασχαλίτσα 1-2
Ταυρωπός-ΑΟ Μυρίνης 0-0
ΑΕ Καρποχωρίου-ΑΕ Λεονταρίου 1-0
Νεφέλη-Ενιπέας 1-2
ΑΟ Αγναντερού-Δόξα Μασχ. 1-0
Καραϊσκάκης-ΑΟ Σελλάνων 5-0




Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 21 αγωνιστικές)


Καραϊσκάκης Μαυρομματίου 47
Ταυρωπός 44
Εθνικός Καρδ. 44
ΑΕ Πασχαλίτσα 43
Ηρακλής Σοφ. 37
Ενιπέας 37
ΑΕ Καρποχωρίου 36
Ήφαιστος 35
ΑΕ Λεονταρίου 34
Πάμισσος 34
Απόλλων Μακρ. 32
Διγενής 31
Αστέρας 29
Άρης Φιλ. 29
ΑΟ Αγναντερού 28
ΑΟ Σελλάνων 26
Μυρίνη 26
Νεφέλη 16
Δόξα Μασχ. 14
Μαγουλίτσα 2

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

κανίβαλοι του ποδοσφαίρου και ανθρωποφάγοι της Ε.Ε.



Σε περασμένες εποχές ο Τζιμπρίλ Σισσέ  θα φόβιζε  σαν μπαμπούλας ή θα παρίστανε τον φύλαρχο σε ταινία του Ταρζάν, σήμερα αγαλλιάζει  τις εξέδρες και πληρώνεται εκατομμύρια ευρώ... Ο Όλι Ρεν  ένας  τεχνοκράτης που κατέχοντας καρπούζι και μαχαίρι κόβει μισθούς και  συντάξεις... Αυτοί είναι οι καλοί και οι κακοί  ξένοι του  ελληνικού κόμικ του 2010...  
Για τη νεολαία απαρατήρητοι περνάνε από την Αθήνα οι επίτροποι-ελεγκτές της Ελλάδας τύπου Όλι Ρεν, καλοζωισμένα δημιουργήματα του συστήματος πτωχεύουμε μιά χώρα και τη ρίχνουμε στους τοκογλύφους... Ακούγοντας στο ραδιόφωνο τους αθλητικούς Σταθμούς που συνωστίζονται στα ερτζιανά όπως οι αθλητικοί συντάκτες στην ΕΣΗΕΑ, καταλαβαίνεις ότι πλήθος οπαδών ενδιαφέρονται -μέσω μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων- να μάθουν τις μεταγραφές παικτών των συλλόγων εν όψει νέας χρονιάς... Βρισκόμαστε στη πτώση των  επαγγελματιών πολιτικών καθοδηγητών του λαού και στην άνοδο των μάνατζερ του επαγγελματικού αθλητισμού... Όπως  όμορφες παλλακίδες  εξ Ανατολών είχαν κατακλύσει την Ελλάδα, έτσι και ξένοι  μπαλαδόροι  καταφεύγουν στις ομάδες ποδοσφαίρου της χώρας μας, που αν και βρίσκεται στο χείλος του οικονομικού γκρεμού, οι οπαδοί τους εξακολουθούν να τις υποστηρίζουν με φανατισμό... Και ενώ οι άνεργοι νεολαίοι του φραπέ και της εξέδρας σνομπάρουν αηδιασμένοι τους πολιτικούς, δεν αγνοούν τους μάνατζερ των ταλέντων της βιτρίνας και του πανεριού και στα τηλεφωνήματά τους στις αθλητικές εκπομπές προτείνουν παίχταράδες σαν τον Σισέ και τον Αμιραλάχ... Που τους ξέρουν; Μα από τη τηλεόραση που ακόμη και στα άγρια μεσάνυχτα μεταδίδει αγώνες από τα πέρατα της Γης που συμπεριλαμβάνονται στο στοίχημα... Σε ένα στοίχημα βρίσκεται η χώρα, αν θα μπορέσει να πάρει μιά ανάσα ζωής εν μέσω  τεχνοκρατών και μπαλαδόρων...  
Το αδηφάγο «τέρας» των Βρυξελλών αποτελείται  από  30.000 «επίλεκτους» που διορίστηκαν  άνευ εξετάσεων στη διοίκηση  της Ευρωπαικής Ένωσης. Έχουν κουρσέψει   την Ε.Ε.  καταλαμβάνοντας νευραλγικά πόστα με τεράστιους  μισθούς, πολυτελείς σουίτες,  αυτοκίνητα και σοφέρ, σωματοφύλακες, έξοδα μετακινήσεων και παραστάσεων...  Μόνο ο Μπαρόζο διαθέτει 28 επίλεκτους σωτατοφύλακες επί 24ωρης βάσης... Όσο για τους άσσους του ποδοσφαίρου  γνωστές είναι οι απολαυές τους που σε κάποιους ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο... Όσο για τους μάνατζερ-νταβατζήδες,  θεωρούνται η πληγή του επαγγελματικού αθλητισμού.

Γιατί δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια στη γέφυρα Ρίου - Αντιρίου

Το καρναβάλι του Ρίο-Αντίριο
Πληρώνει μια γέφυρα στην τιμή των τριών
Λένε πως μια γέφυρα εκμηδενίζει τις αποστάσεις. Καμιά φορά, εκμηδενίζει και τη νοημοσύνη των φορολογουμένων
Την αποκάλεσαν «τεχνικό επίτευγμα υψηλής αισθητικής», «υποδειγματικό αναπτυξιακό έργο», «κόσμημα του τόπου» και «όραμα που έγινε πραγματικότητα». Τη φωτογράφισαν, τη φώτισαν με πυροτεχνήματα, τη διέτρεξαν με την ολυμπιακή φλόγα, την έκαναν σύμβολο προεκλογικής εκστρατείας.
Εντυπωσιακή ομολογουμένως η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, σηματοδοτεί την πορεία της χώρας προς τον 21ο αιώνα, απαλλάσσοντας τους εκδρομείς του Πάσχα και της Καθαράς Δευτέρας από το μαρτύριο του φεριμπότ. Επίσης, επιτρέπει στους κατοίκους την Ναυπάκτου να πηγαίνουν για ψώνια στην Πάτρα και κάνει πραγματικότητα το όραμα της ζεύξης του Χαρίλαου Τρικούπη με τον Κώστα Λαλιώτη. Κατά βάθος όμως αποτελεί υπόδειγμα του νέου τύπου δημοσίων έργων, που εγκαινίασε με πχιότητα η κυβέρνηση Σημίτη και προωθεί με σεμνότητα και ταπεινότητα η κυβέρνηση Καραμανλή, μαζί με μερικούς νταβατζήδες.

Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κόστισε συνολικά 740 εκ ευρώ ή 252 δισ. δραχμές. Από αυτά:

· Το 10% (74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται.
· Το 40% (296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή το πληρώσαμε εμείς.
· Το υπόλοιπο 50% (370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με κρατικές εγγυήσεις.

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2011/01/blog-post_8831.html#more

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Προκαταβολικά.

Θέλω να ανοίξω ένα τυροπιτάδικο.
Επειδή όμως δεν έχω λεφτά, θα ήθελα όσοι περνούν έξω από τον χώρο που σκοπεύω να ανοίξω το τυροπιτάδικο, να μου πληρώνουν τις τυρόπιτες που δεν μπορώ προς το παρόν να τους πουλήσω, έτσι ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. ύστερα από 2 χρόνια) να μπορώ να τους πουλώ τυρόπιτες (τις οποίες φυσικά και πάλι θα πληρώνουν)!

Όχι, δεν είμαι βλαμμένος, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω την ίδια πετυχημένη πρακτική των κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει τα έργα οδοποιίας στο εθνικό μας δίκτυο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συνδρομή σας και επιφυλάσσομαι για την παρασκευή πολύ νόστιμων εδεσμάτων όταν θα είμαι έτοιμος!

Ημεδαποί «αθώοι» στα κανάλια, αλλοδαποί καταληψίες στη Νομική

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και η υφυπουργός αρμόδια για θέματα μετανάστευσης κ. Άννα Νταλάρα, συμφώνησαν: Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και αυτό που έχει επικρατήσει είναι ένας ευρωπαϊκός φαρισαϊσμός.
Τα περί «ευρωπαϊκού προβλήματος» εντάσσονται πλέον στο παλαιό στερεότυπο, σύμφωνα με το οποίο φταίνε πάντα οι άλλοι. Επειδή απλώς δεν θέλουμε να ομολογήσουμε την αδυναμία να λύσουμε και εμείς επιτέλους κάποιο πρόβλημα στο εσωτερικό της χώρας μας.
Πρόκειται για παλαιά πρακτική: Η διαφθορά είναι παγκόσμιο πρόβλημα, η Ζήμενς εκμαύλισε όλον τον κόσμο, η Ευρώπη δεν κατανοεί ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής, δεν μας βοηθούν στο δείνα θέμα, δεν μας συμπαραστέκονται στο άλλο – και πάει λέγοντας.
Και επίσης: Η Δικαιοσύνη έχει τους δικούς της ρυθμούς, οι δημοσιογράφοι χώνουν την μύτη τους εκεί που δεν πρέπει, οι πολίτες είναι ανεύθυνοι και πιέζουν τους πολιτικούς για ρουσφέτια, οι αγρότες «τρώνε» τις επιδοτήσεις, οι πανεπιστημιακές αρχές διαπλέκονται με τις φοιτητικές οργανώσεις, οι δημόσιοι υπάλληλοι δίνουν μάχες οπισθοφυλακής, οι ανεξάρτητες αρχές δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους – και (ξανα)πάει λέγοντας.
Πρόκειται για τη γνωστή τακτική που ακολουθεί εδώ και δεκαετίες το πολιτικό σύστημα, προκειμένου να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες. Ευθύνες που έχει μεταθέσει σε άλλους, σε σημείο να διερωτάται κανείς αν τελικά χρησιμεύει σε τίποτε η ύπαρξη τέτοιας πολιτικής ζωής.
Για την Ζήμενς δεν φταίει κανείς – όπως κανείς δεν έφταιξε και για το Χρηματιστήριο. Στο Βατοπέδι δεν έγινε τίποτε – όπως τίποτε δεν έγινε και με τις κοινοτικές επιδοτήσεις.
Τα ασφαλιστικά ταμεία φαλίρισαν μόνα τους – και όχι επειδή (ομόφωνα) «επένδυσαν» στο Χρηματιστήριο και στα ομόλογα.
Η τρόικα ήλθε μόνη της, επειδή το Κράτος έπεσε έξω για κάποιον άγνωστο λόγο – και όχι επειδή υπήρξε εκτεταμένη κακοδιαχείριση εκ μέρους των καθ’ ύλην αρμοδίων.
Ακολουθούν οι παρελάσεις «αθώων» από τα κανάλια, που όλα τα ήξεραν, όλα τα είχαν προβλέψει, όλα τα είχαν πει (σε ποιον άραγε;). Και που κυρίως δηλώνουν κατάπληκτοι και οργισμένοι για την εμπλοκή τους στο ένα ή στο άλλο θέμα, ενώ αυτοί ΔΕΝ έβαλαν πουθενά την υπογραφή τους!
Από χθες, η Νομική Σχολή Αθηνών μετετράπη σε τσαντίρι, επειδή εγκαταστάθηκαν εκεί κάποιες εκατοντάδες μεταναστών – διότι προφανώς δεν τους χωράνε τα σπίτια των υποκινητών αυτής της νέας παρανομίας, διαφορετικά όλοι αυτοί οι ανθρωπιστές ευχαρίστως θα τους φιλοξενούσαν.
Φταίει και γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση; Υπάρχει καμιά ευρωπαϊκή χώρα που θα ανεχόταν κάτι τέτοιο σε πανεπιστημιακό της ίδρυμα έστω και για μια ώρα;
Υπάρχει χώρα (του πρώτου, δεύτερου, τρίτου, τέταρτου και πέμπτου κόσμου), όπου αυτοί που θα έσπαγαν τις πόρτες ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος δεν θα βρίσκονταν ήδη στη φυλακή;
Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν οι ημεδαποί «αθώοι» σουλατσάρουν στα κανάλια. Έρχονται οι αλλοδαποί καταληψίες και εισβάλλουν στα δημόσια κτίρια.
Αυτά – και πολλά άλλα – βλέπουν οι Ευρωπαίοι και μας αφήνουν στη μοίρα μας, περιοριζόμενοι να μας δανείζουν με ληστρικά επιτόκια.
Όχι, δεν φταίει «ο Θεός που μας μισεί». Φταίει το κακό το ριζικό μας. Και πάνω απ’ όλα το κρασί – φαρμάκι που μας ποτίζουν, για να επιβιώνουν πολιτικά.
http://www.elzoni.gr/html/ent/999/ent.5999.asp

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Όχι, θα τα άνοιγαν!

Ιδού η απάντηση, με ιδεολογική ανάλυση και σοσιαλιστική τεκμηρίωση…
Αναγνωστάκης: Γιατί δεν ανοίξατε τα κομματικά ταμεία;
Οικονόμου Π.: Έτσι κρίναμε!
Αναγνωστάκης: Μα αυτό δεν είναι...
πολιτική απάντηση...
Οικονόμου Π.: Πολιτικότατη είναι._

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η τέχνη θέλει μάστορη κι η φάβα θέλει λάδι...

Από μαστόρια (της συγκάλυψης) στη Βουλή, άλλο τίποτε. Κι από «λάδι», όπως είναι γνωστό, τα αποθέματα είναι τεράστια. Αναμενόμενη λοιπόν και η φάβα των πορισμάτων για το σκάνδαλο της Siemens που σερβίρουν τα κόμματα εξουσίας.

Το κουκούλωμα ήταν προεξοφλημένο από την κοινωνία. Ο κόσμος ξέρει ότι στη Βουλή «φέγγει ο στραβός τ' αλλήθωρου». Ακούει ο κόσμος ότι οι εθνοπατέρες έχουν εξασφαλίσει το ατιμώρητο ακόμη και για τροχαίες παραβάσεις. Δεν αίρεται (πρόσφατα έγινε αυτό) η βουλευτική ασυλία, κάποιου βουλευτή που έχτιζε χωρίς άδεια. Περίμενε κανείς ότι κάποιος απ' αυτούς θα πληρώσει για τη... Mizens;

Άλλωστε τι να πληρώσει; Τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, όπως κι αυτά του Βατοπεδίου. Όσο για το «λάδι»; Αυτό είναι αποθηκευμένο σε ασφαλείς οφσόρ τοποθεσίες. Πού να ψάχνει κανείς τώρα...

Οι εν λόγω κύριοι, ωστόσο, φαίνεται να ξεχνούν ότι οι καιροί δεν είναι συνηθισμένοι. Εξ αιτίας τους, εξ αιτίας των πολιτικών και των επιλογών τους, η χώρα χρεοκόπησε και οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα, την ίδια ώρα που κάποιοι περνούν ζωή και κότα, ασφαλείς και... παραγεγραμμένοι. Οι εθνοπατέρες μας, είτε υπερεκτιμούν την μαστοριά τους είτε υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Σε κάθε περίπτωση αυτή η τελευταία φάβα θα τους πέσει βαριά...

Το πρώτο βήμα εναντίον της μικρής ιδιοκτησίας, γίνεται με πρόφαση...

Τα σταφύλια της οργής
Εκτύπωση E-mail
Το πρώτο βήμα εναντίον της μικρής ιδιοκτησίας, γίνεται με πρόφαση την προστασία του περιβάλλοντος. Υπερπηδήθηκαν όλα τα στάδια και τα μέτρα (υπάρχοντα ή νέα)  για την προστασία, για να φτάσει η κυβέρνηση στα 10 στρέμματα. Πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο που δείχνει τον πραγματικό στόχο: τον μικρομεσαίο έλληνα, τον μικρό ιδιοκτήτη. Η κυβέρνηση Σημίτη έλαβε όλα τα μέτρα για να δημιουργηθεί μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση και συγκεντροποίησης κεφαλαίου σε κάθε ξεχωριστό κλάδο. Ότι απέμεινε, ήρθε αυτή η κυβέρνηση να το ολοκληρώσει.
Όλα τα μέτρα οδηγούν στην συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια λιγότερων.
Αν αυτή η κοινωνία ακόμα αντέχει οφείλεται στην οικογένεια, στην μικρή και μεσαία, οικογενειακού χαρακτήρα, ιδιοκτησία.
Το όραμα των «τεχνοκρατών» και των νέων εκσυγχρονιστών είναι να διαλυθεί αυτή η ιδιοκτησία και επιχειρηματικότητα. Σε μια χώρα όμως που δεν μπορεί να γίνει βιομηχανική (ειδικά σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης), σε μια χώρα που δεν θα δημιουργηθούν πολυεθνικές, σε μια χώρα από την οποία οι επιχειρήσεις φεύγουν, όλα τα μέτρα οδηγούν στην αποσάθρωση των μικρών εταιριών, της μικρής ιδιοκτησίας. Ακόμα και οι παλαιότεροι τραπεζίτες δεν το κρύβουν πως η ανάκαμψη θα προέλθει και πάλι από τους μικρότερους.
Η ιστορία του καπιταλισμού μας διδάσκει ότι η ανάταση έρχεται από το σπάσιμο των μονοπωλίων (βλέπε ΗΠΑ) υπέρ των μικρότερων, ώστε να κινηθεί ξανά η «μηχανή».
Η ανάγκη αντιμετώπισης της κρίσης - κάτι που επί της αρχής αποδέχθηκε η ελληνική κοινωνία-  μετατρέπεται σιγά-σιγά σε μάσκα. Και πίσω από αυτή την μάσκα  υλοποιούνται εγκλήματα.
Αποσαθρώνεται κάθε έννοια δημοσίου συμφέροντος, η δημόσια υγεία διαλύεται στο όνομα της αντιμετώπισης της διαφθοράς, η μικρή ιδιοκτησία διαλύεται στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Τα 10 στρέμματα είναι το πρώτο βήμα. Οι ζώνες νατούρα στην Ελλάδα είναι πολλές και διαφορετικές. Ακόμα και πάνω από την Βάρης-Κορωπίου η περιοχή χαρακτηρίζεται φυσικής προστασίας. Αύριο χιλιάδες κάτοικοι δεν θα μπορούν να διορθώσουν ούτε τα κεραμίδια του μικρού σπιτιού τους.  Χιλιάδες άνθρωποι σε μικρά νησιά χάνουν δια της απαξίωσης, αυτό που τους άφησε η οικογένεια τους.
Χωρίς δικαίωμα μεταφοράς συντελεστή γης, χωρίς κανένα μέτρο υγιούς αξιοποίησης των φυσικών πόρων (νερά κλπ), χωρίς βοήθεια στην  αγροτική οικονομία, βρέθηκε το μέτρο: η διάλυση της μικρής ιδιοκτησίας.
Αυτή τη φορά η κυβερνητική πολιτική μαζί με την διάλυση του σκληρού πυρήνα της μικρής ελληνικής επιχειρηματικότητας και ιδιοκτησίας, μαζί με την διάλυση της έννοιας δημόσιο, μοιράζει και μίσος.
Μίσος θα εισπράξει, μίσος που κανείς δεν θα ελέγξει.
Τα σταφύλια της οργής ωριμάζουν…

Το πόπολο στη λιτότητα, οι τραπεζίτες στα πούπουλα...

Μπορεί η κρίση χρέους να αποδιαρθρώνει την εργασία σε όλη την Ευρώπη με τους μισθούς να καταρρέουν και την ανεργία να εκτοξεύεται αλλά τα καλόπαιδα των μεγαθηρίων της κερδοσκοπίας που εξαφανίζουν εθνικές οικονομίες για πλάκα, εξακολουθούν ν’ ανοίγουν σαμπάνιες στην υγεία των κορόιδων.
Τα μπόνους του 2010 που ανακοίνωσε η – αναμεμειγμένη αγρίως στην κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους - Goldman Sachs  για τα...
 στελέχη της στη Βρετανία, παραμένουν σε ασύλληπτα, για το μέσο εργαζόμενο ή ... άνεργο, ύψη. Σύμφωνα με τον Guardian ο επενδυτικός κολοσσός δεν μπήκε καν στον κόπο να δείξει την (τηρουμένων των αναλογιών) αυτοσυγκράτηση του 2009, σε μια χρονιά (το 2010) όπου η ανεργία στη Βρετανία «χτύπησε» τον έναν στους πέντε νέους μέχρι 24 χρόνων σημειώνοντας ρεκόρ από τις αρχές της δεκαετίας του1990 και αυξάνοντας τον αριθμό των άνεργων νέων στο 1 εκατομμύριο περίπου.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Στις 26/1 τα τρακτέρ στο κέντρο της Καρδίτσας

Ανακοίνωση - κάλεσμα προς τους μικρομεσαίους αγρότες του Νομού Καρδίτσας να συμμετάσχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο, με τρακτέρ, που θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου 2011, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, εξέδωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ).

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι για τα μεγάλα προβλήματα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, η ευθύνη ανήκει στην ΚΑΠ και γενικότερα στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτά τα προβλήματα οξύνονται, τώρα κι άλλο, με τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου που υπέγραψε με την τρόικα.

Αφού υπογραμμίζεται ότι για να έχει αποτέλεσμα και προοπτική ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς πρέπει να είναι κοινός με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, τονίζεται ότι οι αγρότες αγωνίζονται για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια άλλη αγροτική οικονομία που θα στηρίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό, στον παραγωγικό συνεταιρισμό και στις κρατικές, καθετοποιημένες αγροτικές μονάδες, θα τους εξασφαλίζει καλό εισόδημα και επαρκή, ποιοτικά και φτηνά αγροτικά προϊόντα για τον ελληνικό λαό.

Ως άμεσες και βασικές διεκδικήσεις των μικρομεσαίων αγροτών της Καρδίτσας, η ΕΟΑΣΚ αναφέρει:

1. Αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις και το πράσινο σκουλήκι.
2. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα αγροτικά εφόδια και, μέχρι να γίνει αυτό, αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ από το 11% στο 15%.
3. Θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
4. Να μην πληρώνουν οι αγρότες τέλη και πρόστιμα για τις άδειες γεωτρήσεων και για τους ΤΟΕΒ.
5. Πάγωμα οποιασδήποτε αύξησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αφορολόγητο πετρέλαιο.
6. Κάλυψη, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών, να καταργηθεί το «χαράτσι» των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
7. Προστασία της ντόπιας παραγωγής, κατάργηση όλων των περιορισμών στη φυτική και τη ζωική παραγωγή.
8. ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός, με πλήρη ασφάλιση για το 100% της ζημιάς στη φυτική και ζωική παραγωγή, από όλους τους φυσικούς κινδύνους.
9. Σύνδεση της παραγωγής με την επιδότηση, να μη γίνει διαχωρισμός των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη» και σε «ενεργούς και ανενεργούς».
10. Απαγόρευση, με νόμο, κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ, διαγραφή χρεών από τόκους, πάγωμα των πληρωμών όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Να καταργηθεί το κλειστό επάγγελμα των κληρονομικών πρωθυπουργών …

Θα έπρεπε να χαίρομαι που ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα. Όλα αυτά τα κακά μονοπώλια, οι κλίκες, η πηγή της ακρίβειας, η καταπίεση, η χάλια εξυπηρέτηση. Και όμως, αυτό που αισθάνομαι είναι αδιαφορία, επιφυλακτικότητα και λίγο θυμό.
Εάν η Ελλάδα έχει 100 προβλήματα, από τα οποία τα 10 σοβαρά, δεν νομίζω ότι τα κλειστά επαγγέλματα για τα οποία γίνεται κουβέντα είναι το πρόβλημα. Σίγουρα δεν είναι στα 10 πιο σοβαρά θέματα, και αμφιβάλω εάν είναι στα 100.
Δεν έχω πρόβλημα με τα φαρμακεία. Γουστάρω να βλέπω τον φαρμακοποιό μου, με ξέρει τον ξέρω, είναι μια ευχάριστη μικροαστική σχέση. Τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα θα μπορούσαν να είναι πιο ευέλικτα, αλλά αυτό δεν χρειάζεται πολλή ταραχή για να βελτιωθεί. Οι τιμές; Χα χα χα. Όποιος νομίζει ότι τα Duane Reade ή τα Booth’s είναι φτηνά, κάνει λάθος. Απλά..... έχουν Πορτορικάνους και Πακιστανούς υπαλλήλους, αντί Αμερικανούς ή Εγγλέζους.
Δεν με ενοχλούν ούτε οι φαρμακοποιοί, απεναντίας, ούτε, μπορώ να πω, οι δικηγόροι. Ούτε καν οι συμβολαιογράφοι (αν και είναι λίγο …παρωχημένοι) Ούτε πιστεύω θα βελτιωθούν οι δικηγορικές υπηρεσίες ή οι τιμές εάν οι δικηγόροι γίνουν υπάλληλοι. Απεναντίας.
Το σημαντικότερο κλειστό επάγγελμα στην Ελλάδα είναι η κατασκευαστική εταιρία που έχει και μήντια. Το επόμενο σημαντικό κλειστό στην Ελλάδα είναι ο κληρονομικός Πρωθυπουργός, Βουλευτής, Νομάρχης… Αυτά τα δύο είναι τα βασικά. Και οι Τράπεζες. Καλή παρέα η ΕΕΤ, καλή και η Εθνική, κρατάει τα μπόσικα, μην κοιτάτε που τώρα δεν είναι στα χάϊ τους, σας διαβεβαιώ δεν έχουν τελειώσει ακόμα με εμάς. Και άλλες βαρειές βιομηχανίες είναι κλειστές, αλλά, πες είναι η φύση της δουλειάς.
Τα μονοπώλια είναι κλειστό επάγγελμα. Μονοπώλια που παριστάνουν τις 4-5 διαφορετικές εταιρίες, την εξής μία. Μονοπώλια που διορίζουν κληρονομικούς Πρωθυπουργούς, οικογενειακούς Βουλευτές, περίεργους Υπουργούς και παρασκηνιακούς Γενικούς Γραμματείς. Και όταν δεν σπρώχνουν χώματα, σπρώχνουν αιολικά, ενεργειακά.
Βασικά η Μαφία είναι το κλειστό επάγγελμα που με ενοχλεί πιο πολύ από όλα. Η Μαφία, στην Ελλάδα, δεν είναι αυτά με τα οποία παριστάνει ότι κάτι κάνει το ΠΑΣΟΚ. Είναι όλα τα άλλα. Και δεν είναι καν η Ελληνική Μαφία το πρόβλημα. Την Ισπανική, την πληρώσαμε ακριβά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την Γερμανική και την Γαλλική την πληρώνουμε αδρά από το 1990 και μετά… Αυτά τα κλειστά επαγγέλματα με ενοχλούν.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν Έλληνες δήμιοι να κρεμάσουν τους ενόχους...

Σκανδιναβός γιά την φαυλότητά μας...


Μιά κοτσιλιά στην
Ευρώπη η Ελλάδα
Δεν υπάρχουν Έλληνες δήμιοι
 να κρεμάσουν τους ενόχους...
 


Ο Τζέι Γούσταφσον είναι Σκανδιναβός δημοσιογράφος
 και  μιλάει για  τους Έλληνες της σημερινής Ελλάδας:
Είχα διδαχθεί από  παιδί ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, τα γράμματα, τις επιστήμες  και τις τέχνες και   επισκεπτόμενός την ένιωθα συγκίνηση και δέος για τους απογόνους του Αριστοτέλη, του Όμηρου και του Ιπποκράτη... Όμως το επιτόπιο ρεπορτάζ μου απέδειξε ότι ο σημερινός κάτοικος αυτής της χώρας δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε με τον αρχαίο Έλληνα που αναφέρουν τα παγκόσμια λεξικά, αλλά ούτε με τον μέσο ευρωπαίο πολίτη, κυρίως  της Σκανδιναβίας, που είναι  εργατικός, πειθαρχικός  και νομοταγής στο κοινό συμφέρον. Και επειδή το ρεπορτάζ μου πρέπει να είναι σύντομο και παραστατικό από τη χώρα που επισκέφθηκα, και τη μελέτησα, το παραθέτω:
Η Ελλάδα δεν είναι χώρα βιομηχανική -στερείται εργοστασίων - αλλά και η βιοτεχνία της φθίνει λόγω κρατικής  κακοδιαχείρισης, με...
αποτέλεσμα  άριστοι βιοτέχνες της να εγκαθίστανται σε γειτονικές χώρες αλλά και ως τη μακρινή Ιαπωνία και Κίνα... Η κτηνοτροφία και η καλλιέργεια, λόγω του εδάφους της, θα μπορούσε να απασχολήσει μεγάλο αριθμό του πληθυσμού της όπως παλαιότερα, αλλά οι κάτοικοι  της υπαίθρου σπουδάζουν τα παιδιά τους ακόμη και σε ξένα πανεπιστήμια, αν αποτύχουν στα ελληνικά... Χιλιάδες χιλιάδων νέοι με διπλώματα σε νεοφανή επαγγέλματα, όπως "σύμβουλος επιχειρήσεων", "ψυχολόγος αναλυτής", "ηλεκτρονικός διοικήσεως", δεν πρόκειται να βρουν ποτέ δουλειά... Η αγροτική χώρα δεν υπάρχει πιά και φέρνει  από το εξωτερικό  κρέας, γαλακτομικά  προιόντα  και οπωροκηπευτικά...  Οι αγρότες έχουν εγκαταλείψει τη παραγωγή και τις ελιές τους τις μαζεύουν λαθρομετανάστες... Και το εκπληκτικό, η χώρα που  περιβρέχεται κατά τα 34 από θάλασσα δεν είναι αυτάρκης σε ψάρια, γιατί η  αλόγιστη αλιεία καταστρέφει ότι γεννιέται στο θαλάσσιο χώρο...
 Ότι καλό απομένει σε αυτή τη χώρα, βρίσκεται μακριά από την Ελλάδα, όπως η Ναυτιλία της με τις ξένες σημαίες,  πνευματικές διάνοιες και ταλέντα στη τέχνη, στην επιστήμη, οι πάνω από 2.000 καθηγητές της σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ελληνικά ονόματα που διαπρέπουν στα πέρατα της Γης...      Οι Έλληνες πολιτικοί είναι υποκριτές και ιδιοτελείς, άλλα τάζουν προεκλογιικά και άλλα πράττουν αν εκλεγούν και κυρίως αν κυβερνήσουν... Πολλοί από τους εκάστοτε υπουργούς θέλουν να εξασφαλίσουν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τα εγγόνια τους, τους συγγενείς και ημετέρους... Ο κάθε Έλληνας, οποιασδήποτε τάξης, κλάδου και μόρφωσης, συμμετέχει στο γκρέμισμα και στη διάλυση της χώρας που έδωσε το όνομα στην Ευρώπη και στο κοινό νόμισμά της...      Τα τελευταία 30 χρόνια έχουν διοριστεί σε δημόσιες θέσεις πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες, ψηφοφόροι κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων που διαδέχονται το ένα το άλλο στη διακυβέρνηση της χώρας... Μιάς χώρας που οι κυρίως υπεύθυνοι της κατάντιας της θέλουν κρέμασμα, αλλά ποιοί να τους κρεμάσουν, οι συνυπεύθυνοι;