Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Ένα δημοσίευμα ....προβληματισμός

Η ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ
Όπως αναφέρθηκε ήδη σε πολλά δημοσιεύματα τα εμβόλια απoτελούν το εργαλείο "υποθήκευσης" της υγείας μας, εγχεουν νοσογόνους παράγοντες μέσα στην κυκλοφορία του αίματος και προκαλούν σε βάθος χρόνου πολλά προβλήματα υγείας, όπως τον αυτισμό, το σύνδρομο του κόλπου, άλλα νευρολογικά νοσήματα, παράλυση ακόμη και θάνατο, ανάλογα με την "κράση" του οργανισμού που δέχτηκε το εμβόλιο και το είδος του εμβολίου, σε συνάρτηση με τα προσθετικά "ανοσο-ενισχυτικά" που περιέχει (squalene, υδράργυρο, αλουμίνιο κτλ.
Το πιο "μακάβριο" από όλα, είναι η χρήση του με απώτερο στόχο τη στείρωση του εμβολιαζόμενου. Όσο περίεργο, πρωτάκουστο και απάνθρωπο και να ακούγετε δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που η επιστήμη της ιατρικής δίνει φονικά όπλα στους διεστραμμένους παραγγελιοδόχους της, ούτε η πρώτη φορά που εφαρμόζεται...
Μια ματιά στην ιστορία της ευγονικής και των εκπροσώπων της από το παρελθόν μέχρι και σήμερα δίνει άφθονο υλικό...

http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/10/blog-post_5091.html

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

2ήμερη εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα στις 7 και 8 Νοεμβρίου

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΙΩΤΩΝ αποφάσισε να πραγματοποιήσει 2ήμερη εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα στις 7 και 8 Νοεμβρίου με αναχώρηση Σάββατο 7/11 και ώρα 5π.μ. από το πεδίο του Άρεως και επιστροφή το βράδυ της Κυριακής 8/11 και ώρα περίπου 9μ.μ.
Το Σάββατο βράδυ θα διανυκτερεύσουμε επάνω στη Λίμνη στα Ξενοδοχεία
«Ανατολή» και «Αγνάντι», όπου και θα φάμε στην Ταβέρνα και θα γλεντήσουμε όλοι μαζί. Την Κυριακή κατά την επιστροφή σκεφτόμαστε να περάσουμε από το Χωριό μας και να φάμε πάλι όλοι μαζί στην Ψησταριά του Παπαματθαίου. (Αυτό το τελευταίο θα το συζητήσουμε το πρωί όλοι μας με την αναχώρηση). Για την παραπάνω εκδρομή ο σύλλογος θα πληρώσει τα έξοδα της μετακίνησης δηλ. το πούλμαν, και τα υπόλοιπα ο καθένας μας.
Το κόστος για το ξενοδοχείο είναι 33 ευρώ το άτομο. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται και πρωινό, ενώ τα γεύματα και το δείπνο επιβαρύνουν τον καθένα μας ανάλογα μ' αυτά που θέλει να φάει και να πιει.
Επειδή το διάστημα είναι πολύ μικρό και έχουμε κλείσει και το ξενοδοχείο στέλνοντας και προκαταβολή, παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στα μέλη του Συλλόγου.

ΦΙΚΙΩΡΗΣ τα πάντα....

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Δεν παρεμβαίνει η ΕΠΟ στον αγώνα Πανσεραϊκού - Ολυμπιακού

Ανακοίνωση ΕΠΟ: "Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (άρθρο 23) δικαίωμα ένστασης για το κύρος του αγώνα έχουν μόνο τα διαγωνιζόμενα σωματεία. Το δικαίωμα τρίτου σωματείου που έχει έννομο συμφέρον περιορίζεται αποκλειστικώς στο πρωτάθλημα... ...που μετέχει και περιοριστικά στη διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα (άρθρο 23, παρ. 8).
Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. έχει, με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα (άρθρο 30, παρ. 3γ), δικαίωμα έφεσης υπέρ του κανονισμού μόνο επί πρωτόδικων αποφάσεων των Πειθαρχικών Επιτροπών της Ε.Π.Ο., της Super League και της Ενωσης Β΄-Γ΄ Εθνικής.Η Ε.Π.Ο. δεν έχει, σύμφωνα με τους κανονισμούς, δικαίωμα παρέμβασης υπέρ του Κανονισμού σε καμία ανάλογη περίπτωση.
Η Ομοσπονδία θα εξετάσει στην επόμενη τακτική γενική συνέλευση τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας αυτής καθώς και την επιλογή του φορέα ή του προσώπου που θα την ασκεί. Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι, μετά τις αλλαγές που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια, ο πλέον ανταγωνιστικός στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Συνδυάζει αγώνες με υψηλό ενδιαφέρον, έντονα στοιχεία "έκπληξης" και ισορροπία ανάμεσα στη διαφορά δυναμικότητας των κατηγοριών με τη θεσμοθέτηση της διεξαγωγής των αγώνων στην έδρα της ομάδας της μικρότερης κατηγορίας.
Τον χαρακτήρα αυτό ενισχύει η θεσμοθέτηση των αγώνων "νοκ άουτ" σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης έως την ημιτελική. Η επιλογή αυτή διαμορφώνει στην πράξη συνθήκες υπέρ των ομάδων των μικρότερων κατηγοριών, ειδικώς μάλιστα όταν αγωνίζονται στην έδρα τους. Η διαμόρφωση "νέων όρων" α. σε επίπεδο αναλογίας συμμετοχής Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα και καθόλη τη διάρκεια του αγώνα υπέρ των Ελλήνων και β. υπέρ της συμμετοχής νέων σε ηλικία ποδοσφαιριστών είναι μεν διαρκής επιθυμία της Ομοσπονδίας, προσκρούει όμως στο διαμορφωμένο διεθνώς θεσμικό πλαίσιο ως προς τους κοινοτικούς ποδοσφαιριστές.
Η υλοποίηση της επιθυμίας αυτής θα αποτελέσει το στόχο διαλόγου που η ΕΠΟ έχει σκοπό να ξεκινήσει με τις ομάδες της Super League".

Αύξησε τον τουρισμό η Εγνατία Οδός

Τις δυνατότητες που παρέχει η ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού, για την ανάδειξη ενός νέου τουριστικού προϊόντος, προς όφελος των δώδεκα (12) νομών που διέρχεται ο οδικός άξονας, από την Hπειρο έως και τη Θράκη, επιχειρούν να αξιοποιήσουν 13 τοπικοί φορείς, μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχουν υπογράψει από τις 22 Νοεμβρίου του 2008.
Oπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ενόψει της 25ης διεθνούς έκθεσης Philoxenia, που ανοίγει τις πύλες της αύριο Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, γίνεται προσπάθεια, μέσω του προγράμματος «Εγνατία, Τουρισμός», το έργο εκτός από την προφανή μεταφορική του αξία, να αποτελέσει άξονα τουριστικής ανάπτυξης, που «θα δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να συναντά τον πολιτισμό, την ιστορία και να απολαμβάνει τη φύση».
Οι ενέργειες που δρομολογούνται θα επικεντρωθούν στην ανάδειξη των βιοτόπων και γνωρισμάτων κάθε περιοχής, στην ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας και στη διάσωση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, σε συνδυασμό με το ανθρωπογενές περιβάλλον.

ΣΑΣ ΠΛΗΤΤΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ?...

«Κλείδωσε» η νίκη στον Πανσερραϊκό και από την ΕΠΟ


«Κλείδωσε» η πρόκριση του Πανσερραϊκού στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά και την απόφαση της ΕΠΟ, με την οποία η Επιτροπή Εφέσεων δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει υπέρ του κανονισμού.
Όπως είναι γνωστό, η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε να μην προχωρήσει στην κατάθεση ένστασης, για την αντικανονική συμμετοχή έξι ξένων ποδοσφαιριστών του Πανσερραϊκού στο μεταξύ τους παιχνίδι για τον θεσμό του Κυπέλλου hellas online.
Ωστόσο ανοικτό ήταν το ενδεχόμενο παρέμβασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που τελικά δεν υπήρξε για τους λόγους που εξηγούνται αναλυτικά στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Έρευνα της ΥΠΕΕ για στοίχημα του αγώνα Πανσερραϊκού-Ολυμπιακού...


ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.
Στημένο το παιχνίδι; Ποιοι είναι αυτοί που έπαιξαν το "3-1" και κέρδισαν 15 εκατομμύρια;
Η ΥΠΕΕ δέχτηκε καταγγελίες για πρόσωπα που ανήκουν στον...χώρο του Ολυμπιακού και άρχισε ήδη την έρευνα.
Μόλις βγουν στη φόρα τα ονόματα, θα γίνει χαμός. Μιλάμε για σκανδαλάρα.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

"ΟΧΙ" στην...ένσταση είπε ο Κόκκαλης


Αποκλείστηκε στο… γήπεδο τελικά ο Ολυμπιακός!
Οι «ερυθρόλευκοι» και ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισαν να μην καταθέσουν ένσταση σε βάρος του Πανσερραϊκού, ο οποίος για τρία λεπτά χρησιμοποίησε αντικανονικά έξι ξένους ποδοσφαιριστές στο χθεσινό παιχνίδι Κυπέλλου. Έτσι, οι Πειραιώτες δεν θα πάρουν την πρόκριση στα χαρτιά και θα μείνουν εκτός του θεσμού μετά το χθεσινό αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο... χορτάρι και έφερε την ομάδα των Σερρών μεγάλη θριαμβεύτρια με 3-1.
Οι πληροφορίες λένε ότι στο λιμάνι υπερίσχυσε τελικά στο δίλλημα που υπήρχε η δεύτερη άποψη (με τις επιφυλάξεις) σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να προκαλέσει κερδίζοντας στα χαρτιά την πρόκριση. Στον Πειραιά, άλλωστε, υποστηρίζουν ότι ήταν ένα στιγμιαίο λάθος των ανθρώπων της Πανσερραϊκού που διήρκησε μόλις 3 λεπτά και επρόκειτο στα σίγουρα για διαφορετική περίπτωση με αυτή του Βάλνερ της Καλαμαριάς. Θεωρούν με λίγα λόγια ότι δεν διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα με τη χρησιμοποίηση (και) του Καλί για λίγα λεπτά στον αγώνα όταν σκορ ήταν 2-1.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

«Εβρεξε» προβλήματα ... στο Βόλο


Νεκρός εντοπίστηκε το απόγευμα ένας 41χρονος στη θάλασσα στην περιοχή Λεχώνια. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν μαζί με ένα φίλο του πάνω σε καταμαράν, σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από την ακτή, όταν, λίγο πριν τις 18:00, ξέσπασε στην περιοχή ξαφνικό μπουρίνι το οποίο αναποδογύρισε το σκάφος, με αποτέλεσμα και οι δύο άνδρες να βρεθούν στη θάλασσα.
Αρχικά οι δύο άνδρες κολυμπούσαν δίπλα - δίπλα, όμως λόγω της έντονης θαλασσοταραχής έχασαν, μέσα σε λίγα λεπτά, την μεταξύ τους επαφή. Ο ένας κατάφερε να βγεί σώος στη στεριά και να ειδοποιήσει το Λιμενικό ενώ, δυστυχώς, ο δεύτερος εντοπίστηκε, νεκρός, λίγη ώρα αργότερα, από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στην επιχείρηση εντοπισμού του. Η σορός του 41χρονου έχει μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείου Βόλου.
Νεκρός είναι ο Γιώργος Τουλάκης, εργαζόμενος του εργοστασίου VPI, στην Β' ΒΙ.ΠΕ. του Βόλου, κατάγεται από Σοφάδες.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Χαλάρωσε, η ζωή είναι μικρή


Παρακολούθησες ποτέ παιδιά στο λούνα-πάρκ?
ή άκουσες την βροχή να πέφτει στο χώμα?
Παρακολούθησες το τρελό πέταγμα μιας πεταλούδας?
Χάζεψες τον ήλιο καθώς ξεθωριάζει η νύχτα?

Καλύτερα να χαλαρώσεις.
Μην χορεύεις τόσο γρήγορα.
Η ζωή είναι μικρή.
Η μουσική δεν κρατάει για πάντα.

Τρέχεις αλαφιασμένος κάθε μέρα?
Όταν ρωτάς κάποιον «πως είσαι?»
Ακούς την απάντηση????

Όταν τελειώνει η μέρα πέφτεις στο κρεβάτι
αγκαλιά με σκέψεις για εκατοντάδες δουλειές
που ........ στριφογυρίζουν στο κεφάλι σου?

Καλύτερα χαλάρωσε.
Μην χορεύεις τόσο γρήγορα.
Η ζωή είναι μικρή.

Είπες ποτέ στο παιδί σου «θα το κάνουμε αυτό αύριο»
και μέσα στην βιασύνη σου δεν είδες την λύπη του?
Έχασες επαφή?
Άφησες μια καλή φιλία να πεθάνει επειδή
ποτέ δεν είχες τον χρόνο να πάρεις ένα τηλέφωνο
και να πεις «γεια!»

Καλύτερα χαλάρωσε.
Μην χορεύεις τόσο γρήγορα
Η ζωή είναι μικρή
Η μουσική δεν κρατάει για πάντα.

Όταν τρέχεις παλαβωμένα για να πας κάπου
χάνεις τη μισή χαρά της διαδρομής.
Είναι σα να πετάς ένα δώρο που δεν άνοιξες......
Η ζωή δεν είναι αγώνας ταχύτητας.

Γι' αυτό χαλάρωσε.
Άκου την μουσική,
Πριν να τελειώσει το τραγούδι.....

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Μάνα θα γίνω μοντέλο..!!

Η δήλωση έσκασε σαν βόμβα στο σπίτι ενός επιστήθιου φίλου που η κόρη του είναι ήδη πτυχιούχος της Ανώτατης Εμπορικής αλλά ψάχνει εναγωνίως εδώ και ένα χρόνο δουλειά.
Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν βαλθεί όλα τα νέα παιδιά να γίνουν τραγουδιστές και μοντέλες. Έφθασαν σε σημείο να μην τους απασχολεί τίποτε άλλο πέραν τούτου εφόσον το θεωρούν σαν ιδανική λύση για μια πλούσια και άνετη ζωή.
Έτσι και το "Λενάκι" η κόρη του φίλου μου μετά το πέρας της χθεσινής εκπομπής " The next top model " με την Βίκυ Καγιά στον ΑΝΤ επηρεασμένη έκανε την περίτρανη δήλωσή της . Μάνα θα γίνω μοντέλο..!!
Απογοητευμένοι νέα αγόρια και κορίτσια από την αγορά εργασίας , τα άθλια δωδεκάωρα για αυτούς που εργάζονται και δεν τα πληρώνονται, έστρεψαν το ενδιαφέρον τους πέφτοντας στην " αγκαλιά " του κάθε Μουρατίδη και της κάθε Βίκυς Καγιά. Όλη η Ελλάδα αναστενάζει κάτω από τους ήχους των" σκυλάδικων " και της " πασαρέλας". Στο τέλος θα έχουμε γίνει όλοι τραγουδιστές και μοντέλες και δεν θα υπάρχει κοινό να χειροκροτεί.!!
Έπειτα όλοι αναρωτιούνται για το φαινόμενο της κάθε " ροζ ατζέντας " που ανακαλύπτουν κατά καιρούς και δήθεν ξαφνιάζονται από την αποκάλυψη των γεγονότων δηλώνοντας έκπληκτοι.....τι λες βρε παιδί μου...!! Πολύ υποκρισία έχει πέσει βρε παιδιά και δεν κάνει.!
Πρέπει να φροντίσουν κάποιοι "εθνικοί σωτήρες " να βάλουν τέλος στις αγωνίες των νέων ανθρώπων και να μην τους σπρώχνουν σε μέρη σκοτεινά και αβέβαια γιατί στο τέλος θα γίνουμε η Ελλάδα της " ροζ ατζέντας " η ένα" Μεγάλο Μπορντέλο " στην Ευρώπη...!!

Ετοιμάζεται άμεσα ο Καποδίστριας 2


Στον Καποδίστρια 2 είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η νέα κυβέρνηση και μάλιστα άμεσα , ήδη για την Πέμπτη ο νέος υπουργός εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έχει προσκαλέσει σε συνάντηση το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΑΕ με θέμα συζήτησης την διοικητική μεταρρύθμιση.
Το σχέδιο της νέας κυβέρνησης προβλέπει αιρετούς περιφερειάρχες, κατάργηση των... νομαρχιών και την δημιουργία 350 δήμων από τους 1030 που υπάρχουν.
Από ότι φαίνεται μάλιστα το σχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης θα προχωρήσει άμεσα.
Δηλαδή το 2010 δεν θα έχουμε και νομαρχιακές εκλογές; Πω, πω, μπελάδες που μας έβαλες κύριε Ραγκούση μας, φωτιά στα μπατζάκια μας έβαλες...

Και τι θα γίνουν οι τόσοι Νομαρχαίοι?

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ξεκίνησε το υδροπλάνο γιά Σκιάθο


Στις 8 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, το πρώτο υδροπλάνο εννέα θέσεων της ArGo airways, ανοίγει φτερά… με προορισμό τη Σκιάθο.
Πρόκειται για το παρθενικό ταξίδι της νέας αεροπορικής εταιρίας με έδρα το Βόλο. Το δεύτερο ταξίδι προς το νησί του Παπαδιαμάντη θα γίνει την ίδια ημέρα στις 3:40 το μεσημέρι. Από τη Σκιάθο προς Βόλο τα δρομολόγια με το άνοιγμα της «αυλαίας» της γραμμής, θα γίνουν στις 9 π.μ. και στις 4 μ.μ.
Η διαδρομή Βόλου-Σκιάθου θα διαρκεί 21 λεπτά και το κόστος του εισιτηρίου θα ανέρχεται στα 55 ευρώ. Για τον Οκτώβριο σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρίας θα εκτελούνται πτήσεις καθημερινά, μία το πρωί και μία το απόγευμα, προς Σκιάθο. Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα. Μόλις τα υδατοδρόμια ολοκληρωθούν στη Σκόπελο και την Αλόννησο το πρόγραμμα πτήσεων θα επεκταθεί για τις Βόρειες Σποράδες. Από το Νοέμβριο στο πρόγραμμα πτήσεων μπαίνει η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται στο στόλο της εταιρίας να προστεθεί και το δεύτερο μεγαλύτερο υδροπλάνο με 19 θέσεις επιβατών. Το πρώτο αεροσκάφος της εταιρίας είναι ένα De Havilland DHC-3T, γνωστό σε όλο τον κόσμο ως Single Otter. Αυτό το αεροσκάφος είναι παγκοσμίως γνωστό ως το καλύτερο αεροσκάφος για την εκτέλεση των θαλάσσιων επιχειρήσεων. Το κόστος ολικής ανακατασκευής του υδροπλάνου, εννέα θέσεων στην καμπίνα επιβατών, ανήλθε στο ποσό του 1.850.000 ευρώ. Νέος κινητήρας, νέος έλικας και πλωτήρας, καινούργια και σύγχρονα όργανα στην καμπίνα πιλότου, πλήρης ανακαίνιση εσωτερικά και εξωτερικά του υδροπλάνου, είναι οι πολύμηνες εργασίες που ολοκληρώθηκαν στην Ελβετία, όπου το υδροπλάνο πέρασε από επιθεώρηση. Αν και έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από τη δεκαετία του ’60 και μέχρι σήμερα, με ένα πολύ καλό ιστορικό από θέμα ασφαλείας και με πολύ μεγάλο ποσοστό προτίμησης από τους επιβάτες και τους πιλότους, είναι το πρώτο Single Otter που θα πετάξει εμπορικά στην ιστορία της Ελλάδας και το δεύτερο στην Ευρώπη.

Ξεκινά η ανακατασκευή του δρόμου από το Σταυρό Φαρσάλων μέχρι Γεφύρια

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες για την ανακατασκευή ενός σημαντικού έργου στην Επαρχία Φαρσάλων, πρόκειται για το δρόμο από το Σταυρό Φαρσάλων μέχρι τα όρια του Ν. Καρδίτσας.
Χθες συνεδρίασε στη Νομαρχία Λάρισας η αρμόδια επιτροπή έργων και οριστικοποίησε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας της οποίας αναδείχθηκε μειοδότης η εργοληπτική εταιρία του κ. Ν.Καρακίτσιου.
Το τμήμα του δρόμου που θα ανακατασκευαστεί έχει μήκος 2,5 χλμ περίπου και θα συνδέσει την επαρχία Φαρσάλων με το γειτονικό νομό και είναι ένα από τα τμήματα πυκνής κυκλοφορίας της επαρχίας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 850.000 ευρώ.
Η κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα της Επαρχίας Φαρσάλων αποτελούσε αίτημα δεκαετιών για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καθώς το κομμάτι αυτό ήταν από τα πλέον προβληματικά του Νομού.Ο δρόμος που θα ανακατασκευαστεί θα ξεκινά από το Σταυρό Φαρσάλων και θα καταλήγει στα όρια του ν. Καρδίτσας στη θέση "Γεφύρια".
Όπως επισημαίνει η Τεχνική Έκθεση της Νομαρχίας, ο δρόμος σήμερα παρουσιάζει έντονες καθιζήσεις σε όλο του το μήκος και έχει καταστεί επικίνδυνος για τη διέλευση των οχημάτων. Για να αντιμετωπιστούν καθιζήσεις αλλά και διαβρώσεις θα γίνουν εκσκαφές, επιχώσεις και διαπλατύνσεις ώστε στην τελική του μορφή να έχει πλάτος 10 μέτρων.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

"Η πιο ισχυρή στιγμή του Παπανδρέου είναι τώρα!"

"Η πιο ισχυρή στιγμή του Παπανδρέου είναι ΤΩΡΑ και είναι η μεγάλη του ευκαιρία,αλλά και μοναδική ευκαιρία για όλους τους πολίτες της ταλαίπωρης αυτής χώρας...
ΤΩΡΑ κανείς δεν μπορεί μετά από τόσο ισχυρή εντολή να τον αμφισβητήσει για το παραμικρό...
ΤΩΡΑ θα φανεί αν όντως έχει κάτι από τα γονίδια του πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου.
Είναι η ευκαιρία του να δείξει ότι πράγματι θέλει να πάει μπροστά αυτή την χώρα, να αδιαφορήσει για τα "βαριά ονόματα" που έχουν στο παρελθόν διατελέσει υπουργοί... και δεν έχουν τίποτα πια να δώσουν, εκτός από την αλαζονεία τους για την πολυπόθητη καρέκλα...Να βάλει όσο το δυνατόν περισσότερο εξωκοινοβουλευτικούς, έντιμους πάνω απ όλα και καθαρούς, άξιους και ικανούς στον τομέα τους και να έχουν σχέση με το υπουργείο που θα αναλάβουν, ανθρώπους που θα αδιαφορήσουν και θα έχουν το σθένος να συγκρουστούν με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα σε υγεία, παιδεία, δημόσια έργα κλπ..και όχι ανθρώπους που κάνοντας χρήση της δημοσιότητας που τους παρέχει η τηλεόραση, ο αθλητισμός η υποκριτική, ακόμα και το μόντελινγκ(έλεος δηλαδή) μπαίνουν με μεγάλη ευκολία στην βουλή....Θλίβομαι και απογοητεύομαι διαβάζοντας τις πληροφορίες που διαρρέουν βλέποντας τα ίδια πρόσωπα να είναι υποψήφια για υπουργεία και υφυπουργεία, πάλι μετά από τόσα χρόνια, δεν αναφέρω ονόματα γιατί όλοι μας τους ξέρουμε πολύ καλά, αλήθεια, ποιός πιστεύει ότι θα δώσουν κάτι περισσότερο αυτή την φορά και μάλιστα σε μια φάση που η χώρα έχει πιάσει πάτο?..Υστατη παράκληση κύριε Πρωθυπουργέ(πλέον) Μην μας στερήσετε την ελπίδα από τις πρώτες κιόλας μέρες, μην πουλήσετε το κρυφό μας όνειρο, πως αυτή την φορά ο ήλιος θα ξημερώσει επιτέλους με ένα χαμόγελο, για όλη την χώρα, για όλους τους πολίτες της...άλλωστε εσείς το λέτε συνέχεια...ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

"ο Καραμανλής έπρεπε να είχε διώξει με τις κλωτσιές τον Σουφλιά απο το κόμμα..."


Ρουκέτες απο τον Πάνο Καμμένο για τον Σουφλιά.
Ο Καμμένος είπε οτι "ο Καραμανλής έπρεπε να είχε διώξει με τις κλωτσιές τον Σουφλιά απο το κόμμα..." και πάθανε τη πλάκα τους όσοι ήταν στο στούντιο, ακόμη κι ο Πάγκαλος.
Μόνο που ο Πάνος έβγαζε τα εσώψυχά του και την αηδία για τον αγαπημένο των νταβατζήδων, ο οποίος οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογικό διασυρμό.
Με το στόμα του Καμμένου μιλούσε η αγανακτισμένη βάση της Νέας Δημοκρατίας, που έβλεπε τον πρωθυπουργό του Μπαιρακτάρη να έχει για μυστικοσύμβουλο, τον εκλεκτό της διαπλοκής.

Παίρνουν θέση στην αφετηρία οι δελφίνοι...


Θέση στην αφετηρία για τη μάχη διαδοχής πήραν ήδη οι δελφίνοι της ΝΔ μετά την παραίτηση Καραμανλή.

Η Ντ. Μπακογιάννη, ο Δημ. Αβραμόπουλος και ο Αντ. Σαμαράς δεν άνοιξαν ακόμη τα χαρτιά τους, παρά μόνο προχώρησαν σε ύμνους για τον κ. Καραμανλή προκειμένου να δελεάσουν το "καραμανλικό" στράτευμα.
Η Ντ. Μπακογιάννη ποντάρει στην εσωκομματική ισχύ της, ο Δημ. Αβραμόπουλος στη δημοφιλία του (γι' αυτό και...θέλει η εκλογή νέου αρχηγού να γίνει από την κομματική βάση), και ο Αντ. Σαμαράς στην αποδοχή του από τμήματα της εκλογικής βάσης που στηρίζουν τώρα τον ΛΑΟΣ.

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Φεύγω...


Αναλαμβάνω την ευθύνη του αποτελέσματος. Δρομολογώ τις διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού. Εγώ δε θα 'μαι υποψήφιος...

Συγκινημένος, αλλά με αυτοκυριαρχία...


Ανθρώπινη συγκίνηση. Και στον Παπανδρέου στο Ζάππειο φάνηκε αυτό, αλλά ταυτόχρονα έδειξε ότι είναι κυρίαρχος των συναισθημάτων του και του παιχνιδιού της εξουσίας που μόλις αρχίζει.
Ο Γιώργος έδειξε να συναισθάνεται απόλυτα ότι μπορεί μεν να είναι νίκη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και......ο ίδιος έχει προσωπική απήχηση στο λαό που τον εμπιστεύεται απλόχερα.
"Δεν έχουμε ούτε μια μέρα για χάσιμο" είπε. "Δεν ζητώ ανοχή. Ζητώ συμμετοχή".
O νέος πρωθυπουργός δείχνει να τα εννοεί αυτά.
Να δούμε αν θα τα καταφέρει...

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Μηνύματα αισιοδοξίας και νίκης στο Βόλο




Σε μία μεγάλη συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου το ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε χθες στους πολίτες της Μαγνησίας, ζητώντας ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία για να κυβερνήσει τη χώρα.

Κάτω από παρατεταμένο χειροκρότημα, με τους επτά υποψηφίους βουλευτές της Μαγνησίας πάνω στην εξέδρα μαζί με το Γραμματέα του κόμματος στη Μαγνησία, και τους ψηφοφόρους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να φωνάζουν συνθήματα νίκης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος για τον τομέα Δικαιοσύνης και υποψήφιος εκ νέου βουλευτής Καρδίτσας Ντίνος Ρόβλιας ζήτησε από τους πολίτες να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι και την ώρα που θα κλείνουν οι κάλπες αύριο, προκειμένου όπως είπε η νίκη του ΠΑΣΟΚ να είναι ισχυρή και μεγάλη.

Ο κ. Ρόβλιας επιτέθηκε στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι αποχωρεί αφήνοντας πίσω της συντρίμμια, παρουσίασε τις βασικές πτυχές του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και απάντησε σε όλα τα διλήμματα που θέτει η κυβέρνηση ειδικά για την οικονομία.
«Φτάνει πια. Δεν πάει άλλο. Αυτό είναι το μήνυμα του μέσου πολίτη, του επιστήμονα, του μισθωτού, του επαγγελματία, του αγρότη. Είναι το μήνυμα που πάει κατευθείαν στον Πρωθυπουργό. Κύριε Καραμανλή, αυτός ο λαός ζητάει να απολογηθείτε. Αυτός ο λαός κρίνει και ψηφίζει» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ρόβλιας.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. -συνέχισε ο βουλευτής Καρδίτσας- είναι η κυβέρνηση που δεν αφήνει πίσω της τίποτε θετικό. Μόνο προβλήματα και σκάνδαλα και έκανε λόγο για «τεράστια προβλήματα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά και πρωτοφανή σε ποσότητα και «ποιότητα» σκάνδαλα, με κορυφαία αυτά των ομολόγων και του Βατοπεδίου.
«Η κυβέρνηση Καραμανλή στερούνταν ουσιαστικής πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης εδώ και 1 χρόνο τουλάχιστον» σημείωσε ο ίδιος και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, αφού όπως επισήμανε ο ελληνικός λαός βιώνει μια βαθιά κρίση που συνθλίβει όλους, απογοητεύει και αγανακτεί και ζητά διέξοδο στην κρίση.
«Υποσχόμαστε ότι θα προχωρήσουμε μπροστά τα όνειρα του ελληνικού λαού.
Θα προχωρήσουμε μπροστά την Ελλάδα. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. απέτυχε σε όλα. Είναι αυτή που ευθύνεται για την μαύρη τρύπα στην οικονομία, στη διαφθορά, στα θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Παρέμεναν στην εξουσία, αναδεικνύοντας πρωτοφανή επίδειξη αλαζονείας και πολιτικού αμοραλισμού σε βάρος της ποιότητας της δημοκρατίας, σε βάρος της πολιτικής ζωής του τόπου» τόνισε ο κ. Ρόβλιας και έκανε αναδρομή στην προσφορά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στις θητείες του Κ. Σημίτη και του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.

Απαντήσεις στα διλήμματα της Νέας Δημοκρατίας
Ζητάμε από τους πολίτες να μελετήσουν και να κρίνουν τις θέσεις μας. Ζητάμε την καλύτερη δυνατή ενότητα όλων των δυνάμεων. Των δυνάμεων της δημιουργίας και της παραγωγής, της εργασίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας. Τις δυνάμεις αυτές που σέβονται τον τόπο και που παραμερίζουν το «εγώ» μπροστά στο «εμείς».
Απέναντι σε μια εξουσία που δεν σεβάστηκε τίποτα, δεσμευόμαστε για μια κυβέρνηση αξιών. Ο λαός θα την επιλέξει. Για μια νέα πορεία της Ελλάδας που αγωνίζεται, της Ελλάδας που πρωταγωνιστεί. Απέναντι στην πόλωση προτάσσουμε την ενότητα και την αποφασιστικότητα. Απέναντι στην αλαζονεία δείχνουμε ευαισθησία, ειλικρίνεια, ακόμα και αυτοκριτική όταν χρειάζεται.
Αντί για ένα πελατειακό κράτος, το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει ένα κράτος αξιοκρατίας, διαφάνειας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε ο κ. Ντίνος Ρόβλιας και κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά στα όσα προστάζει η Νέα Δημοκρατία.

Ο βουλευτής Καρδίτσας και εκ νέου υποψήφιος υποσχέθηκε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, ενώ ειδικότερα για την φορολογία επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί ότι
θα φορολογήσει τα μεγάλα εισοδήματα, την μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα μερίσματα και τις υπεραξίες από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, τις off shore εταιρίες που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους και θα αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, αξιοποιώντας παράλληλα τη δημόσια περιουσία, αλλά και εξοικονομώντας πόρους από την επαναδιαπράγματευση των εξοπλιστικών προγραμμάτων».
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ρόβλιας ζήτησε από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να επαγρυπνούν και να μην εφησυχάζουν λόγω δημοσκοπήσεων και τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ κρίνεται από τους πολίτες πλέον ως αυριανή κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου ως αυριανός Πρωθυπουργός. Παρουσιάζουμε και προτείνουμε αυτά που μπορούμε να υλοποιήσουμε και όχι αυτά που μπορούν να μας φέρουν ψήφους, για τη δικαιοσύνη, για την ισότητα, για ένα καλύτερο αύριο.
Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης. Ζητάμε ψήφο αυτοδυναμίας. Για να κάνουμε μια νέα αρχή. Για να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής>Τρεις πρωθυπουργοί-θύματα της διαχρονικής διαπλοκής και των νταβατζήδων (κι οχι της Οικονομίας)

Ποια Οικονομία και κουραφέξαλα; Εναν αιώνα τώρα, η Ελλάδα δανείζεται. Οι νταβατζήδες είναι ο θάνατος της πατρίδας μας. Ο Γιώργος Παπανδρέου σαν πρωθυπουργός, πρέπει να τους αποκεφαλίσει πριν τον μετατρέψουν σ έναν άδειο πολιτικό σάκο του μποξ, όπως τον απερχόμενο ένοικο του Μαξίμου...

Επαναλαμβάνουμε: Είναι απίστευτη υποκρισία το να δηλώνει "ανήσυχη" η Νέα Δημοκρατία για την Οικονομία της χώρας.
Μια Νέα Δημοκρατία που ως κυβέρνηση, ανέθεσε την διαχείριση της Οικονομίας στους κ.κ Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου. Το όνομα του πρώτου ενεπλάκη σ όλες σχεδόν τις υποθέσεις-σκάνδαλα της γαλάζιας διακυβέρνησης. Η δε ανεπάρκεια του δευτέρου, είναι προφανής.
Κόπτεται η Νέα Δημοκρατία για την Οικονομία, οταν ήταν εκείνη που αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας τον Μάρτιο του 2004, κατέφυγε στην εύκολη λύση του δανεισμού απο την Citybank, με πρωτοβουλία του κου Πέτρου Δούκα, ο οποίος είχε διετελέσει συνεργάτης της τράπεζας στο παρελθόν και γι αυτό είχε κατηγορηθεί.
Το σύστημα της διαπλοκής, χρησιμοποιεί την "τρομοκρατία" της Οικονομίας, για να στρέψει εδω το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης κι οχι στο πραγματικό πρόβλημα της χώρας μας που δεν είναι άλλο απο το παρακράτος της Διαπλοκής και των νταβατζήδων.

Ακόμη και τον μύθο ενος σπουδαίου ηγέτη, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, κατάφεραν να πληγώσουν θανάσιμα, οι νταβατζήδες και οι Εθνικοί προμηθευτές. Οι παλαιότεροι ενθυμούνται πόσο εκτεθειμένος υπήρξε, απο ένα σημείο κι έπειτα, ο Ανδρέας Παπανδρέου, εξαιτίας της ταυτισής του με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.


Ο Κώστας Σημίτης, λάτρης της Ευρωπαικής προοπτικής της χώρας, με μεγάλες επιτυχίες όπως η ένταξή μας στην ΟΝΕ, δεν κατάφερε ν αφήσει το σημάδι του στην Ιστορία μια και χρεώθηκε απόλυτα την ταύτισή του με τα συμφέροντα των γνωστών νταβατζήδων. Ετσι ένας πρωθυπουργός που άφησε έργο πίσω του, είδε την υστεροφημία του να γίνεται σκόνη και θρύψαλα και τους πολίτες να τον έχουν απομυθοποιήσει εντελώς, επιτρέποντάς του απλά ν απολαμβάνει εσπρέσσο στο DaCapo-χαμένος στο πλήθος- παρέα με τον Πρετεντέρη.
Την ίδια τύχη είχε και ο Καραμανλής που μόνο για ένα βράδι στου Μπαιρακτάρη, ξεστόμισε "βαριές κουβέντες" για τους νταβατζήδες αλλά στη συνέχεια ανέχθηκε τα πάντα απο δαύτους: Απο το να του παρακολουθούν το κινητό, να χαριεντίζονται με κορυφαίους υπουργούς του (Αλογοσκούφη, Σουφλιά, Αβραμόπουλο) την ίδια στιγμή που απαξίωναν τον ίδιο και πάει λέγοντας. (Θυμηθείτε εδω, το πρώιμο "είμαστε Καραγκιόζηδες", του Μανώλη Κεφαλογιάννη)
Τρεις Ελληνες πρωθυπουργοί, οι οποίοι στα μάτια των πολιτών, απαξιώθηκαν σε μικρό η μεγάλο βαθμό, οχι επειδή απέτυχαν στην Οικονομία αλλά επειδή ανέχθηκαν τους νταβατζήδες.
Ποια Οικονομία και κουραφέξαλα; Εναν αιώνα τώρα η Ελλάδα δανείζεται.

Οι νταβατζήδες είναι ο θάνατος της πατρίδας μας.

Αυτούς έχει ν' αντιμετωπίσει ο Γιώργος Παπανδρέου απο την επομένη των εκλογών κι επειδή τους αντιμετώπισε αποτελεσματικά όλο αυτό το διάστημα που τον αμφισβητούσαν, ελπίζουμε τώρα που θα είναι πρωθυπουργός, να τους αποκεφαλίσει πριν τον μετατρέψουν σ έναν άδειο πολιτικό σάκο του μποξ, όπως τον απερχόμενο ένοικο του Μαξίμου...