Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Μηνύματα αισιοδοξίας και νίκης στο Βόλο




Σε μία μεγάλη συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου το ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε χθες στους πολίτες της Μαγνησίας, ζητώντας ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία για να κυβερνήσει τη χώρα.

Κάτω από παρατεταμένο χειροκρότημα, με τους επτά υποψηφίους βουλευτές της Μαγνησίας πάνω στην εξέδρα μαζί με το Γραμματέα του κόμματος στη Μαγνησία, και τους ψηφοφόρους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να φωνάζουν συνθήματα νίκης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος για τον τομέα Δικαιοσύνης και υποψήφιος εκ νέου βουλευτής Καρδίτσας Ντίνος Ρόβλιας ζήτησε από τους πολίτες να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι και την ώρα που θα κλείνουν οι κάλπες αύριο, προκειμένου όπως είπε η νίκη του ΠΑΣΟΚ να είναι ισχυρή και μεγάλη.

Ο κ. Ρόβλιας επιτέθηκε στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι αποχωρεί αφήνοντας πίσω της συντρίμμια, παρουσίασε τις βασικές πτυχές του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και απάντησε σε όλα τα διλήμματα που θέτει η κυβέρνηση ειδικά για την οικονομία.
«Φτάνει πια. Δεν πάει άλλο. Αυτό είναι το μήνυμα του μέσου πολίτη, του επιστήμονα, του μισθωτού, του επαγγελματία, του αγρότη. Είναι το μήνυμα που πάει κατευθείαν στον Πρωθυπουργό. Κύριε Καραμανλή, αυτός ο λαός ζητάει να απολογηθείτε. Αυτός ο λαός κρίνει και ψηφίζει» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ρόβλιας.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. -συνέχισε ο βουλευτής Καρδίτσας- είναι η κυβέρνηση που δεν αφήνει πίσω της τίποτε θετικό. Μόνο προβλήματα και σκάνδαλα και έκανε λόγο για «τεράστια προβλήματα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά και πρωτοφανή σε ποσότητα και «ποιότητα» σκάνδαλα, με κορυφαία αυτά των ομολόγων και του Βατοπεδίου.
«Η κυβέρνηση Καραμανλή στερούνταν ουσιαστικής πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης εδώ και 1 χρόνο τουλάχιστον» σημείωσε ο ίδιος και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, αφού όπως επισήμανε ο ελληνικός λαός βιώνει μια βαθιά κρίση που συνθλίβει όλους, απογοητεύει και αγανακτεί και ζητά διέξοδο στην κρίση.
«Υποσχόμαστε ότι θα προχωρήσουμε μπροστά τα όνειρα του ελληνικού λαού.
Θα προχωρήσουμε μπροστά την Ελλάδα. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. απέτυχε σε όλα. Είναι αυτή που ευθύνεται για την μαύρη τρύπα στην οικονομία, στη διαφθορά, στα θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Παρέμεναν στην εξουσία, αναδεικνύοντας πρωτοφανή επίδειξη αλαζονείας και πολιτικού αμοραλισμού σε βάρος της ποιότητας της δημοκρατίας, σε βάρος της πολιτικής ζωής του τόπου» τόνισε ο κ. Ρόβλιας και έκανε αναδρομή στην προσφορά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στις θητείες του Κ. Σημίτη και του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.

Απαντήσεις στα διλήμματα της Νέας Δημοκρατίας
Ζητάμε από τους πολίτες να μελετήσουν και να κρίνουν τις θέσεις μας. Ζητάμε την καλύτερη δυνατή ενότητα όλων των δυνάμεων. Των δυνάμεων της δημιουργίας και της παραγωγής, της εργασίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας. Τις δυνάμεις αυτές που σέβονται τον τόπο και που παραμερίζουν το «εγώ» μπροστά στο «εμείς».
Απέναντι σε μια εξουσία που δεν σεβάστηκε τίποτα, δεσμευόμαστε για μια κυβέρνηση αξιών. Ο λαός θα την επιλέξει. Για μια νέα πορεία της Ελλάδας που αγωνίζεται, της Ελλάδας που πρωταγωνιστεί. Απέναντι στην πόλωση προτάσσουμε την ενότητα και την αποφασιστικότητα. Απέναντι στην αλαζονεία δείχνουμε ευαισθησία, ειλικρίνεια, ακόμα και αυτοκριτική όταν χρειάζεται.
Αντί για ένα πελατειακό κράτος, το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει ένα κράτος αξιοκρατίας, διαφάνειας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε ο κ. Ντίνος Ρόβλιας και κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά στα όσα προστάζει η Νέα Δημοκρατία.

Ο βουλευτής Καρδίτσας και εκ νέου υποψήφιος υποσχέθηκε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, ενώ ειδικότερα για την φορολογία επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί ότι
θα φορολογήσει τα μεγάλα εισοδήματα, την μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα μερίσματα και τις υπεραξίες από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, τις off shore εταιρίες που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους και θα αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, αξιοποιώντας παράλληλα τη δημόσια περιουσία, αλλά και εξοικονομώντας πόρους από την επαναδιαπράγματευση των εξοπλιστικών προγραμμάτων».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ρόβλιας ζήτησε από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να επαγρυπνούν και να μην εφησυχάζουν λόγω δημοσκοπήσεων και τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ κρίνεται από τους πολίτες πλέον ως αυριανή κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου ως αυριανός Πρωθυπουργός. Παρουσιάζουμε και προτείνουμε αυτά που μπορούμε να υλοποιήσουμε και όχι αυτά που μπορούν να μας φέρουν ψήφους, για τη δικαιοσύνη, για την ισότητα, για ένα καλύτερο αύριο.
Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης. Ζητάμε ψήφο αυτοδυναμίας. Για να κάνουμε μια νέα αρχή. Για να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: