Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Μια ζωή λιτότητα

Από εποχής Ανδρέα Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή, και τώρα Γιώργου Παπανδρέου, λιτότητα.
Ελεγκτές, Αλ Μούνια, επίτροποι, πάγωμα μισθών, αύξηση ΦΠΑ, κόψιμο 14 μισθού, μηδενικές αυξήσεις, τα κεφάλια μέσα.
Μας έχουν πρήξει. Ε άι σιχτίρ λοιπόν.
Σας ψηφίσαμε για να κυβερνήσετε και όχι να σας τραβάνε το αυτί οι Ευρωπαίοι. Τα χάλια της οικονομίας τα ξέρατε. Δώστε λοιπόν κίνητρα ανάπτυξης όπως έλεγε ο Παπανδρέου προεκλογικά και βάλτε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.
******************************************************
ΙΣΤΟΡΙΑ της λιτότητας για να μη ξεχνούμε
ΜΕΤΑ τη μεταπολίτευση με τον Καραμανλή, τον θειο, πρωθυπουργό, όλοι ελπίζαμε σε μια καλύτερη εποχή από την δικτατορία και ώ του θαύματος ακούστηκε η μαγική λέξη ΛΙΤΟΤΗΣ .
Πέρασαν 7 χρόνια και ήρθε ο Ανδρέας που βρήκε ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ, ξανά λιτότης .
Το 89 έπεσε το ΠΑΣΟΚ εν μέσω οικονομικών σκανδάλων και ήρθε η κυβέρνηση εθνικής ενότητας με την ιστορική συμφιλίωση του Φλωράκη με την δεξιά και πρωθυπουργό τον Τζανετάκη και τον Ζολώτα. Έλα όμως που δεν μπορούσαν να πληρώσουν ούτε μισθούς ούτε συντάξεις.
Εκλογές και στην εξουσία έρχεται ο Μητσοτάκης που αρχίζει να πουλάει ότι έβρισκε μπροστά του, τα τσιμέντα, ιδιωτικοποίηση οτε, πούλημα δεκο και πάει λέγοντας.
Τον ρίχνει ο Σαμαράς με τον Συμπιλίδη για το θέμα διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας και κατ' επέκταση των Σκοπίων και έρχεται πάλι ο Ανδρέας χειρουργημένος και βρίσκει άδεια ταμεία.
Με την επιδείνωση της αρρώστιας του αναλαμβάνει ο Σημίτης και εξαγγέλλει νέο πρόγραμμα ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ.
Αυτό το έργο παίχθηκε μέχρι το 2004 όπου αφού πήραν (ότι είχε ο λαός αποταμιεύσει με χρόνια δουλειάς) στο χρηματιστήριο και φάγανε τον άμπακα καταχρέωσαν με δάνεια την χώρα για την ανάληψη των ολυμπιακών αγώνων και μοιραία πέσανε σαν ώριμα φρούτα.
Ηρθε ο Καραμανλης ο νεότερος, φρέσκος και με όνειρα επανίδρυσης του κράτους από την σήψη και την διαφθορά. Παρέλαβε ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ οικονομία με σωρεία σκανδάλων με υπεύθυνους και υπαίτιους. Όμως ουδείς ποτέ τιμωρήθηκε και αντ' αυτού έβαλε τον αλογοσκουφη να μοιράζει και να χαρίζει δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες που σακάτεψαν την κοινωνία ως νόμιμοι τοκογλύφοι μαζί με μια κάστα οικογενειών που εδώ και χρόνια ρουφάνε το αίμα του δημοσίου. Εδώ αρχίζει ο χορός των σκανδάλων ομόλογα, βατοπέδια, siemens, κουμπάροι, sex και βία, Βαρθολομαίος, αυτοκτονίες dvd, δικηγόροι σε κατάθλιψη, της πουτάνας δηλαδή εν μέσω κρίσης.
Το επανίδρυση έγινε επανα-χάλασμα και ο φρέσκος έφυγε ηρωικά νύχτα!
Ηρθε ο ευγενικός ΓΑΠ να παραλάβει κι αυτός(!) ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και να χτυπήσει την διαφθορά και να φτιάξει εκ νέου το κράτος που πλέον δεν υφίσταται.
Αυτή περίπου ήταν διαδρομή των τελευταίων 35 ετών με τα πρόσωπα αυτά πρωταγωνιστές.
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΙΑΣΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ;
Για εμάς οι φόροι και η λιτότητα και για κάποιους άκρατος πλουτισμός, χλιδή, πρόκληση και σταρχιδισμός.
Μήπως πρέπει κάτι να κάνουμε πλέον σαν Λαός και όχι σαν μαλάκες υπήκοοι φεουδαρχών;
Μήπως πρέπει να απαιτήσουμε την δήμευση των περιουσιών όλων των πολιτικών που ξεμπλεχτήκαν σε σκάνδαλα έμμεσα ή άμεσα;
Μήπως κάποιοι κύριοι μεγαλόσχημοι πρέπει να βλέπουν την ζωή τους πίσω από τις μπάρες;
Ρωτώ μήπως είναι ώρα να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο των συντεχνιακών και κομματικών συμφερόντων μας.
Μήπως ήρθε η ώρα να γράψουμε στα αρχίδια μας τον fits mits morgan stanley και όλα τα αρχίδια τύπου νομισματικό ταμείο και όλα τα συναφή ;
Γιατί και ο βαθύς ύπνος έχει το ξύπνημα του!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: