Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Αφήστε την πίτσα και φάτε πλαστό

πλαστός με μανιτάρια
½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1 ποτήρι βραστό νερό
¼ κ.γ μπέικιν
1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μια πρέζα αλάτι
1 κ.σ. ξίδι ή χυμό λεμονιού
3 μεγάλα αυγά
250 γρ μανιτάρια πλευρώτους σε κομμάτια
2-3 πιπεριές διάφορες
2 μικρές ώριμες ντομάτες ή κονκασέ 1/3 του κουτιού
2 φέτες μπέικον ή 3-4 κ.σ τσιγαρίδες (τζουρμπαλίνες)
150 γρ κίτρινα τυριά ελληνικά σε κυβάκια ή τριμμένα
Φρέσκο βούτυρο ή ελαιόλαδο
όσο κρύο νερό χρειαστεί για να γίνει ένας χυλός παχύρευστος
καλαμποκάλευρο ή ψιλό σιμιγδάλι για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει το αλεύρι.
Αφού χλιάνει, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ή το ξίδι, και ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι γ.ο.χ και τόσο νερό ώστε να πετύχουμε παχύρευστο χυλό.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα μεγάλο ρηχό ταψί φούρνου, με μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο, κόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το μπέικον (ή τις τσιγαρίδες) και τα σκορπίζουμε να πάνε παντού.
Κρατάμε λίγα για το επάνω μέρος της πίτας.
Πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο.
Αδειάζουμε τον παχύρευστο χυλό στο ταψί και το απλώνουμε με λαδωμένη σπάτουλα να πάει παντού.
Ο χυλός πρέπει ίσα-ίσα να καλύπτει το ταψί, ώστε όταν ψηθεί η ζύμη να γίνει λεπτή σαν της πίτσας.
Επάνω από το χυλό κόβουμε μικρά κομματάκια τυριών,
(ή αν θέλουμε τα ανακατεύουμε στο χυλό πριν το βάλουμε στο ταψί)
τα κομμάτια γέμισης που κρατήσαμε και την ντομάτα.
Κόβουμε μικρά κυβάκια βουτύρου, πάνω από το χυλό και πασπαλίζουμε παντού με καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι ψιλό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-45 λεπτά, στους 180° βαθμούς Κελσίου, στη δεύτερη σκάλα του φούρνου, ώστε το ταψί να είναι ακριβώς στη μέση.
Πρέπει να ροδίσει από πάνω και από κάτω το ίδιο.

http://gasteroplix.blogspot.com/2010/02/blog-post_05.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: