Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

I love Karditsa

Η επίσημη πρεμιέρα, πανελλαδικά, της ταινίας «I love Karditsa» δόθηκε χθες βράδυ στην πόλη μας παρουσία εκπροσώπων των αρχών και πολλών επισήμων, καθώς επίσης και στελεχών της παραγωγής οι οποίοι και νωρίτερα παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Domotel Αρνη» που ήταν και ο χορηγός της πρεμιέρας.
Παρόντες στη συνέντευξη ήταν ο Δήμαρχος Καρδίτσας Δομήνικος Βερίλλης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ αποστόλης Ξυδιάς, ο Πέτρος Αποστόλου εκπρόσωπος της εταιρείας ODEON που διανέμει την ταινία κι ένας από τους ηθοποιούς του φιλμ ο Μιχάλης Ιατρόπουλος.
Ο κ. Ιατρόπουλος αναφέρθηκε στην πολύ καλή γνώση που έχει της Καρδίτσας λόγω της καταγωγής της γυναίκας του Μαρίας Εγγλέζου. Δήλωσε ευτυχισμένος που βρίσκεται εδώ και είχε την ευκαιρία να δει και συγγενείς τους, έδωσε τα εύσημα στον σκηνοθέτη κ. Μαρκίδη και την ODEON και τόνισε ότι η ταινία αναπαριστά το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό που έχει η Καρδίτσα. Τέλος δήλωσε τη χαρά του να τον επιλέξουν σε μια τόσο σημαντική ταινία.
Ο εκπρόσωπος της ODEON δήλωσε ότι έχει καταγωγή από εδώ, η ταινία τον άγγιξε πάρα πολύ, ότι όλη η δύναμή της είναι ο τίτλος της, το όνομα Καρδίτσα με τη θετική έννοια του όρου. Πιστεύει ότι η ταινία θα πάει πολύ καλά και χαίρεται και ο ίδιος που βρίσκεται στη γενέτειρά του.
Σε ερώτηση της Γνώμης αν οι χαρακτήρες του έργου είναι πραγματικοί, δήλωσαν ότι είναι και ότι το έργο γυρίστηκε στη Σέκλιζα και στην Αθήνα.
Ο κ. Βερίλλης στην τοποθέτησή του υπογράμμισε πως η επιλογή της πόλης για την επίσημη πρεμιέρα αποτελεί σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ για το γεγονός ότι περιλαμβάνεται η Καρδίτσα στον τίτλο τόνισε πως το «I love Karditsa» είναι σύνθημα για όλους εμάς που μένουμε εδώ, και εξέφρασε την ελπίδα ο τίτλος της ταινίας να είναι σύνθημα για όλους τους Ελληνες.


Το θέμα της ταινίας.
Η ιστορία της ταινίας μας ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του' 70, στη Νέα Υόρκη, όταν ένας έλληνας επιστήμονας κλωνοποιεί τον πρώτο άνθρωπο, τον Έλληνα Γρηγόρη Κανιά, από την Καρδίτσα, δημιουργώντας τον Μάικ Κανιά.
Χρόνια αργότερα στην Αμερική και έχοντας χάσει 30 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται αντιμέτωπος με την Μαφία. Για να σωθεί, θα πάει στην Καρδίτσα και θα αλλάξει θέση με τον κλώνο του τον Γρηγόρη, ο οποίος, ως τυπικός Έλληνας της επαρχίας, είναι μπλεγμένος σε πολλές ερωτικές ίντριγκες και ψάχνει τον τρόπο να αποκτήσει πολλά λεφτά χωρίς φυσικά να δουλέψει.
Πρωταγωνιστούν οι: Κώστας Αποστολάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μαλφά, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ελένη Γερασιμίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Σταύρος Νικολαΐδης, Τάσος Νούσιας, Σοφία Βογιατζάκη, Χριστίνα Τσάφου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Τιτίκα Σαριγκούλη, Σούλα Διακάτου, Μπάμπης Αλατζάς, Ελένη Καψάσκη, Πέτρος Ξεκούκης.
Φιλική συμμετοχή επίσης από: Θανάσης Ευθυμιάδης, Ναταλία Δραγούμη, Σταύρος Ζαλμάς, Ιωσήφ Μαρινάκης και Νίκος Βερλέκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: