Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ερώτηση της Μ. Θεοχάρη για την κατασκευή οδογέφυρας στο Σοφαδίτη ποταμό

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα κατέθεσε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας κα. Μαρία Θεοχάρη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα την κατασκευή οδογέφυρας στον Σοφαδίτη ποταμό του Ν. Καρδίτσας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Η κατασκευή της οδογέφυρας στο Σοφαδίτη ποταμό και των παράπλευρων έργων, είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη των Σοφάδων, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργεί η σιδηροδρομική γραμμή, η οποία διασχίζει τον αστικό ιστό της πόλης, εμποδίζοντας την ομαλή κυκλοφορία των κατοίκων από τη μια πλευρά της πόλης στην άλλη.
Η πόλη των Σοφάδων, μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη», αποτελεί τη νέα έδρα του Δ. Σοφάδων και αποτελεί και τον δεύτερο Δήμο στο Νομό που διαθέτει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Τα εν λόγω έργα θα αναβαθμίσουν την περιοχή και θα επιλύσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα, που μετά την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής είναι αρκετά έντονο.
Οι δημότες αγωνιούν για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων, οι οποίοι αξίζει να τονιστεί ότι δεν αντέδρασαν καθόλου, κατά τη σύνταξη της μελέτης απαλλοτρίωσης.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται το Υπουργείο σας να διαθέσει τις απαραίτητες πιστώσεις για την κατασκευή των αναγκαίων αυτών έργων στην πόλη των Σοφάδων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: