Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ανασχηματισμός: Ο Παπανδρέου καθιστά συνένοχο και το παλιό ΠΑΣΟΚ.


Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης έγινε κάτω από την πίεση των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και των πολύ επώδυνων οικονομικών μέτρων (πωλήσεις ΔΕΚΟ, απολύσεις κ.λ.π.) που πρόκειται να εξαγγελθούν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Προκειμένου λοιπόν ο κ. Παπανδρέου να σταματήσει την διαρροή των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς το στρατόπεδο των πολιτικών δυνάμεων που τίθενται κατά του μνημονίου, έπειτα και από το εκλογικό δίλημμα που έβαλε η αντιπολίτευση, εμπλέκει όλο το ΠΑΣΟΚ (παλιό, εκσυχρονιστικό και νεοταξικό) και το καθιστά συνένοχο στην υποτέλεια και εξαθλίωση της χώρας, καθώς και στους νεοταξικούς σχεδιασμούς της ηγετικής του ομάδας, εκμεταλλευόμενος την προσωπική δίψα για εξουσία παραγκωνισμένων μέχρι τώρα στελεχών. . Όπως είναι γνωστό, τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τάσσονταν άλλοτε ανοιχτά και άλλοτε συγκεκαλυμμένα κατά του ξεπουλήματος της χώρας στο ντόπιο και ξένο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και σε κάθε περίπτωση ασκούσαν κριτική κατά του μνημονίου και δημιουργούσαν προβλήματα στο «έργο» της κυβέρνησης. Αυτά τα στελέχη παρέσυραν και μεγάλο μέρος του κόσμου του ΠΑΣΟΚ που ήταν απογοητευμένο.
Με τον ανασχηματισμό λοιπόν αυτόν, εμείς βλέπουμε ότι ο κ. Παπανδρέου βάζει στην κυβέρνηση και παλιά αποτυχημένα στελέχη (αφού συνέβαλαν και αυτά για να φτάσει η χώρα εδώ που έφτασε), προκειμένου αφενός μεν να κλείσει στόματα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφετέρου δε να τα χρησιμοποιήσει για να περάσει τα πιο επώδυνα μέτρα που έρχονται, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς να αντιδράσουν κυρίως οι συνδικαλιστικοί φορείς του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν το κράτος ιδιοκτησία τους.
Έτσι καθιστά πλέον συνένοχο ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ (παλιό, εκσυγχρονιστικό και νεοταξικό) και από εδώ και στο εξής κανένα στέλεχος από το κόμμα αυτό δεν θα μπορεί να ασκεί κριτική ή να αποστασιοποιείται από τις ενέργειες του κ. Παπανδρέου και τις επιταγές της Τρόϊκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: