Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα.

Ωστόσο, από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όλα ξεκινούν στις ...Η.Π.Α., και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια. Εκεί, νομίζω, πρωτομπήκαν αιολικά πάρκα, έξω από το Σαν Φρανσίσκο, κατά μήκος του ρήγματος του Αγίου Αντρέα -- γη για πέταμα -- περί τα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν πάλι ήταν της μόδας οι Α.Π.Ε. (και ο κόσμος φοβόταν τους επερχόμενους παγετώνες, που να το θυμηθείτε, ξανάρχονται).

Δεν του βγήκε του Ομπάμα η Πράσινη Ανάπτυξη.
Τα ...Αμερικανάκια, δεν τρώνε κουτόχορτο, και κατάλαβαν αρκετά νωρίς ότι πρόκειται για κόλπο να αυξηθούν οι φόροι. Οι Πράσινες εταιρίες άρχισαν να καταρρέουν πριν το φθινόπωρο του 2009 και την Κοπεγχάγη. Και παρά την τρομερή διαφήμιση της Siemens, τα αιολικά πήραν την κάτω βόλτα. Γιατί να πληρώνεις 2 και 3 φορές πάνω το ρεύμα;
Και τα Αμερικανάκια έχουν λίγο αέριο, αλλά ξέρουν ότι είναι παραλογισμός να το καις για ισχύ βάσης, δήθεν για Πράσινη Ανάπτυξη.
Και τώρα οι αιολικοί στην Αμερική σκούζουν, γιατί εκεί, δεν έχει τόσο μεγάλα κορόϊδα, και ακόμα και οι σοσιαλίζοντες Δημοκρατικοί, είναι υπόλογοι στους ψηφοφόρους τους. 71% κάτω τα αιολικά, το 2010, σε σχέση με το 2009.
Φτωχαδάκια... δεν έχουν λεφτά για πέταμα.
Ενώ εδώ "λεφτά υπάρχουν", και έχουμε και Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: