Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Έκλεισε το gamato.info


Χαμός έχει γίνει από χτες στο internet με το θέμα του κλεισίματος του gamato.info και την σύλληψη των διαχειριστών του. Οι διαχειριστές ήταν 3 στην Αθήνα και 3 στη Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και άλλοι που αναζητούνται.
Περιττό να...σας πούμε ότι σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας στο WEB ασχολείται με το κλείσιμο τους γνωστού site, που μπορούσε κανείς να κατεβάσει ελεύθερα video και μουσική.

Το gamato.info είχε περίπου 830.000 χρήστες.

Πάντως όσον αφορά το θέμα των συλλήψεων του gamato.info τρεις στην Αθήνα και τρεις στη Θεσσαλονίκη, έχουμε να πούμε πως και στο εξωτερικό γίνεται χαμός. Φανταστείτε πως όταν έκλεισαν το mininova το οποίο είναι μια μεγάλη...μηχανή αναζήτησης torrents έγινε πορεία. Οι υποθέσεις με τα torrent-sites βρίσκονται ακόμη στα δικαστήρια και οι αποφάσεις εκκρεμούν.


Δώδεκα συνολικά άτομα διώκονται ως διαχειριστές του γνωστού gamato.info, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους η Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών έργων. Από τους δώδεκα διαχειριστές οι δύο είναι μόνιμοι κάτοικοι Ολλανδίας, ελληνικής υπηκοότητας. Στη Β.Ελλάδα...πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις χθες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη ο ένας από τους συλληφθέντες, ένας 29χρονος ιδιωτικός υπάλληλος τεχνικής εταιρείας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για την άσκηση ποινικής δίωξης και την απαγγελία κατηγοριών. Ο ίδιος, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ουδέποτε πήραν χρήματα από κάποιον από τους χρήστες του gamato.info και ο τρόπος λειτουργίας του site στηριζόταν σε ιδεολογικούς λόγους.
Έχουν συλληφθεί επίσης ένας πενταετούς υποχρέωσης που υπηρετεί στη Λάρισα 27 χρονών και ένας 23χρονος μουσικός από την Αριδαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: