Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Επιθεώρηση των αναγκών των αγροτικών υποδομών στο Δ. Σοφάδων

Ύστερα από πρόσκληση του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Ζάβαλου, ο Αντινομάρχης Γιώργος Παπάρας επισκέφθηκε το Δήμο Σοφάδων για να έχει άμεση εικόνα των παρεμβάσεων που έγιναν από τη Νομαρχία για τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα στους τομείς που αφορούν κατασκευή αντλιοστασίων και τον καθαρισμό των τάφρων.
Κατά την επιθεώρηση των έργων, τον Αντινομάρχη συνόδευαν ο Δ/ντης
της Δ/νσης Εγγείων Βελτιώσεων κ. Γιάννης Καρακώστας και ο υπάλληλος της υπηρεσίας κ. Απόστολος Αλογάριαστος.
Επισκέφθηκαν τα αντλιοστάσια που είναι υπό κατασκευή και συγκεκριμένα το αντλιοστάσιο στην περιοχή «Φαρσαλίτη » στο Τ.Δ Σοφάδων-Κλειτσού που θα εξυπηρετεί στην άρδευση 3000 στρεμμάτων, το αντλιοστάσιο στην περιοχή « Ξηρόρεμα » στο Νέο Ικόνιο που θα εξυπηρετεί στην άρδευση 3000 στρεμμάτων, το αντλιοστάσιο στην περιοχή « Οργόζινου » στην Άμπελο που θα εξυπηρετεί στην άρδευση 3000 στρεμμάτων και το αντλιοστάσιο στην Αγ. Παρασκευή που θα συμβάλλει στην άρδευση 900 στρεμμάτων στην περιοχή. Στο Τ.Δ Αγ. Παρασκευής, τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Τουλόπουλος.
Μετέβησαν, επίσης, επιτόπου σε αντλιοστάσια στα οποία γίνονται εργασίες βελτίωσης και συγκεκριμένα στην περιοχή « Βάλτος » Μαυραχάδων όπου προβλέπεται η επέκταση του υπόγειου αγωγού ώστε να αρδεύονται επιπλέον 200 στρέμματα, στην περιοχή «Σοφαδίτης» Σοφάδων όπου προβλέπεται επίσης επέκταση του υπόγειου αγωγού όπου θα εξυπηρετεί την άρδευση επιπλέον 400 στρεμμάτων και στην περιοχή «Ίτολη» στα Γεφύρια που γίνονται αντίστοιχες εργασίες ώστε να αρδεύονται επιπλέον 200 στρέμματα.
Επιπλέον στην περιοχή Σοφάδων έχουν προβλεφθεί εργασίες καθαρισμού στραγγιστικών και αρδευτικών συλλεκτήρων - τάφρων που θα βελτιώσουν την άρδευση της περιοχής.Πιο αναλυτικά, προβλέπεται η διάνοιξη νέας αρδευτικής τάφρου μήκους 2700 μέτρων στην περιοχή του Αγ. Βησσαρίου και στην περιοχή δικαιοδοσίας του ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος, όπου προβλέπεται ο καθαρισμός αποστραγγιστικών τάφρων συνολικού μήκους 97.000 μέτρων σε διάφορα τοπικά διαμερίσματα της περιοχής.
Τέλος επιθεώρησαν περίπου 7 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων που άμεσα πρόκειται να γίνουν εργασίες χαλικοστρώσεων από το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας της Νομαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: