Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Μάθε να το βάζεις.....


Μάθε να το βάζεις.
Για να το κάνεις πρέπει απλά να το...βάλεις!!!
Και αν δεν μπορείς, πάντα υπάρχουν κάποιοι καλοθελητές για να σε...βοηθήσουν!!!!!!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΓΙΑ... ΠΑΪΔΑΚΙΑ!...


Ο άνθρωπος ή το 'χει μέσα του ή δεν το 'χει.
Ο Λάλας δεν το ΄χει.
Πήγε στη βάπτιση του υιού Χατζηνικολάου σαν να πήγαινε σε ταβέρνα. Ή μάλλον ακόμα χειρότερα. Σαν να πήγαινε στο περίπτερο για τσιγάρα.
Δεν... υποστηρίζουμε ότι έπρεπε να φορέσει γραβάτα (μεσημέρι ήταν εξάλλου). Υποστηρίζουμε ότι έπρεπε να σεβαστεί τους γύρω του. Όπως όλοι σεβάστηκαν τους εαυτούς τους. Μήπως μπερδεύτηκε ο άνθρωπος;
Από το πολύ φαί έχει συνέχεια στο νου του τις ταβέρνες!
Απροσάρμοστος...

fimotro

Ας γελάσουμε.....

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Υπόγειο το δίκτυο της ΔΕΗ στους Σοφάδες


Υπόγειο θα είναι μέχρι τοτέλος του 2010 το δίκτυο τηςΔΕΗ στο μεγαλύτερο τμήματης πόλης των Σοφάδων.
Χθες το πρωί στο δημαρχείου υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΔΕΗ ΑΕ για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου που θα κοστίσει περί το 1.500.000€.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Β. Κατσάρας και ο Διευθυντής της ΔΕΗ Καρδίτσας κ. Δημ. Κολοβός έβαλαν χθες τις υπογραφές και όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του έργου. Όπως εξήγησε ο κ. Κατσάρας η δαπάνη του Δήμου θα ανέλθει στα 400.000€ και τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από τη ΔΕΗ. «Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του2010 και τότε περίπου το 80% της πόλης των Σοφάδων θα διαθέτει υπόγειο δίκτυο» είπε ο κ. Κατσάρας εμφανώς ικανοποιημένος. Από την πλευρά του ο κ. Κολοβός έκανε λόγο για ένα σπουδαίο έργο που θα συμβάλει στο να καταστεί το δίκτυο ασφαλές αλλά και στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης.
«Το έργο αυτό καταδεικνύει την ευαισθησία τουΔήμου Σοφάδων και της ΔΕΗ για θέματα περιβάλλοντος και εκτιμώ ότι και άλλοι δήμοι πρέπει να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κολοβός.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η ζωή σε πέντε ...μπουκάλια


Αυτή είναι η ζωή μας



Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Προσοχή στα οικόσιτα πουλερικά

Η Δ/νση Κτηνιατρικής Καρδίτσας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 261580/16-10-2009 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πουλερικά πτηνοτροφικής εκμετάλλευσης αυγοπαραγωγής της Ισπανίας δυναμικότητας 308.000 ορνίθων προσβλήθηκαν από γρίπη των πτηνών υπότυπος Η7 υψηλής παθογονικότητας.
Με δεδομένο ότι η χώρα μας βρίσκεται γεωγραφικά και χρονικά, εντός ζώνης του μεταναστευτικού ρεύματος άγριων πτηνών, τα οποία είναι πιθανό να είναι φορείς του υπεύθυνου ιού, εφιστούμε την προσοχή των κατόχων οικόσιτων πουλερικών, για την πίστή εφαρμογή των παρακάτω μέτρων βιοασφάλειας για την γρίπη των πτηνών.
Μέτρα βιοασφάλειας για την γρίπη των πτηνών σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση αριθμ. 258971/4-9-2009
Απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών:
α) σε ανοιχτούς χώρους (προαύλια, αυλές, αγρούς κλπ) εκτροφών σε περιοχές του Νομού που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από υγροβιότοπους, ποταμούς, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές.
β) σε μη περιφραγμένους χώρους σε όλη την επικράτεια της χώρας
2. Τα οικόσιτα πουλερικά της παραγράφου 1 πρέπει να διατηρούνται αποκλειστικά σε κλειστούς χώρους, τα ανοίγματα των οποίων πρέπει να καλύπτονται από κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα που θα αποκλείουν την επαφή με άγρια πτηνά.
3. Τα οικόσιτα πουλερικά που βρίσκονται στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού συνίσταται να διατηρούνται σε κλειστούς χώρους, τα ανοίγματα των οποίων πρέπει να καλύπτονται από κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα που θα αποκλείουν την επαφή των οικόσιτων πουλερικών με άγρια πτηνά.
4. Οι τυχόν εκτρεφόμενες πάπιες και χήνες των οικόσιτων εκτροφών πρέπει να διατηρούνται ξεχωριστά από άλλα είδη πουλερικών.
5. Σε περιπτώσεις αυξημένης νοσηρότητας η θνησιμότητας πουλερικών, οι κάτοχοι τους υποχρεούνται να ενημερώνουν αμέσως τις κτηνιατρικές αρχές και να προσκομίζουν σε αυτές τυχόν πρόσφατα θανόντα πτηνά για την διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων.
6. Απαγορεύεται η πώληση πουλερικών και άλλων πτηνών σε υπαίθριες λαϊκές αγορές.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ταυτοποίηση συνδέσεων καρτοκινητής

Από αυτή την Κυριακή 08/11/2009 τέθηκε σε εφαρμογή η διαδικασία ταυτοποίησης των συνδρομητών καρτοκινητής τηλεφωνίας, όπως προβλέπεται από το νόμο (Ν.3783/2009).
Η δήλωση των στοιχείων πραγματοποιείται εύκολα, γρήγορα και δωρεάν στα καταστήματα των παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Όλοι οι νέοι συνδρομητές καρτοκινητής θα πρέπει να δηλώνουν τα στοιχεία ταυτότητας τους προκειμένου να ενεργοποιηθεί η σύνδεσή τους.
Οι υφιστάμενοι συνδρομητές καρτοκινητής, που έχουν ενεργοποιήσει τη σύνδεσή τους μέχρι και 07/11/2009, θα πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους μέχρι και τις 30 Ιουλίου 2010, προκειμένου να συνεχίσουν να...χρησιμοποιούν το καρτοκινητό τους.
Για να πραγματοποιήσει την ταυτοποίηση του καρτοκινητού του, ο συνδρομητής πρέπει να έχει μαζί την ταυτότητα ή το διαβατήριό του, καθώς και την SIM κάρτα ή τον 20-ψήφιο αριθμό που αναγράφεται πάνω σε αυτήν.
Η διαδικασία ταυτοποίησης ολοκληρώνεται με την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης για την ακρίβεια των στοιχείων και είναι κοινή για υφιστάμενους και νέους συνδρομητές καρτοκινητής. Οι αλλοδαποί μπορούν να ταυτοποιούν τις συνδέσεις καρτοκινητής τηλεφωνίας με αντίστοιχα έγγραφα ταυτοπροσωπίας όπως φωτοτυπία άδειας παραμονής, ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς/δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού. Εάν χρήστης της σύνδεσης καρτοκινητής είναι διαφορετικό πρόσωπο, ο συνδρομητής θα πρέπει να δηλώσει και τα στοιχεία ταυτότητας του χρήστη.
Σε περίπτωση που κάποιος συνδρομητής έχει περισσότερες από μία συνδέσεις καρτοκινητής, μπορεί να τις δηλώσει όλες χωρίς κανέναν περιορισμό.
Η διαδικασία της ταυτοποίησης αφορά μόνο στην καρτοκινητή και οι υφιστάμενοι συνδρομητές των προγραμμάτων συμβολαίου της εταιρείας δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσουν νέα δήλωση των στοιχείων τους. Για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, η διαδικασία της ταυτοποίησης πρέπει να γίνει από ενήλικα. Η εγγραφή των συνδρομητών στους τηλεφωνικούς καταλόγους είναι προαιρετική. Αν οι συνδρομητές δεν επιθυμούν τα στοιχεία τους να καταχωρηθούν σε τηλεφωνικούς καταλόγους θα πρέπει να το δηλώσουν εγγράφως κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης.
Σε περίπτωση που αλλάξει στοιχεία ο συνδρομητής ή ο χρήστης, ο συνδρομητής θα πρέπει να ενημερώνει άμεσα την εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση απώλειας ή κλοπής της SIM κάρτας, η οποία πρέπει να δηλώνεται προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα φραγή εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων.

"112" Πανευρωπαϊκός τηλεφωνικός αριθμός εκτάκτου ανάγκης


Είναι ο Πανευρωπαϊκός τηλεφωνικός αριθμός εκτάκτου ανάγκης (ενιαίος για Αστυνομία, Ασθενοφόρο ή Πυροσβεστική) και αντικαθιστά όλους τους αριθμούς που χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα.
Η κλήση είναι δωρεάν από κινητό και σταθερό.
Το σημαντικότερο όλων: εντοπίζει τη θέση του καλούντος για όσους ταξιδεύουν και δεν γνωρίζουν την ακριβή θέση του ατυχήματος.
(το αναφέρουμε γιατί, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat, μόνο το 4% των Ελλήνων το γνωρίζει και μόνο το 1% το έχει χρησιμοποιήσει) .

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Με κόλπο παίρνουν πλαστές συντάξεις!

Πώς οι επιτήδειοι κοροϊδεύουν το ΙΚΑ Βόλου...

Ακόμη και με έναν χρόνο ασφάλισης δεκάδες αλλοδαποί στο Βόλο κατοχυρώνουν δικαίωμα σύνταξης και ΕΚΑΣ!!
Αναγκαία προϋπόθεση για την καταβολή της σύνταξης είναι οι μετανάστες να έχουν ως τόπο κατοικίας το Βόλο, καθώς αν επιστρέψουν στη χώρα τους θα πάρουν από το ΙΚΑ μόλις 20 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές τους).
Για τον σκοπό αυτό σημαντικός αριθμός αλλοδαπών δηλώνει ότι διαμένει στην πόλη και παίρνει το σύνολο της σύνταξης, ενώ στην ουσία περνάει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη χώρα του. Μάλιστα οι αλλοδαποί που...παίρνουν σύνταξη, μπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν τα χαρτιά τους και για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το επίδομα -για όσους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια- μπορεί να φτάσει μέχρι τα 230 ευρώ τον μήνα.
Έτσι έχοντας καταβάλλει ελάχιστες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία της Ελλάδας, η κύρια σύνταξη μαζί με το ΕΚΑΣ μπορούν να φτάσουν μέχρι 720 ευρώ!

περισσότερα

Εκπληκτική νίκη της Αναγέννησης στις καθυστερήσεις επί του πρωτοπόρου Ολυμπιακού Βόλου με 1 - 0

ΒΟΛΟΣ: Εκπληκτική νίκη της Αναγέννησης επί του πρωτοπόρου Ολυμπιακού στον Βόλο με 1-0 (ημίχρονο 0 – 0), η οποία διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα (92΄) με δυνατό σουτ του Διγκόζη.
Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε τις ευκαιρίες να πάρει τη νίκη, καθώς ήταν καλύτερος σε όλο το παιχνίδι, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων είχε κατεβάσει τα ρολά! Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πρίν και συγκεκριμένα στο 89΄ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, όμως ο Ουμπιντέ που ανέλαβε να το εκτελέσει βρήκε μπροστά του τον εκπληκτικό Κουτσόπουλο. Στην αντεπίθεση ο Μπουντούρης έδωσε στον Διγκόζη και αυτός με σουτ έδωσε στην Αναγέννηση τη μεγάλη νίκη στο θεσσαλικό ντέρμπι. Να σημειωθεί ότι η Αναγέννηση έχει καλή παράδοση στον Βόλο επί του Ολυμπιακού.

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Ξενοδοχείο «Νεφέλη».... με θύμα νεαρό Καρδιτσιώτη

Η κατασκευή ενός υποστέγου και δύο καμινάδων ήταν η αιτία να φτάσει το μονοξείδιο του άνθρακα μέχρι τα δωμάτια στο ξενοδοχείο «Νεφέλη»
Όπως φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, η κατασκευή ενός υποστέγου και δύο καμινάδες ανισοϋψείς που κατασκευάστηκαν ήταν η αιτία που οδήγησε στη διαρροή του μονοξειδίου του άνθρακα στα δωμάτια (401 και 501) των δύο άτυχων ενοίκων του.

Οι δύο καμινάδες, εξαιτίας του διαφορετικού τους ύψους, οδηγούσαν τη μία στο να «τραβάει» μονοξείδιο από την άλλη. Έτσι από την έρευνα βρέθηκε συγκέντρωση μονοξειδίου στα δωμάτια από τον 4ο όροφο και πάνω, ενώ αντίθετα στους πιο χαμηλούς ορόφους δεν καταγράφηκε κάτι τέτοιο.

Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης βρέθηκε χθες τα ξημερώματα ο 27χρονος Θωμάς Τσιαμούρας ασφαλιστής και βοηθός προπονητή της ομάδας του ΣΠΑΚ. Ο άτυχος νέος είχε μεταβεί στη συμπρωτεύουσα προκειμένου να παρακολουθήσει επαγγελματικό σεμινάριο όμως η μοίρα του έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι...

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος του οφείλεται σε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Πώς έγινε αυτό; Προφανώς στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε υπήρχε διαρροή που στάθηκε μοιραία και όχι μόνο για τον 27χρονο.

Την Πέμπτη άλλος ένας νεαρός από την Αθήνα έχασε τη ζωή του στο ίδιο ξενοδοχείο για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Οι δυο νεαροί διέμεναν σε δωμάτια διαδοχικών ορόφων που βρίσκονται στην ίδια ευθεία, το ένα πάνω από το άλλο, και έχουν το ίδιο δίκτυο ψύξης και θέρμανσης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Ματθαίος Τσούγκας, που διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή, ο θάνατος και των δύο νεαρών επήλθε από διαρροή μονοδειξίου του άνθρακα, που προκλήθηκε από ατελή καύση. Οι δύο άτυχοι πελάτες του ξενοδοχείου εισέπνευσαν το αέριο την ώρα του ύπνου.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας


Βρείτε στον παρακάτω πίνακα, τα τέλη κυκλοφορίας, ανάλογα με τον κυβισμό ή τους φορολογήσιμους ίππους και το έτος κυκλοφορίας και πόσο λιγότερο ή περισσότερο θα πληρώσουμε φέτος

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Υπερσύγχρονο τρακτέρ


Η τεχνολογία έχει εισχωρήσει σ’ όλους τους τομείς της ζωής. Έχει διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό και τους κτηνοτρόφους.
Ο Βασίλης Παληγιάννης 43 χρόνων αγρότης - κτηνοτρόφος από το χωριό Βιτουμά του Δήμου Καλαμπάκας διαθέτει στις αγροτικές του εργασίες ένα ηλεκτρονικό... τρακτέρ!
Το εσωτερικό του τρακτέρ θυμίζει πιλοτήριο, στηρίζεται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και...
ξεκινά να δουλεύει μόνον εφόσον ο ίδιος καθίσει στο κάθισμά του.
Το υπερσύγχρονο αυτό μηχάνημα διαθέτει κλιματισμό, σύστημα αναπαραγωγής (mp3), τελευταίας τεχνολογίας συστήματα και αρκετούς άλλους διακόπτες που μοιάζουν με θάλαμο διακυβέρνησης αεροπλάνου.
«Όλες οι εργασίες που θέλω να κάνω μπορώ να τις ενσωματώσω στο πρόγραμμα του υπολογιστή και έτσι να ξεκινήσω την εργασία. Το συγκεκριμένο τρακτέρ κοστίζει 140.000 ευρώ. Όλα τα συστήματα εξασφαλίζουν ένα ευχάριστο περιβάλλον ακόμη και κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες», δηλώνει ο κ. Βασίλης Παληγιάννης.
Με τα χειριστήρια, εργονομικά τοποθετημένα, η πολύωρη εργασία γίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες δίνουν το προνόμιο της απεριόριστης ορατότητας προς όλες τις κατευθύνσεις και σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στο να έχει ο χειριστής ένα άρτιο κατασκευαστικά και λειτουργικά χώρο εργασίας.
«Η ζωή γίνεται πιο εύκολη και σίγουρα αυτό που δεν κάνει ακόμα αυτό το μηχάνημα είναι να μιλάει», χαριτολογεί ο 43χρονος αγρότης ο οποίος διαθέτει και μία σύγχρονη μονάδα με αγελάδες και χοίρους ενώ καλλιεργεί και δεκάδες στρέμματα καλαμπόκι.
Ο κ. Παληγιάννης ενώ πέτυχε στις εξετάσεις στο τμήμα ΤΕΙ δεν συνέχισε τις σπουδές του και παρέμεινε στο χωριό για να δουλέψει στη γη που τόσο αγαπά.
Μοναδική εμπειρία ήταν η επίδειξη που έκανε στο χωράφι του, όταν προγραμμάτισε το τρακτέρ να οργώνει χωρίς τον οδηγό, ενώ ο ίδιος στεκόταν δίπλα απολαμβάνοντας το θέαμα.
«Η αγάπη και η όρεξη είναι αυτό που κάνουν σίγουρα να πετύχει κάποιος τους στόχους που έχει βάλει στη ζωή του, εγώ πιστεύω στις δυνάμεις μου, έχω υπομονή. Εργάζομαι χωρίς ωράριο και είμαι όλη την ημέρα είτε στις καλλιέργειες είτε στα ζώα».
Ο Βασίλης Παληγιάννης δηλώνει ότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμη Εθνικό Κτηματολόγιο που θα του έδινε τη δυνατότητα να προγραμματίσει μέσω του υπολογιστή του του τρακτέρ και δίνοντας εντολή από το σπίτι μέσω δορυφόρου στο μηχάνημα να οργώσει τα κτήματα.
Ο νέος αγρότης ελπίζει ότι στο άμεσο μέλλον θα ολοκληρωθεί και θα εφαρμοσθεί το Εθνικό Κτηματολόγιο στη χώρα μας και μέσω της τεχνολογίας η εργασία του θα γίνει πιο εύκολη.