Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Ξενοδοχείο «Νεφέλη».... με θύμα νεαρό Καρδιτσιώτη

Η κατασκευή ενός υποστέγου και δύο καμινάδων ήταν η αιτία να φτάσει το μονοξείδιο του άνθρακα μέχρι τα δωμάτια στο ξενοδοχείο «Νεφέλη»
Όπως φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, η κατασκευή ενός υποστέγου και δύο καμινάδες ανισοϋψείς που κατασκευάστηκαν ήταν η αιτία που οδήγησε στη διαρροή του μονοξειδίου του άνθρακα στα δωμάτια (401 και 501) των δύο άτυχων ενοίκων του.

Οι δύο καμινάδες, εξαιτίας του διαφορετικού τους ύψους, οδηγούσαν τη μία στο να «τραβάει» μονοξείδιο από την άλλη. Έτσι από την έρευνα βρέθηκε συγκέντρωση μονοξειδίου στα δωμάτια από τον 4ο όροφο και πάνω, ενώ αντίθετα στους πιο χαμηλούς ορόφους δεν καταγράφηκε κάτι τέτοιο.

Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης βρέθηκε χθες τα ξημερώματα ο 27χρονος Θωμάς Τσιαμούρας ασφαλιστής και βοηθός προπονητή της ομάδας του ΣΠΑΚ. Ο άτυχος νέος είχε μεταβεί στη συμπρωτεύουσα προκειμένου να παρακολουθήσει επαγγελματικό σεμινάριο όμως η μοίρα του έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι...

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος του οφείλεται σε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Πώς έγινε αυτό; Προφανώς στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε υπήρχε διαρροή που στάθηκε μοιραία και όχι μόνο για τον 27χρονο.

Την Πέμπτη άλλος ένας νεαρός από την Αθήνα έχασε τη ζωή του στο ίδιο ξενοδοχείο για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Οι δυο νεαροί διέμεναν σε δωμάτια διαδοχικών ορόφων που βρίσκονται στην ίδια ευθεία, το ένα πάνω από το άλλο, και έχουν το ίδιο δίκτυο ψύξης και θέρμανσης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Ματθαίος Τσούγκας, που διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή, ο θάνατος και των δύο νεαρών επήλθε από διαρροή μονοδειξίου του άνθρακα, που προκλήθηκε από ατελή καύση. Οι δύο άτυχοι πελάτες του ξενοδοχείου εισέπνευσαν το αέριο την ώρα του ύπνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: