Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις

Η έντονη βροχόπτωση, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αγροτικές εκτάσεις σε πολλές περιοχές όπως στην Κυψέλη, στην Πασχαλίτσα, στη Λεύκη και αλλού, όπου υπάρχει ζήτημα με τις καλλιέργειες, καθώς προκλήθηκαν ζημιές.
Επίσης πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν σε οικισμούς όπως στο Σταυρό, στην Καρδιτσομαγούλα και στο Φράγκο, ενώ καταγράφηκε εισροή νερών σε κάποια σπίτια και αποθήκες.
Πολλές κατολισθήσεις σημειώθηκαν στον ορεινό όγκο τόσο της λίμνης Πλαστήρα, όσο και ευρύτερα των Αγράφων και της Αργιθέας. Σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπήρχε διακοπή συγκοινωνίας εξ αιτίας των κατολισθήσεων, η Περιφερειακή Ενότητα έστειλε μηχανήματα και αποκατέστησε τη βατότητα των δρόμων.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ Βασίλης Τσιάκος μαζί με την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Κόκκαλη Γεώργια επισκέφθηκε πολλές περιοχές που επλήγησαν από τη βροχόπτωση, για να σχηματίσει προσωπική άποψη για το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και για να ακούσει τους πληγέντες κατοίκους.
Σε δηλώσεις του, επεσήμανε πως ειδικά για τους αγρότες, θα πρέπει άμεσα ο ΕΛ.ΓΑ να στείλει εκτιμητές, για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς. «Οι αγρότες ήδη βρίσκονται σε δύσκολη θέση και δεν μπορούν να αντέξουν νέα χτυπήματα, χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: