Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Η κομισιόν, με επιστολή-βόμβα, αμφισβητεί ότι τα 500 εκατ. ευρώ για τους αγρότες είναι πράγματι αποζημιώσεις, και όχι εθνικές ενισχύσεις!


Σε φιάσκο κινδυνεύει να εξελιχθεί το πολυδιαφημισμένο πακέτο των 500 εκατ. ευρώ, γνωστό ως πακέτο Χατζηγάκη, που δόθηκε στους αγρότες τον περασμένο Μάιο. Η Κομισιόν αμφισβητεί ότι πρόκειται για αποζημιώσεις και όχι κρατικές ενισχύσεις και καλεί την κυβέρνηση να δώσει νέες εξηγήσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου. Αν απορριφθούν και αυτές, η Ε.Ε. θα παραπέμψει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για επιβολή προστίμου...Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην επιστολή της η Κομισιόν αμφισβητεί τα στοιχεία που έστειλε η Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο για να δικαιολογήσει ότι τα 500 εκατ. ευρώ είναι πράγματι αποζημιώσεις για καταστροφές στις καλλιέργειες και στην κτηνοτροφία κυρίως από την ξηρασία και την κακοκαιρία, και όχι εθνικές ενισχύσεις που δεν επιτρέπονται από το κοινοτικό δίκαιο.Ειδικότερα αναφέρει ότι τα στοιχεία που έχουμε στείλει μέχρι τώρα δεν είναι πλήρη και επομένως ζητάει επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τα χρήματα που δόθηκαν και σε ποιους, χωρίς να υπεισέρχεται σε γραφειοκρατικές επισημάνσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Κομισιόν καταλήγει αναφέροντας ότι αν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν δώσει επαρκείς εξηγήσεις, τότε θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από την πλευρά του, επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για υπηρεσιακή αλληλογραφία που υπογράφεται από τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Κομισιόν Ι. Μένγκελε, και όχι για διαδικασία παραπομπής στο Δικαστήριο. Ωστόσο αυτή θα ακολουθήσει αν και πάλι δεν δοθούν πειστικές εξηγήσεις.Το πακέτο Χατζηγάκη δόθηκε τον Ιανουάριο μετά τα μπλόκα των αγροτών και εκταμιεύθηκε τον περασμένο Μάιο με ενισχύσεις κατά προϊόν σε αγρότες. Τότε η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε στείλει επιστολή στην Κομισιόν προσπαθώντας να εξηγήσει ότι πρόκειται για χρήματα που αφορούσαν αποζημιώσεις. Οι εξηγήσεις όμως αυτές, όπως φάνηκε, δεν έπεισαν την Κομισιόν. Αν η χώρα οδηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο για την παράνομη κρατική ενίσχυση.

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Ολοκληρώθηκε το κλειστό γυμναστήριο Σοφάδων


Την Παρασκευή 07-08-2009, ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχες Β. Νίκου, Γ. Παπάρα και Θ. Τότσικα επισκέφθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο στο Δήμο Σοφάδων όπου τον περίμεναν ο αντιδήμαρχος Σοφάδων Ηλίας Φιλίππου ο Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Σοφάδων Λ. Ζωιτσάκος, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος Γ. Στεργιόπουλος και επιθεώρησε τις εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί.
Σε ότι αφορά «Κλειστό Γυμναστήριο στο Δήμο Σοφάδων» χωρητικότητας 360 καθημένων θεατών το έργο άρχισε να κατασκευάζεται από το 1998 και η 1η εργολαβία σταμάτησε στο τέλος του 2005. Πιο αναλυτικά. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 24-09-97 με προυπ. 250 εκ. δρχ., ανατέθηκε με την αριθμ. 191/18-10-1997 απόφαση της Ν.Ε. Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής της Ν.Α. Καρδίτσας και η σύμβαση υπογράφηκε στις 20-01-98 στο ύψος των 205.131.200 δρχ. από τα οποία 123.078.720 δρχ. θα καταβάλλονταν από την ΓΓΑ 20.513.120 δρχ. από την Ν.Α και 61.539.360 δρχ. από το Δήμο Σοφάδων.
Το 2002 διαλύθηκε η υπάρχουσα εργολαβία και στην συνέχεια συνεχίστηκαν οι εργασίες την περίοδο (2003-2005) και οι συνολικές πληρωμές της 1ης εργολαβίας ανήλθαν στο ποσό των 412.054,42€ από τα οποία 361.059,80€ πλήρωσε η ΓΓΑ, 29.347,02€ η Ν.Α και 22.898,06€ ο Δήμος Σοφάδων
Με την έγκριση νέας πίστωσης το 2006 συντάχθηκε η μελέτη από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α Καρδίτσας με προϋπολογισμό 500.000,00€ για την αποπεράτωση του κλειστού με περαιτέρω οικοδομικές εργασίες (επιχρίσματα, χρωματισμοί, δάπεδα), ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρολογικά, θέρμανση αερισμός), καθώς και τον εξοπλισμό του (προμήθεια καθισμάτων για τις κερκίδες κλπ).
Η νέα εργολαβία δημοπρατήθηκε στις 13-03-2007 και ανατέθηκε με την αριθμ. 4/20/03-04-2007 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής έργων στην κοινοπραξία εργοληπτικών επιχειρήσεων «ΚΑΤΣΙΑΒΑΣ ΧΡ. & ΣΙΑ ΟΕ - ΔΗΜ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ» με μέση έκπτωση δημοπρασίας είκοσι τρία και πενήντα έξι τοις εκατό (23,56%) και συνολική δαπάνη έργου κατά την προσφορά 382.200,00€. Η σύμβαση υπογράφθηκε στις 8-6-2007 και η εργολαβία έχει ολοκληρωθεί και σύντομα το κλειστό γυμναστήριο θα δοθεί σε χρήση στους κατοίκους της περιοχής Σοφάδων.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Άνοιξε τις πύλες του το VALENI


Τις πύλες του στο κοινό άνοιξε και επισήμως το νέο boutique hotel VALENI στην Πορταριά του Πηλίου μ’ ένα cocktail party που άφησε εποχή.
Δίπλα στην πισίνα, στο μοναδικής θέας πλάτωμα που φιλοξενεί το εξωτερικό bar, στα λιθόχτιστα μπαλκόνια οι καλεσμένοι δροσίστηκαν με άφθονα ποτά γευόμενοι γεύσεις αξέχαστες στον ουρανίσκο. Η μουσική επένδυση της βραδιάς περιελάμβανε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις αφού οι ήχοι του DJ πολλές φορές διακόπηκαν από live εμφανίσεις που ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους (ένας σαξοφωνίστας γέμισε με jazz ήχους την ατμόσφαιρα ενώ αργότερα παραδοσιακά κλαρίνα απ’ την Καρδίτσα παρέσυραν σε τσάμικα).
Παρών στην υποδοχή ο πάντα χαμογελαστός ιδιοκτήτης του Valeni Βαγγέλης Καλπίας καλωσόριζε τους εκατοντάδες Βολιώτες και όχι μόνο που έσπευσαν για «τα καλορίζικα».
Το Valeni Hotel αποτελεί μια ιδανική πρόταση απόδρασης για όλες τις εποχές του χρόνου αφού τα δεκατέσσερα μοναδικής αισθητικής δωμάτια του ξεκουράζουν με τον καλύτερο τρόπο.
Στις εγκαταστάσεις όμως του Valeni, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί υπό την επίβλεψη του εξαιρετικού αρχιτέκτονα Δημήτρη Φιλιππιτζή προσφέρονται και για ιδιαίτερες στιγμές απόλαυσης: Μπάνιο στην πισίνα, παροχές θεραπειών στο spa, φαγητό στο restaurant, ποτό στο bar.
Μέσα σ’ ένα σκηνικό λευκής πέτρας, οικολογικών υλικών, ιδιαίτερων επίπλων, αυθεντικών έργων τέχνης, πρασίνου και φυσικά θέας που κόβει την ανάσα μπορεί κανείς να βρεθεί έστω και λίγες ώρες προκειμένου να αισθανθεί την ποιότητα ζωής σε πολύ μεγάλη δόση.
Όσοι βρέθηκαν στα εγκαίνια του Valeni είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν εκτός από την μοναδικότητα του χώρου και την ιδιαίτερα ζεστή, εγκάρδια, άψογη εξυπηρέτηση που παρέχουν οι άρτια καταρτισμένοι συνεργάτες του ξενοδοχείου.
Το Valeni boutique hotel θα σας ενθουσιάσει!
magnesianews.gr 23/07/2009

Κλήρωση δύο ταχυτήτων


Αντίθετα συναισθήματα φέρνει η κλήρωση των πλέι οφ του Champions League στους δύο αιώνιους. Ο Ολυμπιακός έχει σαφώς ευκολότερο έργο απέναντι στην Σέριφ Τίρασπολ από τη Μολδαβία, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό ο οποίος καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ισπανικής Ατλέτικο Μαδρίτης. Με Κοπεγχάγη ο ΑΠΟΕΛ.
Την Τρίτη 18 Αυγούστου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στη Μολδαβία την Σερίφ, ενώ ο επαναληπτικός στο στάδιο Καραϊσκάκη θα γίνει την Τετάρτη 26 Αυγούστου.
Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την Ατλέτικο την Τετάρτη 19 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, ενώ ο επαναληπτικός της Μαδρίτης θα γίνει την Τρίτη 25 Αυγούστου.

Καλά κρασιά


Το troktiko και πάλι στον αέρα

Από τις 12:58 πμ η google κατάργησε τον αποκλεισμό και το troktiko ξαναβγήκε κανονικά στον αέρα. Η αντίδραση όλων των bloggers που τρέλαναν τους server της google χθες, πιθανόν να ήταν μια δυνατή φωνή που ακούστηκε στα άδυτα της google.
Καλή συνέχεια φιλαράκια του troktikou

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

«Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ διπλοπληρώνουν φέτος την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους στην Ενιαία Ενίσχυση!

Ερώτηση του Μάρκου Μπόλαρη

Την άδικη απόφαση να καταβάλλουν και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ το τέλος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων τους για Ενιαία Ενίσχυση καταγγέλλει ο Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτής Ν. Σερρών του ΠΑΣΟΚ, με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία έχει ως εξής:
Η επιβολή τέλους για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των δικαιωμάτων στην Ενιαία Ενίσχυση σε βάρος των συνταξιούχων του ΟΓΑ είναι μία ακόμη απόδειξη για το πώς εννοεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την στήριξη της περιφέρειας της χώρας. Με απόφαση του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν θεωρούνται κατ’ επάγγελμα αγρότες και υποχρεώνονται στην καταβολή του τέλους ενεργοποίησης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, το οποίο φέτος είναι διπλάσιο με την αιτιολογία της ψηφιοποίησης του συστήματος! Πολλοί συνταξιούχοι έχουν ήδη καταβάλλει το τέλος από τα πενιχρά τους εισοδήματα, ενώ το Υπουργείο φαίνεται ότι «παίζει» με το προσφιλές του σύστημα των αλληλοαναιρούμενων διαρροών περί τελικής απαλλαγής των συνταξιούχων..

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ TROKTIKO ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥΣ...ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΑΥΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ...

Ρε παιδιά ποιον συκοφαντήσαμε και πότε; Το να ασκείς κριτική είναι συκοφαντία. Διαβάστε καλά τι λέει:
ΠΙΘΑΝΗ παραβίαση των όρων. Αν αυτό δεν είναι χούντα τότε τι είναι. όχι για παραβίαση αλλά μήπως έχουμε παραβιάσει τους όρους. Χθες ο Μάκης έγραφε "Θα δείτε τι σας περιμένει". Καλό να διαφωνείτε αλλά ας μπαίνουμε όλοι στα portal του Μάκη του Χατζηνικολάου όπου εκεί και να διαφωνείς δεν μπορείς ούτε να τους μιλήσεις! Είναι όλοι ακριβοθώρητοι.
Δηλαδή ο Γαβράς δεν έχει διεθνές σύστημα να μπλοκάρει; Πρόεδρος στην Γαλλία είναι σε ότι έχει να κάνει με το αντικείμενο του.
Ο Μάκης δεν έχει καμία σχέση που όλο απειλεί και συκοφαντεί; Δεν παραβιάζει τους όρους; Παιδιά αυτός θα καταδικαστεί ΣΙΓΟΥΡΑ! Τον πάει στα δικαστήρια ο πρώην δικός του.
Ο Παπαθανασίου που σήμερα γράφουμε ότι συγκαλύπτει τον Κουρή για το θέμα με τα εικονικά τιμολόγια;
Όλοι αυτοί έχουν κάθε λόγο να το κάνουν ΧΩΡΙΣ να έχουν συκοφαντηθεί.Tι συζητάμε για συκοφαντικά σχόλια ρε παιδιά;
Να είναι 10 στις 60.000 αναρτήσεις;
Ε, και; Δεν επανορθώσαμε όταν μας το ζήτησαν;
Δεν ζούμε σε εικονική πραγματικότητα και ξέραμε ότι θα γίνει. Απλά εδώ θα αποδειχθεί ποιοι έχουν πείσμα και ποιοι όχι.Μην σας απασχολεί το troktiko αλλά η φίμωση.
Ακόμα και αναρχικά και αρκαία στοιχεία να ήμασταν δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν. Για ποια ελευθερία λόγου και έκφρασης μας λένε; Ξεσηκώθηκαν όλοι για τον Γαβρά και εδώ ο κόσμος φωνάζει με 300 μειλ μέσα σε μια ώρα. Εμείς την άκρη θα την βρούμε.
Να είστε καλά όλοι
TROKTIKO.BLOGSPOT.COM

όλα τα χαμε, το ΞΥΣΤΟ μας έλλειπε. Έρχεται πάλι το ΞΥΣΤΟ

Αναρτήθηκε σήμερα, Πέμπτη 6-8-2009, στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, προς δημόσια διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους έως και την 15-9-2009, η προκήρυξη για διεθνή δημόσιο ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο ανάθεσης την οικονομικά υψηλότερη προσφορά για την παραχώρηση του έργου της παραγωγής, διαχείρισης, λειτουργίας και προβολής του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου (Σ.Κ.Λ.), σύμφωνα με σχέδιο νέου Προεδρικού Διατάγματος «Περί του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου και Κανονισμού λειτουργίας και διαχείρισης αυτού», το περιεχόμενο του οποίου είναι ενσωματωμένο σε διάφορες διατάξεις της προκήρυξης.Ειδικότερα, αντικείμενο της παρούσας προκήρυξης είναι η ανάθεση της παραγωγής, διαχείρισης, λειτουργίας και προβολής του Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου σε δύο ιδιωτικούς φορείς, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται αναλυτικά σε αυτή.
Ποιός λέτε να το πάρει; ....Σωστά μαντέψατε !

Προσπάθεια για έλεγχο των blogs. Έκλεισαν το troktiko.



Απίστευτο και όμως αληθινό. Η google έκλεισε προσωρινά το troktiko διότι παραβιάζει λέει τους όρους του blogger.

Οφείλει η google να αναφέρει εγγράφως ποιοι όροι παραβιάστηκαν από τα blogs που έχει κλείσει.
Επίσης οφείλει να κατ’ ονομάσει τα πρόσωπα ή τους οργανισμούς ή τις κρατικές υπηρεσίες που έχουν παρέμβει ως θιγόμενοι από τις αναρτήσεις των εν λόγο blogs.
Επίσης, πρέπει να ονοματίσει τις αναρτήσεις που παραβίασαν τους όρους της.





Ας θυμηθούμε τους στίχους του Μπέρτολντ Μπρεχτ, κι ας μην ενδώσουμε:
Στην αρχή, ήρθανε για τους κομμουνιστές. Δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Μετά ήρθαν για τους Εβραίους. Πάλι δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Μετά ήρθαν για τους εργάτες, τα μέλη των συνδικάτων. Πάλι δεν μίλησα, γιατί δεν ήμουν σοσιαλιστής.
Στο τέλος όμως, όταν ήρθαν να πιάσουν εμένα, δεν είχε απομείνει κανένας για να μιλήσει….