Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Κοινωνική νοημοσύνη και Πασοκοκρατία

Από το «Τσοβόλα δώστα όλα» του Ανδρέα και το «φάτε ρε σύντροφοι
 αλλά μέχρι 5.000.000 δραχμές», στην αυτοκτονία Λεωνίδα Τζανή!
Η κρίση γεννά ευκαιρίες και εάν αποφασίσουμε αντί για την καταθλιπτική οπτική της καθημερινότητάς μας -που μας την επιβάλλει η μιντακή ή και για τους περισσότερους από εμάς και η οικονομική πραγματικότητα - δούμε την θετική πλευρά της ζωής , μπορούμε να καταφέρουμε να ξυπνάμε με χαμόγελο και ελπίδα ‘Always look on the bright side of life’ είναι το ηχόστρωμα, και ξεκινάμε….

Ο στόχος είναι να απολαύσουμε την ζωή μας , για να συμβεί αυτό πρέπει καταρχήν να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Συνεπώς πρέπει να προσέξουμε την υγεία του και την σωματική και την ψυχική ,όλες δηλαδή τις βασικές του λειτουργίες ,τον ύπνο ,το φαγητό, την υγιεινή του , την διασκέδασή του, την εξάσκησή του, την παιδεία του, την εκπαίδευσή του κλπ.

Σε δεύτερο επίπεδο έρχεται η κοινωνικότητα του ατόμου, μπορεί να επιλέξει κάποιος να αποσπασθεί από την οργανωμένη κοινωνία ,να γίνει μοναχός για παράδειγμα και να χαθεί σε κάποια σκήτη για χρόνια, ή να γυρίσει πίσω στη φύση και να κάνει μια λιτή ή και πρωτόγονη αν θέλετε ζωή, επιλογή καλώς καμωμένη και αυτή.

Επειδή όμως ο άνθρωπος είναι κοινωνικό όν η επιλογή είναι να ενταχθεί και να λειτουργήσει εντός των ορίων της κοινωνίας . ...

Διαβάστε περισσότερα »