Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιούς εννοείς Κε Μπεγλίτη; τους Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Σμπώκο, και λοιπή συμμορία;

Την καταγγελία – παραδοχή ότι με το πρόσχημα της τουρκικής απειλής στήθηκε ένα πάρτι στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών και ορισμένοι έφτιαξαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες (!) εξαπέλυσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης. Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Φλας, επισήμανε ότι «ακόμη κι αν δεν υπήρχε αυτή η οικονομική και κοινωνική κρίση, θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να την ανακαλύψουμε ακόμη και ως πρόσχημα, ως άλλοθι, για να περάσουμε δυναμικά στον εξορθολογισμό και στη μείωση των αμυντικών δαπανών».
Ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι «μετά τη Δικτατορία σε όλη αυτή τη διαδρομή της μεταπολιτευτικής περιόδου, υπήρξαν μεγάλες, για τις δυνατότητες της χώρας, αμυντικές δαπάνες ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, πολλές φορές υπακούοντας, όχι απλά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας υπαρκτής απειλής που έρχεται από την Τουρκία, αλλά στο πλαίσιο κατασκευασμένων – και το τονίζω αυτό - αμυντικών αναγκών εσωτερικά στη χώρα». Επισημαίνοντας ότι «είμαστε ευτυχώς ή δυστυχώς μια μικρή χώρα που γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας», ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε ότι «γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες» για να προσθέσει «και αυτά πρέπει να τα πούμε».
Ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε μάλιστα ότι «γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς είχε στηθεί ένα ολόκληρο πανηγύρι, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης ανταποδοτικότητα», προκαλώντας το δημοσιογράφο που λάμβανε τη συνένετυξη να αναρωτηθεί αν ο υπουργός έχει πιει τον ορό της αλήθειας…
Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, έπειτα από θητεία 12 μηνών στο Πεντάγωνο υποστήριξε ότι από τις αγορές όπλων δεν υπήρξαν μετρήσιμα οφέλη, «με αποτέλεσμα να δαπανούμε πόρους εθνικούς για κάτι, το οποίο δεν είχε ανταπόκριση επιχειρησιακή ή αμυντική».
A
ποκάλυψε ότι η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου «πέρα από το αναγκαίο νοικοκύρεμα των λειτουργικών και αμυντικών δαπανών» προσπαθεί να εκριζώσει την αντίληψη «που παγιώθηκε και δυστυχώς επιβάρυνε τον προϋπολογισμό και τον ελληνικό λαό με δυσβάστακτα βάρη».
Είναι χαρακτηριστικό, τέλος, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «ξεκαθάρισμα»…

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΡΙΚΑΛΑ : ΤΡΟΧΑΙΟ !! ΜΕ 7 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝΕ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
Tόσα χρόνια άχρηστοι καρεκλοκένταυροι και δεν φταίει κανένας ;
Το μπαλάκι από την Νομαρχία στην Περιφέρεια και εμείς μετράμε νεκρούς ; Αύριο θα είναι το παιδί σου ,το εγγόνι σου εσύ ο ίδιος, σε σκοτώνουν και αυτοί γελάνε !!
Έχουμε 7 νεκρούς και οι Υποψήφιοι του δήμου και νυν Αντινομάρχες χαζογελάνε με το θέατρο στην πλατεία του δεσποτικού στα Τρίκαλα την ίδια ώρα που στο νεκροτομείο είναι γεμάτο φέρετρα από την δική τους ανικανότητα .
Κανείς δεν είχε την ευαισθησία να ακυρώσει την εκδήλωση ενώ είχαμε 7 νεκρούς ; κανείς δεν σέβεται τίποτε ,ούτε μια παραίτηση έτσι για το γαμώτο ;
ΝΤΡΟΠΗ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΒΡΕ !! ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ !!
Tόσα χρήματα τόσος κόπος και δεν βρέθηκε ένας ικανός να τελειώσει αυτόν τον δρόμο; Σε λίγο θα γεμίσουμε εκκλησάκια που θα μας θυμίζουν τους νεκρούς μας τα παιδιά μας , τα εγγόνια μας γιατί οι ανίκανοι πολιτικοί που μας κυβερνούν μας έχουν αναλώσιμους .
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΜΑΣ !!
Σκηνές θρήνου στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Τρικάλων
Στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Τρικάλων, έχουν μεταφερθεί οι σοροί της σημερινής τραγωδίας στην Εθνική Οδό Τρικάλων-Λάρισας, όπου ξεκληρίστηκε μια οικογένεια από την Φαρκαδόνα και μια παρέα νεαρών από τα Τρίκαλα.
Στο νεκροτομείο, βρίσκονται οι σοροί του 39χρονου Νίκου Νάτσινα, της γυναίκας του κουνιάδου του, της 21χρονης Γερασιμίνας Γκεσούλη από την Άρτα, των δύο παιδιών του Σωτήρη 1 έτους και του Ιωάννη 4,5 ετών, του 25χρονου Παναγιώτη Τσιούκα, του 40χρονου Ιωάννη Κόκκαλη και του 24χρονου Σπυρίδων Ζαμπούρα.
Στο νοσοκομείο δίνει μάχη να κρατηθεί στην ζωή η σύζυγος του Νίκου Νάτσινα, η 32χρονη Γεωργία Χύτα, ενώ στην Αστυνομική Διεύθυνση έχει μεταφερθεί ο οδηγός του φορτηγού που είναι αυτός που μπορεί να δώσει εικόνα των συνθηκών της τραγωδίας.

Άπαιχτο!...

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Βολές Σαλαγιάννη…

Βολές εναντίον της κυβέρνησης με αφορμή το θέμα της περαίωσης, εξαπέλυσε  χθες  σε δημόσιες τοποθετήσεις τους ο Νίκος Σαλαγιάννης.
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Κανάλι 1» δήλωσε. «Δεν συμφωνώ με καμία περαίωση.
Είμαστε αντίθετοι και οργισμένοι με τέτοιες πολιτικές. Ως συνειδητά στρατευμένοι στη μάχη να βγει η χώρα από το αδιέξοδο δεν μπορούμε να τις ανεχτούμε».
Μάλιστα, ο ίδιος βουλευτής προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας ευθέως συσχετισμό με την πρακτική της κυβέρνησης για το μνημόνιο. «Δεν πρέπει κανένας να μας οδηγεί ασυλλόγιστα σε διλήμματα όπως το ή ψηφίζεις ή χρεοκοπεί ο τόπος ούτε να απαντάμε σε αυτά με τρόπο που να ταπεινώνει τους έντιμους πολίτες» ανέφερε.
Στην ίδια κατεύθυνση πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να απαξιώσουμε το οικονομικό επιτελείο αλλά δεν είμαστε αποφασισμένοι να τα τρώμε όλα χωρίς να μιλάμε»!

Τριτοκοσμικοί ηγέτες και ο... τέταρτος δρόμος προς την κόλαση

Μάθημα δεοντολογίας από έναν "τριτοκοσμικό" ηγέτη...

Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010):

Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί.

Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;».

Μα γιατί έκλεψε!

Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση.
Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους.

Γι’ αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη... διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ’ τα πόδια μας.
Δεν καταντάμε Ελλάδα!

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Να που πάνε τα λεφτά Γιώργο...

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι το πολιτικό σύστημα, της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην χώρα μας, είναι φαύλο και καταστροφικό. Ουδείς πλέον Έλλην πολίτης του έχει εμπιστοσύνη. Κανένας πολίτης σε αυτήν την χώρα πιστεύει, ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, και να μπορέσει να δώσει όραμα, προοπτική για καλύτερες ημέρες και ευημερία του λαού.

Επίσης το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση του. Το ΠΑΣΟΚ το οποίο εξέλεξε με μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές του περασμένου χρόνου, υφάρπαξε την ψήφο του με ψέματα. Αυτό βέβαια απεδείχθη εκ των υστέρων. Παρά τα ψέματα του αρχηγού του, τα οποία εξακολουθεί και επαναλαμβάνει ακόμη και σήμερα, οι πληρωμένες και κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εξακολουθούν παρά την αγανάκτηση του ελληνικού λαού για τα οικονομικά μέτρα, να παρουσιάζουν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

“Πολιτικοί πλούσιοι – Λαός χρεοκοπημένος”! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Από χθες όλα τα κανάλια και οι σταθμοί ασχολούνται με το τι δήλωσαν οι πολιτικοί μας. Ένα σήριαλ ετών, που εμφανίζεται κάθε χρόνο, να μας υπενθυμίσει μάλλον, πόσο ΠΛΟΥΣΙΟΙ είναι αυτοί αλλά και πόσο φτωχοί είμαστε ΕΜΕΙΣ!

Αλλά αυτό το ξέραμε πάνω κάτω και όμως του ψηφίζαμε να μας κυβερνήσουν με το σημερινό αποτέλεσμα!
Το θέμα πλέον αποκτά άλλες διαστάσεις πλέον. Τι εννοώ;
Όλοι, αυτοί οι πάμπλουτοι πολιτικοί μας, για το καλό μας, έσπρωξαν ένα ολόκληρο λαό στην αγκαλιά της τρόικας με τα γνωστά αποτελέσματα!
Δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε είναι ήδη γνωστά!
Και έτσι έχουμε το παγκόσμιο φαινόμενο.
Η χώρα να έχει χρεοκοπήσει, δεν νομίζω να πιστεύεις κάτι άλλο, και οι πολιτικοί μας ναι είναι ΖΑΠΛΟΥΤΟΙ! Μπορεί κανείς να το μας το εξηγήσει αυτό;
Και ενώ εμείς ακούμε κάθε μέρα, μειώσεις μισθών, φόρους, ανεργία, οι πολιτικοί μας αυξάνουν την… περιουσία τους;
Πως γίνεται αυτό θα μας πει κανείς να το πούμε τουλάχιστον στα παιδιά μας να γλιτώσουν; Όχι δεν θα στο πει κανείς διότι το επάγγέλμα είναι κλειστό κάτι σαν μασονία!
Πάντως εγώ ο ανόητος προτείνω τα εξής.
Να εκποιήσουν μέρος της περιουσία τους για να πληρώσουν χρέος. Αφού αγαπάνε τόσο πολύ την χώρα ιδού η ευκαιρία!
Επίσης να πάνε στο μηχανογραφικό κέντρο του Υπ. Οικονομικών και από το 1974 μέχρι σήμερα να χτενίσουν τα εισοδήματα τους!
Να ένα πεδίο δράσης για τον κομματικό ΚΑΠΕΛΕΡΗ να ψάξει εις βάθος!

Ο μύθος ότι στην Ελλάδα περνάμε καλά.

Το μεγαλύτερο urban legent στην Ελλάδα είναι το διάσημο “Έλα μωρέ. Εμείς στην Ελλάδα περνάμε καλά. Όχι σαν τους Ευρωπαίους” που σήμερα έχει γίνει (έως ένα βαθμό) “Μην βλέπεις σήμερα. Παλαιότερα περνούσαμε καλά.”. Αλλά ας αρχίσουμε την κατάρριψη του μύθου.

Η μονάδα μέτρησης.
Για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού το γεγονός ότι είμαστε (θεωρητικά) πρώτοι στο γλέντι, στο ξενύχτι, στο φαγοπότι και στο τραγούδι είναι συνυφασμένο με το ευ ζην.
Για παράδειγμα πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει το διάσημο “Τι κρίση ρε συ!!! Δες τα φαγάδικα γεμάτα είναι” ή “Ρε έχει λεφτά ο κόσμος το κράτος δεν έχει!!! Το μαγαζί του Πλούταρχου γεμάτο είναι. Και τα μπουκάλια… σύννεφο.”
Άρα το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να καταναλώσουμε φαγητό εκτός σπιτιού και να ακούσουμε μουσική με την συνοδεία ενός ποτού είναι το βασικό κριτήριο μας αδιαφορώντας για άλλες παραμέτρους. Και για να προλάβω ορισμένους… ναι είναι αλήθεια ότι κατασπαταλούνται χιλιάδες ευρώ από διάφορους σε κέντρα διασκέδασης (αμφιβόλου ποιότητας) με την ελπίδα ότι η τραγουδίστρια (ας το θέσουμε έτσι) θα είναι “ευγενική” μαζί τους.
***********************************
Συμπεράσματα.

Από τα παραπάνω στοιχεία (που είναι ένα μόνο μέρος των δεδομένων που μπορεί να βρει κανείς στο Internet) το συμπέρασμα -οι Έλληνες καλά περνάνε- που συχνά ακούμε είναι λάθος. Αυτό που έχει πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι μισθός του Έλληνα και ο άσωτος (όπως αρέσκονται αρκετοί να λένε) βίος του. Προσωπικά ακόμα θυμάμαι τις δηλώσεις περί “ρετιρέ του δημοσίου” και περί ανταγωνιστικότητας που θα κερδηθεί μόνο εάν πάρουν κομμάτια (μικρά ή μεγάλα) του μόχθου του μέσου Έλληνα.
Στην Ελλάδα αγαπητοί κύριοι/κυρίες δεν περνάμε καλά. Το τι φταίει το ξέρουμε όλοι, άσχετα εάν δεν το ομολογούμε δημόσια και εάν θεωρούμε ότι είναι επιτυχία να φάμε 35 αντί για 30 γραμμάρια από μια τούρτα 5 κιλών. «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε, πού τα φάγατε τα λεφτά, είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας , εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος σήμερα (πηγή: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/48393/th-pagalos-mazi-ta-fagame-ta-lefta/).
Και κλείνω με μια ευχή.
Πριν έλθουν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση ας σταθούμε για 5 λεπτά μπροστά σε ένα παιδικό σταθμό και ας κοιτάξουμε το μέλλον αυτού του τόπου, τα παιδιά μας.
Αυτά θα μας πουν τι να κάνουμε.


http://giorgosvagionis.wordpress.com/2010/09/21

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Θυμάστε βεβαίως την υπόθεση του περιβόητου ταξιδιού της χλιδής του Ν. Παπανδρέου στο Άμπου Ντάμπι με το προεδρικό αεροσκάφος και τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ έξοδα στο handling του αεροδρομίου. Αυτή η υπόθεση δεν θα είχε έρθει ποτέ στη δημοσιότητα εάν δεν υπήρχε η φωτογραφία της Συμέλας Παντζαρτζή που τον αποθανάτισε μαζί με τους “επίσημους” συνομιλητές. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η σύναψη συμφωνίας για τα ναυπηγεία του Σκαραμανγκά και βέβαια τα περιβόητα γερμένα υποβρύχια.

Ξεκινήσαμε τότε μία έρευνα για να δούμε τι ρόλο έπαιζε η παρουσία του ΝΑΠ σ’ εκείνο το ταξίδι αφού δεν είχε κανέναν θεσμικό ρόλο, ούτε δικαίωμα να βρίσκεται στο αεροσκάφος. Καταλήξαμε σε ενδιαφέροντα ευρήματα που τα είχαμε παρουσιάσει εδώ: Χυδαία πρόκληση: Ντόλτσε βίτα με τα λεφτά του Ελληνικού λαού κάνει ο “Πρίγκηψ Νικόλαος”
Οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν επερώτηση στη βουλή από τον Πάνο Καμμένο, με αποτέλεσμα ο κύριος Παμπούκης να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού. Η απίστευτη πρόκληση των αυτοκρατορικών εξόδων, μας έκανε να ψάξουμε την υπόθεση λίγο παραπάνω και να καταλήξουμε εδώ: Τι δουλειά είχε ο κύριος Νίκος Παπανδρέου στη Δαμασκό;
Όπου πλέον άρχισαν τα πράγματα να μπαίνουν σε μία λογική σειρα. Εκτός λοιπόν από το ονειρεμένο ταξίδι, υπήρχε μία βαριά σκιά για το τι είδους Business έκανε ο κύριος Νίκος Παπανδρέου διαμεσολαβώντας μεταξύ Αράβων και Γερμανών για την βρωμερή υπόθεση των ναυπηγείων όπου σύμφωνα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις υπάρχει ένα τεράστιο σκάνδαλο (θυμάστε πόσους μήνες πριν ουρλιάζαμε συγκεκριμένα για Siemens, MAN, Daimler, ThyssenKrupp και Hoechtief; Όταν όλοι γνώριζαν μόνο για τη Siemens)
Μετά τις αποκαλύψεις μας που έπαιρναν μορφή χιονοστιβάδας, ανέλαβε ο “αγιογράφος” να διορθώσει την εικόνα του ΝΑΠ σε ένα προκλητικό άρθρο εδώ: ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Όπου ο μυστικός πράκτωρ ΝΠ υποστηρίζει ότι “Ακόμη και τούμπες είμαι πρόθυμος να κάνω προκειμένου να βοηθήσω την πατρίδα μου.” και η αγιογραφία συνεχίζεται ως: Ο κ. Ν. Παπανδρέου εξελίσσεται σ΄ έναν άτυπο (και άμισθο) κυνηγό αραβικών επενδύσεων. Δεν θέλει να επιβαρύνει, λέει συχνά σε όποιον τον ρωτήσει, «ούτε με ένα ευρώ το Δημόσιο».
Διαβάστε λοιπόν τώρα ποιά ήταν αυτή η συμφωνία που δεν θα επιβάρυνε “ούτε με ένα Ευρώ το δημόσιο” σύμφωνα με τον “Μυστικό πράκτορα” όπως τον παρουσιάζει το άρθρο.
Ο αγοραστής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα παίρνει… όλα
Θα πληρώσουμε 1,32 δισ. ευρώ για αστοχίες, υποβρύχια, συνέχιση της απασχόλησης κ.ά.
Όπως αποκαλύπτει ο Τάσος Τέλλογλου στην ΚτΚ, ο περιφερόμενος θίασος προέβει σε μία συνδιαλλαγή η οποία οπωσδήποτε θα απασχολήσει κάποια επόμενη εξεταστική αφού παραπέμπει στις “μαγικές” συμφωνίες τύπου Siemens, MAN κλπ.
Συγκεκριμένα:
Η σύμβαση – πλαίσιο του ελληνικού Δημοσίου με την TKMS (Thyssen Krupp Marine Systems) και την «Αμπού Ντάμπι Μαρ» θα στοιχίσει στον φορολογούμενο περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ εφέτος και συνολικά 1,32 δισ. ευρώ. Σε μία εποχή λοιπόν που ψηφίζουμε “ΝΑΙ” στο ΔΝΤ γιατί “δεν θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις”, χαρίζουν σε Γερμανούς και Άραβες κολοσσιαία ποσά από το υστέρημα του λαού.
- Θα πρέπει να γίνει δεκτός ο «Παπανικολής» (σ.σ. το υποβρύχιο που… έγερνε) για το οποίο το ελληνικό Δημόσιο έχει ανακοινώσει ότι θα το πουλήσει αλλού… Έχετε διανοηθεί τέτοιο ασύλληπτο αίσχος; Υποτίθεται ότι το ταξίδι είχε κύριο στόχο να “ξεφορτωθούμε” το υποβρύχιο που υπό άλλες συνθήκες έπρεπε να επιστραφεί και να απαιτήσουμε μία γενναία αποζημίωση. Μπράβο στο ΠΑΣΟΚ.
και το κορυφαίο…
- Τα συμβαλλόμενα μέρη δεσμεύονται ότι δεν θα εγείρουν απαιτήσεις που προκύπτουν από προηγούμενες συμφωνίες. Αν σε αυτήν τη διατύπωση περιλαμβάνεται και η ακύρωση της δυνατότητας της ελληνικής πλευράς να εγείρει αστικές απαιτήσεις κατά της TKMS για τις προηγούμενες δύο συμβάσεις, εφόσον αποδειχθεί δωροδoκία Ελλήνων αξιωματούχων, δεν καλύπτεται, κατά την άποψη της ελληνικής πλευράς, η περίπτωση αυτή από τη συγκεκριμένη διατύπωση. Επισημαίνεται, ότι το Ανώτατο Aκυρωτικό Δικαστήριο της Γερμανίας έχει αποφανθεί ότι η ζημιά εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου τεκμαίρεται και μόνο από το γεγονός της εκταμίευσης από τα ταμεία της πωλήτριας εταιρείας κεφαλαίων για «μαύρες πληρωμές».
Μην αναρωτιέστε, θα εγερθούν ακριβώς οι ίδιες απαιτήσεις που έγειρε ο κύριος Βουρλούμης για τις καταστροφικές συμφωνίες με τη Siemens.
Για να δούμε τώρα πόσοι από το κοινοβούλιο έχουν τα κότσια. Όποιος δεν αντιδράσει, είναι απλά συνένοχος.

http://olympia.gr/2010/06/07/peratikos-simitis-papandreou/
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=322635&dt=28/03/2010

Αυτοί μας κυβερνάνε

Η ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΤΙΚΟΥ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ
Γράφει χαρακτηριστικά σήμερα το Κουρδιστό Πορτοκάλι: Το 1997 ήταν επίσης η χρονιά που η “17 ΝΟΕΜΒΡΗ” δολοφόνησε τον Μιχάλη Περατικό στρέφοντας για μια ακόμη φορά πάνω της το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Σύμφωνα με μαρτυρία δημοσιογράφου που εντοπίσαμε politis-gr.com/?p=1942, ο Περατικός προσπαθούσε μάταια (κάθησε εξαντλημένοες 3 μερόνυχτα στο καναπέ του προθαλάμου του Σημίτη), να συναντήσει τον πρώην πρωθυπουργό σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τον συναντήσει για το έργο κατασκευής βαγονιών και τροχαίου υλικού του του ΟΣΕ.
“Την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δηλώνει «έκπληκτος» και «οργισμένος» για την υπόθεση Μαντέλη, η μαρτυρία γνωστού δημοσιογράφου αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός της ΟΝΕ και των μεγάλων έργων έκλεισε την πόρτα στον Μιχάλη Περρατικό, ανοίγοντας το δρόμο στις γερμανικές μίζες.
«Επειδή έχει ξεκινήσει έρευνα για την προμήθεια των βαγονιών του ΟΣΕ για τη Ζίμενς επί εποχής Μαντέλη, θέλω να σας θυμίσω ότι η ιστορία ξεκινά από το 1993. Τότε ο μακαρίτη Μιχάλης Περρατικός είχε αγοράσει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, είχε κατασκευάσει μέσα στα ναυπηγεία ένα εργοστάσιο με σύγχρονο εξοπλισμό και είχε εκπαιδεύσει εργαζόμενους των Ναυπηγείων προκειμένου εκεί να κατασκευάζονται βαγόνια και τροχαίο υλικό για τον ΟΣΕ και το Μετρό που είχε τότε αρχίσει τότε να κατασκευάζεται.
Οταν άλλαξε η κυβέρνηση, ο τότε υπουργός Βιομηχανίας Κώστας Σημίτης το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να καταργήσει τη σύμβαση.
Αυτός λοιπόν είναι υπεύθυνος για ό,τι ακολούθησε σε ό,τι αφορά ο σκάνδαλο της Ζίμενς με τα βαγόνια και το τροχαίο υλικό.
Σκεφτείτε σήμερα πόσος κόσμος θα είχε δουλειά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας κατασκευάζοντας βαγόνια για τον ΟΣΕ, το Μετρό, τον Προαστιακό, το τραμ.
Πρέπει τότε να ας πω ότι ο τότε υπουργός Βιομηχανίας Σημίτης αρνιόταν να δεχτεί τον Περρατικό ο οποίος πήγε στο γραφείο της ιδιαιτέρας του υπουργού και κάθισε στον καναπέ 3 μερόνυχτα στην προσπάθειά του να δει τον κ. Σημίτη. Ξέρετε τι έκανε ο κ. Σημίτης;
Εφευγε από την πίσω πόρτα!..»

http://olympia.gr/2010/06/07/peratikos-simitis-papandreou/

Πόσο αφελείς είμαστε


Σκεφτόμουνα πόσο αφελείς είμαστε… Λες και τα ενεργειακά που μας σερβίρουν έχουν καμιά σχέση με «αλήθεια» ή «επιστήμη», , ή νόμους της θερμοδυναμικής. Λες και ο,τιδήποτε μας σερβίρουν, εδώ και ένα χρόνο (ή εδώ και 30, ή 60, ή 90 χρόνια), έχει πάνω από 20% δόση αλήθειας…
Σκεφτόμουν λοιπόν… (1) την κλιματική αλλαγή, (2) την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή, (3) τα μέτρα που οι άνθρωποι λένε ότι μπορούν να πάρουν για την κλιματική αλλαγή (ανθρωπογενή ή όχι), (4) τον πιθανό αντίκτυπο, όλων αυτών, στα ενεργειακά, (5) την επιρροή της παγκόσμιας οικονομίας και του φόβου της εκτός ελέγχου ύφεσης στην Ελλάδα, (6) όλα αυτά, σαν συμπτώματα του παγκόσμιου χλιαρού πολέμου που παίζεται εδώ και καιρό, (7) ποιοι παίκτες ελέγχουν ποιο παιχνίδι, (7.α) γενικά και (7.β) στην Ελλάδα , (8) πώς έχει αποκτήσει πολιτικές πτυχές το παιχνίδι, που, αναπόφευκτα, (9) θολώνει τα νερά και κάνει επουσιώδη την επιστήμη ή την τεχνοκρατική προσέγγιση και, τέλος, (10) τι γίνεται – πράγματι – τόσο καιρό στην Ελλάδα.
Πολλά και βαρετά θέματα, θα μείνω στο #10, το τελευταίο:
Στην Ελλάδα, από την μεταπολίτευση και μετά φτιάχτηκε μία νέα τάξη πραγμάτων βασισμένη (α) στις ελπίδες ενός λαού, (β) στα παραμύθια και τις πλάνες του Πασόκ, (γ) στην ενοχή και την παντελή αδυναμία της «δεξιάς» να επαναπροσδιοριστεί, και (δ) στην τεχνητή αγκύλωση των διαπλοκοκρατούμενων ΜΜΕ και του άρρωστου συνόλου «αξιών», «ηθών», «πολιτικού λόγου» και πλήρους μαλάκυνσης που μας έχουν φέρει.
Στην Ελλάδα κάνουν, εδώ και καιρό, κουμάντο οι Γερμανοί.
Διακριτικά από το 1979 έως το 1989, και φως φανάρι ξεκάθαρο, από την εποχή του Μητσοτάκη, και επίσημα και με βούλα από τον Σημίτη. Αυτοί ελέγχουν το νέο ελληνικό κεφάλαιο, αυτοί ελέγχουν τους πολιτικούς, τα κόμματα, τα είδη κιγκαλερίας, τα είδη υγιεινής, τον …αντιαμερικανισμό, τον ΟΤΕ, την ΟΑ, τα συνδικάτα, την ΔΕΗ. Τα πάντα, πλην ίσως μερίδας του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Και λέω «μερίδας», γιατί μερικοί εφοπλιστές έχουν τσιμπήσει στην αγορά αερίου (από την Αφρική κυρίως) που δένει με τα Γερμανικά σχέδια.
Οι Γερμανοί, απλά και σε περίληψη, θέλουν Ρώσικη ενέργεια, τους βολεύει να θέλουμε και εμείς λιγάκι (όχι πολύ), ευχαρίστως μας πουλάνε καζάνια τεχνολογίας 1950 για συμβατικό ρεύμα, και πρέπει να μας πουλήσουν αιολικά τεχνολογίας 1960 για να έχουν εξαγωγές στα μέρη τους. Το θεωρητικό και ιδεολογικό υπόβαθρο είναι εύκολο.
Εδώ λαδώνουν αβέρτα για τηλέφωνα, ηλεκτρομηχανολογικά, νόμους, και αποφάσεις Δ.Σ., και θα κολλήσουν σε …ιδεολογίες; Ντόπιοι σύμμαχοι και δοσίλογοι άφθονοι, διαβάστε το who is who στους διαπλεκόμενους και όλους τους ενεργειακούς, τηλεπικοινωνιακούς, και λοιπούς κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες», η Ελληνική οικονομία από το 1989 και μετά είναι η πίσω αυλή, ο μικρός δορυφόρος, ο σκουπιδότοπος, το φτηνό παράρτημα, της Γερμανικής. Γιατί να το κρύβομεν άλλωστε; Τιμή μας και καμάρι μας.
Θα με ρωτήσετε «μα τι με νοιάζει και τρώγομαι»; Η απάντηση είναι απλή: Πρώτον, δεν γουστάρω μπαρούφες και θίγομαι όταν υπάρχουν λαμόγια που αγνοούν τον 2ο Νόμο. Δεύτερον, δεν μου αρέσει η αποβιομηχάνιση, και η αύξηση στην τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα, για να κονομάνε στην …Γερμανία. Τρίτον μου αρέσει (ή μου άρεσε) η Ελλάδα και, καλώς – κακώς, τα βουνά της και τα τοπία της. Με εξαίρεση το Ελληνικό τοπίο, τα περισσότερα μέρη του Δυτικού κόσμου είναι πολύ πιο λογικά να ζεις και να εργάζεσαι, και τα υποβρύχια δεν ...μπατάρουν, ή, αν μπατάρουν, πληρώνεσαι ρήτρες.
Με εξαίρεση τα λίγα γεωπολιτικά μας (που φαίνεται να τα έχουμε παραδώσει αμαχητί), έχουμε γίνει μία ψιλοάχρηστη περιθωριακή χώρα, που πληρώνεται για να μην παράγει, να μην καλλιεργεί, να μην έχει παράδοση, να μην έχει ιστορία, αλλά να συντηρείται με δανειάκια, για να ψωνίζει από τους πιστωτές της και για να κρατάει τον κόσμο της εδώ, κατά προτίμηση με άφθονους Αφρο-Ασιάτες μετανάστες (καλύτερα και αυτοί εδώ, παρά εις τας Ευρώπας). Και για να σκάβει τα βουνά της για να πουλάνε σαβούρες οι Γερμανοί, χωματουργικά οι χωματουργοί και αέριο οι Ρώσοι και οι Βορειοαφρικάνοι.
Η …κλιματική αλλαγή είναι για σάλτσα και με τα προσχήματα πεσμένα, δεν χρειάζεται καν.
Το Πασόκ φτάνει. Και η ΝΔ; «Ναι» δεν ψήφισε στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ;
Τώρα θα δείτε ανάπτυξη και τουρισμό.
Τώρα θα δείτε πως θα αλλάξει η κατάταξή μας στην τιμή του ρεύματος…

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Είμαστε όλοι φορτηγατζήδες

Γιατί όταν τα Παντοπωλεία έκλειναν και οι Έλληνες πήγαιναν υπάλληλοι στις αλυσίδες των πολυεθνικών, τα οποία σταδιακά έφερναν “λευκό τυρί Δανίας” και σκόρδα Κίνας διαλύοντας τον Έλληνα παραγωγό, στέλνοντας τα υπερκέρδη πίσω στα “headquarters”, μείναμε “χαρούμενοι και σιωπηλοί”.

Γιατί τώρα, που τα εισερχόμενα containers από την Κίνα για όλη την Ευρώπη θα πολλαπλασιαστούν στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της συμφωνίας με την Cosco, κάποιοι θέλουν να ρημάξουν τους Έλληνες φορτηγατζήδες για να πάρουν τις χρυσοφόρες μετακινήσεις. Όπως άλλωστε στοχεύουν με τον ΟΣΕ.
ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΦΟΡΤΗΓΟ ΟΤΑΝ “ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ”;
Ή μήπως θα εμφανιστούν κάποια κονσόρτσιουμ με ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΟΡΤΗΓΑ για να χτυπήσουν τις δουλειές διαλύοντας τους ιδιώτες;
Και όλοι αυτοί οι μαϊντανοί των καναλιών που βαφτίζουν “μαφία” όσους έχουν 5 άδειες στο όνομα τους μετά από 30 χρόνια δουλειάς, ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ 50 ΑΔΕΙΕΣ;
Με έδρες στο εξωτερικό όπου θα μεταφέρουν και τα υπερκέρδη τους;

Η εξέγερση στην Αργεντινή ξεκίνησε από τους φορτηγατζήδες.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Η παράνοια του Έλληνα.

Όταν το σύνολο των Ελλήνων διαμαρτύρονται για την οικονομική κρίση που χτύπησε το νοικοκυριό τους.

Όταν η πλειονότητα των πολιτών βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης λόγω ανεργίας, αύξησης του κόστους ζωής, κλεισίματος επιχειρήσεών, σε ένα αβέβαιο μέλλον.
Όταν η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αντιδρά στα φορομπηχτικά μέτρα, στις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, στον ευτελισμό της καθημερινότητάς του πολίτη.
Όταν χιλιάδες νέοι απελπισμένα ψάχνουν να βρουν διέξοδο επιβίωσης στη μετανάστευση.
Όταν η χώρα έχει φτάσει στον πάτο του βαρελιού και έχει ξεπουλήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο ΔΝΤ.
Όταν ο δημόσιος βίος έχει γίνει ένας απέραντος βόθρος, με πολιτικούς και "επιχειρηματίες" διαπλεκόμενους σε σκάνδαλα ολκής χωρίς να έχει πάει ΕΝΑΣ φυλακή ακόμη.
Όταν δικαστές κατηγορούν άλλους δικαστές για συμμετοχή σε σκάνδαλα συγκάλυψης.
Όταν η διαφθορά έχει εξαπλωθεί από τον κορυφαίο υπουργό έως τον τελευταίο αιρετό δημοτικό σύμβουλο-χρήστη κόκας.
Όταν τα κόμματα και οι μηχανισμοί τους είναι ουσιαστικά ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
Κάποιοι εξακολουθούν να "σκοτώνονται" για κοκκινο-ροζο-πράσινους Πάνους , γαλάζιους Κυριάκους, θαλασσιές Γαζέλες και άλλα ...υλικά από ένα γκρεμισμένο σπίτι.
Τι άλλο πρέπει να γίνει ακόμα για να ξυπνήσουν από το μακάριο ύπνο τους;

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Χρήστος Γιανναράς από την Νέα Υόρκη...

Ο Χρήστος Γιανναράς από την Νέα Υόρκη αφυπνίζει και καλεί σε εσωτερική επιστράτευση προτείνοντας ως λύση υπηρεσιακή κυβέρνηση προσωπικοτήτων με αποστολή την σύγκληση εθνικής συντακτικής συνέλευσης και αλλαγή συντάγματος!
« την κρίση δεν θα την ξεπεράσουμε ούτε με τον ΔΝΤ ούτε με την Ε.Ε. χρειάζεται εσωτερική επιστράτευση! Χρειάζεται μια ρεαλιστική πράξη! Μια υπηρεσιακή κυβέρνηση προσωπικοτήτων με ένα στόχο και μια αποστολή: την σύγκληση εθνικής συντακτικής συνέλευσης που θα αλλάξει το σύνταγμα για να το κάνει αληθινά δημοκρατικό! Ένα σύνταγμα που δεν θα υπηρετεί την κομματικοκρατία αλλά τον πολίτη!»
Σε αυτή την πρόταση ως πρόταση διεξόδου από την κρίση κυρίως αξιών, κατέληξε ο Χρήστος Γιανναράς μιλώντας στην Νέα Υόρκη προσκεκλημένος ομογενειακών φορέων σε διάλεξη με θέμα η οικονομική κρίση στην Ελλάδα πρόβλημα ηθικό ή κυρίως πολιτικό» ο Χρήστος Γιανναράς νωρίτερα παρουσίασε διαπιστωτικά την εικόνα της Ελλάδας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι « …περιμένουμε από μέρα σε μέρα μια εφιαλτική κοινωνική έκρηξη… απουσιάζει παντελώς η ιεράρχηση στόχων και αναγκών… η οικονομία έχει αυτονομηθεί από την κοινωνία… έχει χαθεί η συλλογικότητα μας… οφείλουμε να αναζητήσουμε το λάθος… υπάρχει έλλειμμα αυτοκριτικής και αυτοσυνειδησίας… φτάσαμε σε μια κοινωνία που δεν έχει μετοχή στην αλήθεια που δεν μετέχει στην εμπειρία και το γεγονός..υπήρξε ιδεολογικοποίηση του χριστιανισμού για να δημιουργηθεί το ιδεολόγημα του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών… ήρθε η μεταπολίτευση και μετά τι; Αντικαταστήθηκε όλο αυτό το λανθασμένο ιδεολόγημα με μια άπληστη καταναλωτική κοινωνία που λειτουργεί ψηφοθηρικά…. Χάθηκε η ανάσχεση στην κρίση αυτή που είναι η αντικειμενική κρίση και αμοιβή του άξιου, της δουλειάς και του μόχθου… η διαφθορά που αναπτύχτηκε μόνο με εκείνη στα τέλη της πτώσης του καθεστώτος της πρώην Σ. Ένωσης. Υπάρχει απουσία στόχων. Γίναμε μια άπληστη κοινωνία. Είμαστε πλέον μια χώρα ανυπόληπτη πιθανόν και εσκεμμένα. Λείπει το ήθος και η τιμιότητα! Ο Έλληνας δυστυχώς έχει γίνει ένα εγωκεντρικό κτήνος!
Δεν έχουμε δημοκρατία! Υπάρχει μόνον κομματοκρατία!Μια δημοκρατία δεν έχει εσωτερική αυτοοργάνωση δημοκρατική τότε η δημοκρατία έχει τελειώσει αυτό όλο περιλαμβάνεται στο σύνταγμα του 1985… δεν υπάρχει αναζήτηση του αληθούς και συνύπαρξη που ξεπερνά και υπερβαίνει το εγώ »
Με αυτές τις διαπιστωτικές θέσεις κάλεσε σε εθνική αφύπνιση τον Ελληνισμό και την ομογένεια εκτός συνόρων για τον οποίο όπως χαρακτηριστικά τόνισε αποτελεί την ιστορική ελπίδα του έθνους ο διεθνούς φήμης και αποδοχής ακαδημαϊκός καθηγητής Φιλοσοφίας και Δρ. Θεολογίας Χρήστος Γιανναράς. Ακολούθησε μια συζήτηση με ερωταποκρίσεις και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που κρύβουν αγωνία για το αύριο της ελληνικής κοινωνίας. Ο κ. Γιανναράς κατά την διάρκεια των ερωταποκρίσεων ήταν καυστικός για το σημερινό πολιτικό κατεστημένο και ρεαλιστικά τοποθετημένος. «Καλούνται οι έλληνες να ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας και ευτελισμού. Οι έλληνες οργίζονται δίκαια για αυτό και από μέρα σε μέρα περιμένουμε μια μεγάλη κοινωνική έκρηξη. Θα σφαχτούμε! Λόγω εξαθλίωσης και πείνας» συμπλήρωσε σε ορισμένες απαντήσεις του. Εάν θέλουμε να ανακάμψουμε χρειαζόμαστε μια ριζοσπαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση! Θα βρεθούν άραγε εκείνες οι δυνάμεις που θα αναλάβουν πρωτεύοντα ρόλο για να προσδιορίσει και να ιεραρχήσει τις ανάγκες;» έκλεισε τις απαντήσεις του τονίζοντας –στο αυτονόητο αγωνιώδες ερώτημα –τι μέλει γενέσθαι μετά από όλα αυτά ότι αυτό που θα απαιτηθεί είναι μια συντακτική εθνική συνέλευση και ένα νέο αληθινά δημοκρατικό σύνταγμα».

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Το κλειδί για την επιβίωση (!)

Θέλετε να σώσετε τον πλανήτη; Θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια; Θέλετε να κάνετε οικονομία;

Η «Πράσινη Ανάπτυξη» και η όλη, γενικά, η Πρασινάδα που μας σερβίρει η Κυβέρνηση, και κάθε ψευτοσοσιαλιστική κυβέρνηση στον Δυτικό κόσμο – καμία χώρα του μη Δυτικού κόσμου δεν ασχολείται με αυτά – δεν είναι τίποτε άλλο από παραμύθιασμα από συνοθύλευμα συμφερόντων: Βασικά, μιάς ομάδας μεγάλων Γερμανικών εταιριών που προωθεί αυτό που προωθούν πάντα οι Γερμανοί (μηχανολογικά προϊόντα), και όλου του διεθνούς λόμπυ του φυσικού αερίου.
Και η μεν Γερμανική εμπορική και εξωτερική πολιτική είναι προφανής και κατανοητή (αν δεν είσαι ο αποδέκτης του λαδώματος ή της συνεχούς προπαγάνδας για να αγοράσεις τα προϊόντα τους), το λόμπυ του αερίου είναι λιγότερο προφανές. Το αέριο, όπως και το πετρέλαιο, έχει πολλή και πανάκριβη υποδομή, όχι μόνο για την άντλησή του, αλλά κυρίως για την μεταφορά του. Το αέριο, σε αντίθεση με το πετρέλαιο, δεν αποθηκεύεται, ούτε μεταφέρεται εύκολα. Θέλει αγωγούς, απ’ ευθείας, από την παραγωγή στην κατανάλωση, και δεν αποθηκεύεται (σε σημαντικές ποσότητες, παρά μόνο μέσα στην γη από όπου βγαίνει, ή, σε πανάκριβη υγροποιημένη μορφή, το LNG.
Σίγουρα οι κατασκευαστές και διαχειριστές των αγωγών, σίγουρα οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές μονάδων υγροποίησης LNG, οπωσδήποτε οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές πλοίων LNG, και σε τοπικά επίπεδα, τα τοπικά δίκτυα, μονάδες εξαέρωσης κλπ. Η ιδιοκτησία και η διαχείριση αγωγών αερίου είναι …γεωπολιτικό αντικείμενο. Η ιδιοκτησία και η διαχείριση υποδομής LNG είναι λιγότερο «γεωπολιτικό», αλλά δεν παύει να είναι πανάκριβη. Και οι αγωγοί, και η υποδομή LNG προϋποθέτουν και απαιτούν συνεχή, αδιάλειπτη, απρόσκοπτη και ασυζήτητη κατανάλωση.
Ταπεινό παράδειγμα στην πίεση για κατανάλωση είναι όλη πίεση να βάλουμε φυσικό αέριο σπίτι μας. Δεν θα είναι φτηνότερο από το πετρέλαιο, όταν και αν η αγορά σταθεροποιηθεί. Ούτε ένοιαζε κανέναν ενδιαφερόμενο η ποιότητα του αέρα στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, ή η κατάσταση των παγετώνων του κόσμου. Απλά, αυτός που είχε το αρχικό συμβόλαιο με τους Ρώσους, θα έβγαζε καλά λεφτά από μία ποσότητα και πάνω, και πίεζε για αυτή την ελάχιστη ποσότητα, και όταν είδε ότι καθυστερούσε, σκέφτηκε την …ηλεκτροπαραγωγή. Και επειδή η ηλεκτροπαραγωγή από αέριο (για ισχύ βάσης) είναι παλαβομάρα (εκτός αν είσαι Κατάρ, ή Αλγερία – που όμως δεν έχουν τόση ζήτηση – να κι άλλος ένας οπαδός της …Πράσινης Ανάπτυξης. Που τώρα απέκτησε παρέα και από τους εισαγωγείς και μεταφορείς LNG (2-3 ονόματα, όλοι επώνυμοι, μερικοί ντροπαλοί και ήσυχοι). Και πίσω από τους Έλληνες με τους αγωγούς, οι Ρώσοι, και πίσω από τους Έλληνες με το LNG, οι Βόρειοι Αφρικανοί και η Shell, η British Gas κλπ. Και ποιος κάνει την διαφήμιση; Οι αιολικοί, που και αυτοί έχουν το κατιτίς τους, χάρη στην ΥΠΕΚΑ, και όλους τους αφελείς, δήθεν οικολόγους, και τους λαδωμένους ηγέτες τους.
Δεν είμαι ούτε κατά του φυσικού αερίου, ούτε κατά του LNG. Απλά, βαριέμαι να μου τρώτε τα αυτιά, με Πρασινάδες. Πείτε μου «αγόραζε αέριο», είναι πιο ξεκάθαρο… Όσο για την σωτηρία του Πλανήτη… Σβήνετε κανένα φως, μπουγάδα στους 30 βαθμούς, μην κάνετε σάουνα στο ντους με τις ώρες, κόψτε τις κόντρες στην Βουλιαγμένης, χαμηλώστε τον θερμοστάτη τον χειμώνα και ανεβάστε τον το καλοκαίρι, κόψτε το πολύ φαϊ, μηδενίστε την τηλεόραση… απλά πράγματα. Αλλά πόσα από αυτά μας διαφημίζουν οι Πράσινοι Παπαγάλοι; Δεν θέλουν να κάνουμε οικονομία, να μας τα πάρουν θέλουνε.

Ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα.

Ωστόσο, από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όλα ξεκινούν στις ...Η.Π.Α., και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια. Εκεί, νομίζω, πρωτομπήκαν αιολικά πάρκα, έξω από το Σαν Φρανσίσκο, κατά μήκος του ρήγματος του Αγίου Αντρέα -- γη για πέταμα -- περί τα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν πάλι ήταν της μόδας οι Α.Π.Ε. (και ο κόσμος φοβόταν τους επερχόμενους παγετώνες, που να το θυμηθείτε, ξανάρχονται).

Δεν του βγήκε του Ομπάμα η Πράσινη Ανάπτυξη.
Τα ...Αμερικανάκια, δεν τρώνε κουτόχορτο, και κατάλαβαν αρκετά νωρίς ότι πρόκειται για κόλπο να αυξηθούν οι φόροι. Οι Πράσινες εταιρίες άρχισαν να καταρρέουν πριν το φθινόπωρο του 2009 και την Κοπεγχάγη. Και παρά την τρομερή διαφήμιση της Siemens, τα αιολικά πήραν την κάτω βόλτα. Γιατί να πληρώνεις 2 και 3 φορές πάνω το ρεύμα;
Και τα Αμερικανάκια έχουν λίγο αέριο, αλλά ξέρουν ότι είναι παραλογισμός να το καις για ισχύ βάσης, δήθεν για Πράσινη Ανάπτυξη.
Και τώρα οι αιολικοί στην Αμερική σκούζουν, γιατί εκεί, δεν έχει τόσο μεγάλα κορόϊδα, και ακόμα και οι σοσιαλίζοντες Δημοκρατικοί, είναι υπόλογοι στους ψηφοφόρους τους. 71% κάτω τα αιολικά, το 2010, σε σχέση με το 2009.
Φτωχαδάκια... δεν έχουν λεφτά για πέταμα.
Ενώ εδώ "λεφτά υπάρχουν", και έχουμε και Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν πάμε καθόλου καλά με τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ και για του λόγου το αληθές (επειδή ξέρετε ότι τέτοια ζητήματα δεν τα ξαναστέλνω αν δεν τα επιβεβαιώσω) δείτε και το ΦΕΚ:
http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=en
πάντως, για να λέμε και τα καλά, αξίζουν συγχαρητήρια στο υπουργείο γιατί πλέον όλα τα ΦΕΚ μπορείς να τα δεις ηλεκτρονικά δωρεάν. Γιατί μέχρι και πριν λίγο καιρό, έπρεπε να πληρώσεις για να δεις κάποια ΦΕΚ!!!!!! Ότι να ΄ναι δηλαδή, για να ενημερωθείς για τους νόμους της χώρας σου έπρεπε να πληρώσεις!!!!!!!! τέλος πάντων δείτε το email, είναι ενδιαφέρον.
Έχω βαρεθεί να ακούω του κόσμου τις μαλακίες, από τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, τα κανάλια, το κόσμο στα καφενεία, παντού.

Κανένας μα κανένας δεν έχει καταλάβει που βρισκόμαστε και που πάμε.
Σήμερα θα παρουσιάσω μόνο τον πίνακα 1, σελίδα 1349 του νόμου 3845, το περίφημο μνημόνιο, ΦΕΚ 65/2010.
Ο Πίνακας λέει τα δημοσιονομικά μέτρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.
Ότι άλλο ακούτε είναι αηδίες.

Πάμε λοιπόν να δούμε τα μέτρα για το 2010.















Όπως βλέπετε από τα μέτρα του 2010, θα εξοικονομήσουμε 5800 εκατομμύρια.

Τελειώσαμε; Όχι βέβαια, έρχεται το 2011.
Πάρτε τα μέτρα του 2011, για να καταλάβετε.


















Αν δεν καταλάβατε ακόμα το 2011, θα εξοικονομήσουμε άλλα 9650 εκατομμύρια, δηλαδή υπερδιπλάσια από το 2010, δηλαδή το αγγούρι θα είναι διπλάσιο το 2011.
Για δείτε:
Αύξηση αντικειμενικών αξιών 400 εκατομμύρια
Εξοικονόμηση πόρων από τον Καλλικράτη 500 εκατομμύρια.

Και μετά από αυτά έρχεται το 2012.
Πάρτε και το 2012 να το έχετε.
















Ζείτε ακόμα;
Για δείτε τι λέει για το 2012.

Μείωση προσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων πέραν του 5 προς 1!!
Αυτό για όσους σας τάζουν θέσεις στο δημόσιο.
Ανάπτυξη θέλετε.
Πάρτε μείωση δημόσιων επενδύσεων 500 εκατομμύρια.
Προσέξτε τώρα και το τελευταίο.
ΜΗ καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα 900 εκατομμύρια!!!
Αντέχετε;;
Ε, πάρτε και το 2013











Βλέπετε τι λέει;
ΜΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 4200 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ,δηλαδή το 2013, θα πάρουνε μέτρα που θα πρέπει να αποδώσουν όσοΟΛΕΣ οι περικοπές του 2010!!!
Ακόμα αναπνέετε, και δεν σας έχουν φορολογήσει;
Δεν πειράζει.
Υπομονή.
Εσείς οι 500.000 Έλληνες που έχετε καταφέρει να ζείτε, θα δείτε τα βάσανα σας να τελειώνουν το .... 2015, γιατί ακόμα υπάρχει το 2014, που έχει και αυτό μέτρα. Πάρτε και το 2014.










Προσέξτε τώρα.
Το 2014, και μόνο τότε θα σταματήσει τη φορολογία των κερδοφόρων επιχειρήσεων, χάνοντας 600 εκατομμύρια, αλλά προβλέπει εξοικονόμηση από μη καθορισμένα ακόμα μέτρα 4700 εκατομμυρίων!!!













Μας το αναψε το κερακι...
ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ.
ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ 30 ΔΙς ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ 5,8!!!
Από σήμερα λοιπόν ό,τι μαλακία ακούτε από οποιονδήποτε, θα μπορείτε να ρίχνετε μια ματιά στους λογαριασμούς και να ξέρετε τι σας περιμένει.
Αν έχετε τάσεις αυτοκτονικές διαβάστε όλο το νόμο, αλλά όχι σαν τους ηλίθιους πολιτικοδημοσιογράφους.
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ!!!
Κι ενώ ο νόμος γράφει όλα αυτά, έχεις τον έναν και τον άλλον, να διαμορφώνουν γνώμη, για τον 15χρονο που θα δουλεύει με 400 ευρώ, ή τη ποσόστωση ναυτικών στο Ζενίθ, "κρύβοντας" με την έντονη δημοσιοποίηση τέτοιων περιπτώσεων, το εγκληματικό σύνολο.
Ε, λοιπόν.
Όσοι τα λένε αυτά, ή ξέρουν και μας δουλεύουν, ή είναι βλάκες, ή και τα δύο.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ανασχηματισμός... με άλλο μάτι!...



Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα...
τα λέει όλα ο jimmakos...

Όχι στον θάνατο του “εμποράκου”

Κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, επί 35 χρόνια, την χώρα μας κυβέρνησαν κατά σειρά οι, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής.

Όλοι αυτοί, ευαγγελίστηκαν μία Ελλάδα για τους Έλληνες.
Όλοι διακήρυτταν πως φρόντιζαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους το καλό των πολιτών αυτής της χώρας και όλοι τους, αυτό που έκαναν, ήταν να δανείζονται από τους τοκογλυφικούς οργανισμούς της Ευρώπης και της Αμερικής και...να υποθηκεύουν το μέλλον των Ελλήνων.
Παροιμιώδης η ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου, «καταναλώνουμε περισσότερα από αυτά που παράγουμε».
Κανείς όμως από όλους αυτούς που κυβέρνησαν τον τόπο μας, δεν φρόντισε να δημιουργήσει ανάπτυξη στην χώρα και να διορθώσει το πρωθυπουργοκεντρικό πολίτευμά μας, που από το 1974 βιώνει ημέρες λιτότητας και ας είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τότε, πως η λιτότητα θα διαρκούσε το πολύ τρία -τέσσερα χρόνια. Και αυτό συνέβη γιατί, κύριο μέλημα όλων ήταν, πως θα γίνουν πρωθυπουργοί και πως θα βολέψουν τους ημετέρους του συστήματος που τους στήριζαν διαχρονικά, από οικονομικής πλευράς. Εκλέγονταν δε με τις κοινωνικές παροχές που παρείχαν στον Ελληνικό λαό, μέσω των δανεικών και έτσι του υφάρπαζαν την ψήφο.
Παρά όλα τα παραπάνω, ο λαός μας τον Οκτώβριο του 2009, παραπλανάτε για άλλη μία φορά και εκλέγει Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, εγγονό του Γεωργίου Παπανδρέου και γιό του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος θα μας «έσωζε», όπως όλοι οι προηγούμενοι, γιατί «λεφτά υπήρχαν» στα Ταμεία του κράτους, όπως ισχυριζόταν προεκλογικά. Και όλα αυτά ενώ η ενημέρωση που είχε από τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος τον κ. Προβόπουλο (του οποίου οι ευθύνες είναι τεράστιες στο οικονομικό κατάντημά μας), ήταν αντίθετη.
Έτσι, κάνει πράξη από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποσχόταν προεκλογικά, όπου απέκρυπτε την σκληρή αλήθεια της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Στην συνάντηση της επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς , όπου είναι πρόεδρος είπε μεταξύ των άλλων :
«Η έξοδος από την κρίση απαιτεί σοβαρή και δίκαιη αναδιανομή εισοδήματος σε παγκόσμιο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων, ενίσχυση των δημοκρατικών μας θεσμών και ελέγχων στα συστήματα , όπως το χρηματοπιστωτικό. Αυτοί είναι οι στόχοι μας και αυτές είναι οι αρχές μας».
Θεώρησε λοιπόν, πως όλα τα παραπάνω θα διορθωθούν με την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο και την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ και έτσι θα επιτευχθεί η αναδιανομή του εισοδήματος, όπως έγινε στα τέλη του 1990 επί Σημίτη, όταν και δημιουργήθηκε, κατά την γνώμη μου, το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους, το οικονομικό έγκλημα του χρηματιστηρίου.
Τότε, έχασαν τις περιουσίες τους χιλιάδες Έλληνες πολίτες, προκειμένου να κερδίσουν για άλλη μία φορά οι έχοντες και κατέχοντες.
Τότε, αποκρύφτηκαν πολλές αυτοκτονίες συμπολιτών μας, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα (με την απόλυτη σιωπή των ελεγχόμενων ΜΜΕ).
ΠΑ.ΣΟ.Κ τότε , ΠΑ.ΣΟ.Κ. σήμερα. Σοσιαλιστές τότε της μεγάλης «εκσυγχρονιστικής Ελλάδας» (Σημίτης-Παπαντωνίου), σοσιαλιστές σήμερα της Ελλάδας του ΔΝΤ και της Τρόϊκας (Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου).
Σε λίγες ημέρες ο κ. Γ. Παπανδρέου θα μιλήσει στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και θα πρέπει να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό:
1. Πως με την μείωση των μισθών και συντάξεων συμπολιτών μας αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα και η βιωσιμότητα της οικονομίας μας;
2. Πως αυξάνοντας τους έμμεσους φόρους και τον ΦΠΑ θα γίνει ανταγωνιστικό το εμπόριο και θα υπάρξει ανάπτυξη στην χώρα;
Ο Ελληνικός λαός πρέπει, λοιπόν, να του υπενθυμίσει πως, με την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ, οι χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι σφίγγουν κι άλλο το ζωνάρι χωρίς να υπάρχει ελπίδα στο αύριο.
Το κύμα ύφεσης της ελληνικής αγοράς συνέχεια αυξάνει και το β΄ τρίμηνο το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 3,5% με αυξητική τάση για τους επόμενους μήνες. Σημειωτέων δε πως, την τελευταία δεκαετία δεν έχει καταγραφεί παρόμοια ύφεση.
Απ’ τη μία, κάθε μέρα κλείνουν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις. Μόνο το πρώτο εξάμηνο έβαλαν λουκέτο 1448 βιοτεχνίες και έχουν χαθεί περισσότερες από 25.000 θέσεις εργασίας . Η κρίση έχει ήδη χτυπήσει ανεπανόρθωτα την οικοδομή, την ένδυση την υπόδηση, τις πωλήσεις του εμπορίου κλπ
Απ΄ την άλλη η ανεργία έχει λάβει δραματικές διαστάσεις. Στο 117% έφτασε σε ηλικίες άνω των 45 ετών. Χωρίς δουλειά βρίσκονται 3 στους 10 νέους, όταν η ελληνική οικογένεια ξεζουμίζεται προκειμένου να σπουδάσει τα παιδιά της και να τους δώσει πανεπιστημιακή μόρφωση, ενώ τα πτυχία μένουν στον τοίχο και στο Μαξίμου προσλαμβάνονται αλλοδαποί επιστήμονες, ως σύμβουλοι.
Στη συνέχεια, οι οφειλές των νοικοκυριών από δάνεια έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και οι οικογένειες είναι σε απόγνωση. Οι πιστωτικές κάρτες ξεπερνούν, ενίοτε, το μηνιαίο εισόδημα των πολιτών, από την στιγμή που μειώθηκαν οι συντάξεις, μισθοί και έγινε δραστική περικοπή των δώρων.
Όλα τα παραπάνω ο Ελληνικός λαός θα τα βροντοφωνάξει μέσω μεγαλειωδών διαδηλώσεων, που θα πρέπει να πραγματοποιήσει, με την έλευση του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, ώστε να λάβει το πρώτο ηχηρό χαστούκι της ελληνικής κοινωνίας.
Πρέπει να καταλάβει πως έπαψε πλέον ο κόσμος να τρώει «κουτόχορτο».
Πρέπει να εισπράξει ηχηρό μήνυμα στα επιπλέον σχέδιά του για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, της εξομοίωσης πετρελαίου θέρμανσης και πετρελαίου κίνησης κλπ
Το δεύτερο ηχηρό χαστούκι θα πρέπει να το δώσουν οι Συνέλληνες την ημέρα των αυτοδιοίκητων εκλογών στις 7 Νοεμβρίου 2010 καθώς και στην επαναληπτική διαδικασία την επόμενη Κυριακή.
Όχι, λοιπόν, στην κυβέρνηση του ΔΝΤ και της Τρόϊκας, γιατί εάν ψηφισθούν, οι υποψήφιοί της την αμέσως επόμενη μέρα θα μιλούν για νομιμοποίηση από τον Ελληνικό λαό της εφαρμογής των εξουθενωτικών μέτρων.
Όχι, στην επεξεργασία από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για επιπλέον αυξήσεις και περικοπές δαπανών.
Όχι, για ακόμη μια φορά στον θάνατο του εμποράκου!!

Η οικονομική κρίση ξεκινάει από ανίκανους πολιτικούς...

Πολλοί προσπαθούν να βρουν τους υπεύθυνους για τη θανατηφόρο για την Ελλάδα οικονομική κρίση, που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από την παγκόσμια, το πλάτος και το βάθος της οποίας οι περισσότεροι ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει.

Η σημερινή κρίση έχει αφετηρία το 1990 και κομβικό σημείο τον περασμένο Οκτώβριο. Το 1989 έπεσε το Τείχος του Βερολίνου και μαζί του εξαφανίσθηκε το ανατολικό μπλοκ.
Η Ελλάδα, έχοντας την τύχη να αποτελεί το νότιο σύνορο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ προς το ανατολικό μπλοκ, στήριξε τη μεταπολεμική της ανάπτυξη στη βοήθεια Αμερικανών και Ευρωπαίων, που δεν δινόταν για τον Περικλή και τα ωραία μας μάτια, αλλά για να στηρίξουν το ανάχωμά τους προς τον ισχυρό τότε ανατολικό αντίπαλο.
Γι’ αυτό μας χάριζαν λεφτά και οι πολιτικοί μας τα τρώγανε μαζί με τα μεγάλα τζάκια και τους «ημετέρους» ξένοιαστοι, αφού ήξεραν ότι η βοήθεια θα ερχόταν συνεχώς και υπό οιεσδήποτε συνθήκες.
Το 1990, όμως, η Ελλάδα έπαψε να είναι το ανάχωμα του αποκαλούμενου τότε ελεύθερου κόσμου και οι πρώην σοβιετικές «δημοκρατίες» άρχισαν να γίνονται μέλη του ΝΑΤΟ και της Ενωμένης Ευρώπης.
Οι πολιτικοί μας, μίζεροι, κοντόφθαλμοι και βολεμένοι, ούτε που πήραν χαμπάρι ότι εφεξής η Ελλάδα έπρεπε να μάθει να ζει μόνη της και εξ ιδίων, αφού δεν είχε τίποτα να προσφέρει για να απορροφά ξένα κεφάλαια. Και άφησαν την οικονομία και την κοινωνία ανοχύρωτη και εικονικά ευημερούσα.
Η ψεύτικη ευμάρεια όμως τελείωσε απότομα -πολύ απότομα- από το 2009 με την έκρηξη της αμερικανικής φούσκας και της κρίσης των ευρωπαϊκών οικονομιών που στηρίζονταν σε αυτή τη φούσκα.
Τότε οι συνέπειες για την Ελλάδα έγιναν μοιραίες. Με μια κρατικοδίαιτη οικονομία, την αδυναμία έκδοσης πληθωριστικής δραχμής και τον κρατικό μηχανισμό σμπαραλιασμένο και τόσο διεφθαρμένο, που να μη γνωρίζει καν πόσους δημόσιους υπαλλήλους πληρώνει, η πτώχευση ήταν δεδομένη. Μια πτώχευση που υφίσταται ακήρυκτα, αφού οι διεθνείς αγορές εκτόξευσαν το spread δανεισμού μας στο 1.000 από το 150, μέσα σε δέκα μήνες!

Ακόμα και τώρα, όμως, δεν προσανατολίζουν το λαό στην αλήθεια και για τους εθνικούς κινδύνους και για την οικονομική κρίση και το βάθος της. Μην ψάχνετε αλλού την αλήθεια.

Δημιουργείται μια νέα νομενκλατούρα σοβιετικού τύπου.

Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι το μεγάλο πρόβλημα του πολιτικοκοινωνικού συστήματος στη χώρα μας είναι το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα κινείται αυτόνομα σε σχέση με την κοινωνία και αντί να ακολουθεί την κοινωνική δυναμική, τις κοινωνικές ανάγκες και τις κοινωνικές επιταγές, εκείνο, πατώντας πάνω στο ισχύον συνταγματικό θεσμικό καθεστώς, κινείται εντελώς ανεξάρτητα και αυτόνομα. Έτσι αντί η κοινωνία να καθοδηγεί το πολιτικό σύστημα εκείνο καθοδηγεί την κοινωνία και την εκμεταλλεύεται προς όφελος των συμφερόντων που επενδύουν πάνω του.

Ένα απτό παράδειγμα για να γίνει αντιληπτό αυτό από τον καθένα είναι ο τελευταίος ανασχηματισμός. Αν το πολιτικό σύστημα ακολουθούσε τις κοινωνικές επιταγές θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια ολιγομελής λιτή κυβέρνηση, άλλωστε δεν κάνει και τίποτα, απλά εκτελεί τις εντολές της τρόϊκας. Για να μην πούμε ότι θα έπρεπε να περικοπούν οι μισθοί του πρωθυπουργού, των υπουργών και των βουλευτών και να προσλαμβάνονται μόνο άμισθοι σύμβουλοι και διάφοροι άλλοι βαστάζοι και κλακαδόροι. Εδώ όμως τι βλέπουμε; Βλέπουμε το ακριβώς αντίθετο.
Η κυβέρνηση αυξήθηκε λες και πρόκειται να κυβερνήσει την κοσμοκράτειρα χώρα του πλανήτη. Αυξήθηκαν οι υπουργοί, οι αναπληρωτές, και οι υφυπουργοί και φυσικά αυξάνονται αντίστοιχα οι φρουροί, οι σύμβουλοι, οι παρατρεχάμενοι, οι λιμουζίνες κ.λ.π. Το κόστος λειτουργίας μιας άχρηστης και αμφιβόλου νομιμοποιήσεως κυβέρνησης αυξάνεται αλματωδώς, χωρίς έστω να εξαγγελθεί μια περικοπή στους μισθούς όλων αυτών των τόσο «σημαντικών» για τη ζωή μας προσώπων. Έστω για λόγους συμβολισμού και συμπαράστασης προς τη δοκιμαζόμενη κοινωνία. Δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά και ο αριθμός των συμβούλων, ντόπιων και ξένων αυξάνεται και αυτός με μεγάλους ρυθμούς. Και ακόμα, όλο αυτό το κατασκεύασμα μεταφέρεται εδώ και εκεί για να συνεδριάζει σε διάφορες περιοχές με κόστος και έξοδα μετάβασης, υπερωρίες και αμοιβές εκτός έδρας.
Βλέπουμε λοιπόν ότι δημιουργείται μια νομενκλατούρα σοβιετικού τύπου, μακριά από κάθε κοινωνική ανάγκη, κοινωνική επιταγή και κοινωνικό συμβολισμό, σε μια σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία. Είναι αντίθετο προς την κοινή λογική, τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση έκοψε τις στρατιωτικές παρελάσεις για να μην καταναλώνονται καύσιμα, έκοψε τα επιδόματα των ιπταμένων της πολεμικής αεροπορίας υποτίθεται για οικονομία, έκοψε τα κομπιούτερ από τους μαθητές, αλλά και πολλά άλλα, την ίδια στιγμή η ίδια να αυξάνει το κόστος της δικής της λειτουργίας.
Πρέπει λοιπόν να υπάρξει άμεσα ένα άλλο Σύνταγμα που θα δένει δημοκρατικά τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος πάνω στις κοινωνικές επιταγές και θα το αναγκάζει να ακολουθεί τις κοινωνικές ανάγκες.

Αν δεν αλλάξει το πολίτευμα, όσες αλλαγές και να γίνουν στο Σύνταγμα αυτές θα είναι προς το συμφέρον της ολιγαρχίας.

Διότι τις αλλαγές αυτές, αν τι κάνουν, θα τις κάνουν οι ίδιοι οι πολιτικοί, οι οποίοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι δημοκρατικές ευαισθησίες έχουν.
Το μέλλον είναι στην Αμεση Δημοκρατία. Μόνο όταν θα αποφασίζουμε όλοι από κοινού, θα πάμε μπροστά.
Τώρα έχουμε αφήσει 300 άτομα, να κάνουν κουμάντο δέκα εκατομμύρια ανθρώπους.
Και μάλιστα 300 άτομα που ζουν το μύθο τους δημοσία δαπάνη, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για τις ανάγκες του κόσμου.
Η μεγάλη αλλαγή που θα μας πάει στο μέλλον με ασφάλεια και αξιοπρέπεια έχει όνομα.
Λέγεται Άμεση Δημοκρατία. Είναι το μέλλον.

Σπατάλη δημοσίου χρήματος...

Ομαδικός τουρισμός της κυβέρνησης και εκατοντάδων παρατρεχάμενων στη Θεσσαλονίκη (47 υπουργοί, Γενικοί γραμματείς, Διοικητές ΔΕΚΚΟ μαζι με ένα τσούρμο οδηγών, γραμματέων, συμβούλων,σωματοφυλάκων, κάνουν διακοπές με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου!).
Έκλεισαν όλες τις σουίτες και τα ακριβά δωμάτια των πολυτελών ξενοδοχείων για να δώσουν στο λαό το μήνυμα για λιτότητα και θυσίες....

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega, μόνο η διαμονή των υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών στο Μακεδονία Παλλάς θα στοιχίσει για ένα διήμερο περίπου 25.000 ευρώ, ενώ αν υπολογιστούν και τα έξοδα για τη διαμονή προέδρων κρατικών οργανισμών και προσωπικού ασφαλείας, τότε το κόστος ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Κι όλα αυτά την ώρα που η χώρα περνά την πιο δύσκολη περίοδό της απο πλευράς οικονομικών με την σκληρή λιτότητα να έχει γονατίσει το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων.
Επιπρόσθετα οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού μόνο ελπιδοφόρες για ανάκαμψη των βαριά πληγέντων οικονομικών δεν αναμένονται, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια. Ωστόσο την ίδια στιγμή το κόστος του κυβερνητικού ταξιδιού είναι ακόμα μεγαλύτερο αν προστεθούν τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και τα γεύματα και τα δείπνα, όλων των μελών της κυβερνητικής «εκστρατείας» στη Θεσσαλονίκη.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ο Γιώργος Παπανδρέου επαναφέρει το βαθύ ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Το ντιριντάχτα ΠΑΣΟΚ, επιστρέφει στην εξουσία 36 χρόνια μετά την ίδρυσή του.

Την ίδια στιγμή που βγαίνουν στη δημοσιότητα οι επιστολές του πρώην μέλους του ΠΑΚ Παντελεήμονα Καρακώστα, με τις οποίες ζητάει τα χρωστούμενα απο τον Κόκκαλη για τις μίζες που πλέρωσε προς διευκόλυνση της Ιντρακόμ και της Siemens, ο Γιώργος Παπανδρέου επαναφέρει το βαθύ ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Που είναι ο μεταρρυθμιστής Γιώργος Παπανδρέου μέσα σ όλα αυτά;


Γιατί δεν έβαλε και τον Άκη Τσοχατζόπουλο στη κυβέρνηση; Γιατί δεν φώναξε και τον Γιάννο Παπαντωνίου στο κάδρο; Μήπως του είπαν κι αυτοί "οχι";
Αν ο δειλός Καραμανλής, χρειάσθηκε 4 χρόνια για ν απαξιωθεί, ο διάδοχός του τα κατάφερε μέσα σ' ένα χρόνο.
Πρόκειται για προσωπικό του επίτευγμα...

Ξημερώνει μια νέα μέρα για την αγροτιά...

Δεν θέλω να γράψω ακόμα κάτι για την αντικατάσταση της Κατερίνας Μπατζελή, περιμένω να δω αν θα πει η ίδια κάτι κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το έργο της θα βρει άξιους συνεχιστές.
Ο νέος, άφθαρτος και ορεξάτος Κώστας Σκανδαλίδης με μεγάλη εμπειρία από τα χωράφια της Α' Αθηνών αποτελεί εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο για τους αγρότες, αλλά και για το Νότη Σφακιανάκη.
Όσο για τη Μιλένα, είχα να ακούσω το όνομα της από τις εσωκομματικές εκλογές του 2007, τότε που με "ήθος" κι "αξιοπρέπεια" στήριξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ήταν το χρυσό δίδυμο της κατασυκοφάντησης αυτού που σήμερα "ευχαριστούν" για την εμπιστοσύνη...

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ντίνο, καλή τύχη

Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας: Ντίνος Ρόβλιας, με αρμοδιότητα τις επενδύσεις
 
Ντίνο, καλή επιτυχία και μην αφήσεις τους παρατρεχάμενους και τα τσιράκια να σου αμαυρώσουν πάλι το όνομά σου.

Γ. Παναγιωτακόπουλος: "Είμαστε δημοκρατικοί στο λόγο και αυταρχικοί στην πράξη".

Τι σχέση έχει το ΠΑΣΟΚ του σήμερα, με το ΠΑΣΟΚ του τότε. Τι σχέση έχουν οι πολιτικές που υποσχεθήκαμε με τις πολιτικές που ασκούνται; Συμβαδίζει ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία με την παρουσία της Τρόικα στην Ελλάδα;


Η κοινωνική απελευθέρωση μπορεί να επιτευχθεί με τους πολίτες σε κατάσταση οικονομικού μαρασμού, με την εκτίναξη της ανεργίας, με την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, με την αποκρατικοποίηση του κράτους;


Η Κυβέρνηση, δυστυχώς, παραδόθηκε αμαχητί στις άγριες διαθέσεις των πιο σκληρών μονιτεραστικών κύκλων της Ευρώπης, με τη βοήθεια των δούρειων ίππων που χρησιμοποιήθηκαν στο εσωτερικό της.


Ο δρόμος για το σοσιαλισμό, μετατράπηκε σε επικίνδυνο μονοπάτι, με μόνιμα θύματα αυτούς που ποτέ δεν έφταιξαν, αυτούς που πάντοτε μας στήριξαν, αυτούς που εναπόθεσαν τις τελευταίες τους ελπίδες για μια αξιοπρεπή ζωή σε μας.


Γι' αυτό ιδρύθηκε άραγε το ΠΑΣΟΚ; Γι' αυτό στρατευτήκαμε; Γι' αυτό παλέψαμε; Ζούμε έναν παραλογισμό που όμοιό του στην πολιτική δεν έχω βρει πουθενά.


Ζούμε στην Ελλάδα της λεκτικής αναμόρφωσης και της πολιτικής σύγχυσης. Διακηρύσσουμε τις προθέσεις και τα οράματά μας για μια νέα Ελλάδα και ταυτόχρονα διαλύουμε ό,τι έχει μείνει από τις δομές του κοινωνικού κράτους και τα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.

Θέλουμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα της ευημερίας και της δημιουργίας και ωθούμε τους πολίτες στη φτώχεια, στην αναξιοπρέπεια και στο μαρασμό.


Συντρόφισσες και σύντροφοι, πώς θα δικαιολογήσεις στο συνταξιούχο των 524 ευρώ ότι όντως έπρεπε να υποστεί τη μείωση του ισχνού εισοδήματός τους σε 294 όταν ακόμη και σήμερα ζητούνται οι έχοντες που φοροδιαφεύγουν συστηματικά; Και για του λόγους το αληθές, εδώ έχω τη σύνταξη της μάνας μου. Και θέλω να ρωτήσω τους συντρόφους που παίρνουν τις αποφάσεις, αν οι μανάδες τους ζουν με 294 ευρώ. Θα το καταθέσω στο Προεδρείο.

Πώς εξηγείς στον εργαζόμενο ότι η μείωση εισοδήματός του ήταν ο καλύτερος τρόπος για ν' αντιμετωπίσεις την τραγική οικονομική κατάσταση; Μα εσείς, σου λέει, αφήσατε 9 μήνες ακέφαλα τα δημόσια νοσοκομεία, τους δημόσιους Οργανισμούς παρατείνοντας τη ζωή σε αυτούς που πρωταγωνίστησαν στο πάρτι της λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας.
Τι θα πεις στον δημόσιο υπάλληλο, ότι «σου κόψαμε 3 περίπου μισθούς αδιαφορώντας για τις ανάγκες σου, τις υποχρεώσεις σου, τις δυσκολίες της καθημερινότητας γιατί μας διέταξαν οι ξένοι οικονομικοί επιτηρητές», όταν για τα έσοδα χρειάστηκαν τουλάχιστον 11 μήνες για να γίνουν οι στοιχειώδεις αλλαγές που δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί στις Διευθύνσεις των ΔΟΥ; Που ακόμα ψάχνουν για να βρουν τι θα εισπράξουν;
Τι θα πεις στον επιχειρηματία, στον έμπορο, στο βιοτέχνη, στο μικρομεσαίο που αδυνατεί να τα βγάλει πέρα; Ότι η αύξηση του ΦΠΑ που δε θα την κάναμε συρρικνώνει την κίνηση, ότι οι αυξήσεις περιορίζουν την αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών και ότι η αδυναμία του κράτους να τους στηρίξει ουσιαστικά τους οδηγεί σε σίγουρα λουκέτα;
Τι θα ψιθυρίσεις στους νέους και στις νέες όταν τα ποσοστά ανεργίας και ανασφάλειας εκτινάσσονται σε δυσθεώρητα ύψη και νιώθουμε περήφανοι όταν στους νέους κυριαρχεί η εντύπωση ότι η χώρα μας δε μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον τους, που τους οδηγεί σε μια νέα μορφή μετανάστευσης;

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ - Τα τέσσερα βήματα της χώρας προς το χάος.

Δεν διεκδικούμε την ιδιότητα του προφήτη, αλλά συγκρατείστε καλά αυτά που γράφουμε εδώ και τα οποία βγαίνουν με απλή λογική. Με τον τρόπο που ασκείται η οικονομική πολιτική από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κάτω από το σκληρό έλεγχο και τους εκβιασμούς της Τρόϊκας, η χώρα θα αναγκαστεί να κάνει με μαθηματική ακρίβεια τα τέσσερα επόμενα βήματα προς το χάος:....

ΒΗΜΑ 1ον . Είναι αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα. Δηλαδή άντληση φόρων με εύκολη λύση τα συνήθη «υποζύγια», περικοπή μισθών, μείωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, περιστολή εργασιακών δικαιωμάτων κ.λ.π. Είναι ένα μίγμα εύκολης οικονομικής πολιτικής για μείωση των ελλειμμάτων μέσω κυρίως της αύξησης των εσόδων, μαζί με αρκετή δόση προπαγάνδας. Φυσικά είναι δεδομένο ότι αυτό το μίγμα οικονομικής πολιτικής μειώνει την αγοραστική δύναμη των πολιτών, ρίχνει την κατανάλωση, βαθαίνει την ύφεση και οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων και στην ανεργία. Ταυτόχρονα ευνοεί την αισχροκέρδεια και την αύξηση του πληθωρισμού. Η φορολογία των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων είναι δυσβάστακτη και ταυτόχρονα η μεγάλη γραφειοκρατία και το ρευστό και αβέβαιο πολιτικό περιβάλλον δεν ευνοούν την ανάληψη νέων επενδυτικών ρίσκων.
Κάποια στιγμή, μάλλον μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βλέποντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για έσοδα, θα μπει στον πειρασμό να μειώσει το άλλο σκέλος του ελλείμματος, δηλαδή τις δημόσιες δαπάνες, με την πώληση μεγάλων ΔΕΚΟ και απόλυση πολλών χιλιάδων εργαζομένων. Ήδη γίνεται λόγος για το 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων. Φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να μειώσει αριθμητικά το έλλειμμα, αλλά θα βαθύνει ακόμα πιο πολύ την ύφεση και θα αυξήσει την ανεργία και την κοινωνική αναταραχή.
ΒΗΜΑ 2ον. Μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο θα γίνει μια πανικόβλητη προσπάθεια είτε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εφόσον εξακολουθεί να είναι στην εξουσία, είτε από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ή Εθνικής Ενότητας, να εφαρμοστεί ένα μίγμα οικονομικής πολιτικής σαν αυτό που προτείνει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Δηλαδή με μείωση των φορολογικών συντελεστών για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, με χορήγηση επενδυτικών κινήτρων, με αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, με ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας και με ενίσχυση συγχρηματοδοτούμενων ή αυτοχρηματοδοτούμενων έργων κ.λ.π.
Όμως τότε θα είναι αργά. Αυτά έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από χθες ή έστω ακόμα και τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Το κλίμα που θα έχει δημιουργηθεί, η απογοήτευση, η εξαθλίωση και η ανασφάλεια των επενδυτών δεν θα αποδώσουν τίποτα.
ΒΗΜΑ 3ον. Μετά την αποτυχία και του δεύτερου βήματος, η κυβέρνηση που θα είναι τότε στην εξουσία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε πτώχευση ή αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα θα σημάνει έξοδο από τη ζώνη του ευρώ και λόγω των δυο προηγηθέντων αποτυχημένων βημάτων, μια χαοτική και ανεξέλεγκτη κατάσταση. Ενώ αν για παράδειγμα, από την αρχή επιλέγαμε αυτό το δρόμο, θα είχαμε μια κάποια διαπραγματευτική ισχύ, τότε θα υποστούμε πλήρη ταπεινωτικό διεθνή έλεγχο, πλήρη διεθνή διαχείριση και ξεπούλημα της περιουσίας της χώρας, αφού πλέον έχουμε υποθηκεύσει ακόμα και τη δημόσια περιουσία στα κράτη της ΕΕ.
ΒΗΜΑ 4ον. Μετά από τα τρία προηγούμενα βήματα ένα μόνο βήμα απομένει. Η μετατροπή της χώρας σε ένα διεθνές προτεκτοράτο με φορολογικό και εργασιακό (με την έννοια της απελευθέρωσης της αγοράς της εργασίας) «παράδεισο». Άλλη λύση πλέον δεν θα υπάρχει.
Ευχόμαστε τίποτε από όλα αυτά να μην συμβεί και να μπορέσουμε να μείνουμε στο δεύτερο βήμα, χωρίς να παραστεί ανάγκη να προχωρήσουμε πιο πέρα.
Όμως η αρτηριοσκληρωτική και μονόδρομη οικονομική πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου δεν αφήνουν ελπίδες.

Γι' αυτούς που περιμένουν το εφάπαξ

Ανασχηματισμός για τα κάλλη της ξαδέρφης του υπερυπουργού!

Τελικά μην ακούτε τίποτα, ο ανασχηματισμός έγινε αποκλειστικά και μόνο για τα κάλλη της ξαδέρφης του υπερυπουργού.


Τι και αν ο λαός και ιδιαίτερα οι μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν την οικονομική κρίση, η νέα κυβέρνηση, που μας σέρβιρε χθες το βράδυ ο ΓΑΠ, δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Πενήντα άτομα περιλαμβάνει το νέο υπουργικό συμβούλιο, αν αναλογιστούμε ότι όλοι αυτοί χρειάζονται γραφεία, γραμματείς, φαρισαίους και άλλους παρατρεχάμενους το κόστος πάλι εμείς οι ίδιοι θα το πληρώσουμε.
Αχ δύσμοιρε ελληνικέ λαέ όλα για το καλό σου γίνονται.
Οι υπουργοί του Σημίτη δεν θα ξανακάνουν λαμογιές (το ορκίστηκαν στο ποδήλατο του ΓΑΠ) και όλοι εμείς τρισευτυχι(ε)σμένοι θα τρέξουμε να υποστηρίξουμε τους περιφερειάρχες και δημάρχους του μνημονίου.
Άντε στον επόμενο ανασχηματισμό να τους εκατοστίσουμε!!!

Ανασχηματισμός: Ο Παπανδρέου καθιστά συνένοχο και το παλιό ΠΑΣΟΚ.


Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης έγινε κάτω από την πίεση των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και των πολύ επώδυνων οικονομικών μέτρων (πωλήσεις ΔΕΚΟ, απολύσεις κ.λ.π.) που πρόκειται να εξαγγελθούν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Προκειμένου λοιπόν ο κ. Παπανδρέου να σταματήσει την διαρροή των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς το στρατόπεδο των πολιτικών δυνάμεων που τίθενται κατά του μνημονίου, έπειτα και από το εκλογικό δίλημμα που έβαλε η αντιπολίτευση, εμπλέκει όλο το ΠΑΣΟΚ (παλιό, εκσυχρονιστικό και νεοταξικό) και το καθιστά συνένοχο στην υποτέλεια και εξαθλίωση της χώρας, καθώς και στους νεοταξικούς σχεδιασμούς της ηγετικής του ομάδας, εκμεταλλευόμενος την προσωπική δίψα για εξουσία παραγκωνισμένων μέχρι τώρα στελεχών. . Όπως είναι γνωστό, τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τάσσονταν άλλοτε ανοιχτά και άλλοτε συγκεκαλυμμένα κατά του ξεπουλήματος της χώρας στο ντόπιο και ξένο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και σε κάθε περίπτωση ασκούσαν κριτική κατά του μνημονίου και δημιουργούσαν προβλήματα στο «έργο» της κυβέρνησης. Αυτά τα στελέχη παρέσυραν και μεγάλο μέρος του κόσμου του ΠΑΣΟΚ που ήταν απογοητευμένο.
Με τον ανασχηματισμό λοιπόν αυτόν, εμείς βλέπουμε ότι ο κ. Παπανδρέου βάζει στην κυβέρνηση και παλιά αποτυχημένα στελέχη (αφού συνέβαλαν και αυτά για να φτάσει η χώρα εδώ που έφτασε), προκειμένου αφενός μεν να κλείσει στόματα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφετέρου δε να τα χρησιμοποιήσει για να περάσει τα πιο επώδυνα μέτρα που έρχονται, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς να αντιδράσουν κυρίως οι συνδικαλιστικοί φορείς του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν το κράτος ιδιοκτησία τους.
Έτσι καθιστά πλέον συνένοχο ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ (παλιό, εκσυγχρονιστικό και νεοταξικό) και από εδώ και στο εξής κανένα στέλεχος από το κόμμα αυτό δεν θα μπορεί να ασκεί κριτική ή να αποστασιοποιείται από τις ενέργειες του κ. Παπανδρέου και τις επιταγές της Τρόϊκας.

…να και η Αννούλα του Νοτιά στην Κυβέρνηση….

Τώρα μάλιστα, αυτή μας έλλειπε !!!!
Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Είχαμε την Αννούλα του Βοριά στην Κυβέρνηση, τώρα μας προέκυψε και η Αννούλα του Νοτιά….


Βοήθα Παναγιά μου-της Τήνου-μην βρεθεί η Χώρα μας στους τέσσερις Ανέμους.

Η ΦΩΦΗ, Η ΝΕΑ αν. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ...ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ.!

ΟΜΩΣ ΓΙΑ "ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΠΟΛΟ" ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ... ΔΗΜΟΣΙΟ...!


 Προσέξτε ποιά ανέλαβε τον πλέον ευαίσθητο τομέα της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Άν είναι δυνατόν η νέα Αν. Υπουργός Παιδείας κ. Φωφη Γεννηματά να μπορεί να τον υπηρετήσει και τον αναβαθμίσει, αφού δεν τον πιστεύει..
Στέλνει τον γιό της σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και δή στο Κολλέγιο Αθηνών.!
Στη σοσιαλιστική Κυβέρνηση του Γιώργου τα πάντα συμβαίνουν.
Εδώ έχουμε “διακυβέρνηση δανειστών”, όπως λέει και ο Σαμαράς..
Να μη έχουμε από την κ. Φώφη της Δημόσιας Εκπαίδευσης και... "διακυβέρνηση των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων" ;;;
Η μεγάλη κοροιδία είναι, ότι είναι "υποχρεωμένη" στην έναρξη του σχολικού έτος να παραυρίσκεται σε Δημόσιο σχολείο...
Εκεί να δείτε πύρινους λόγους υπερ της Δημόσιας Εκπαίδευσης.!

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Από σήμερα τσιγάρο τέρμα

Από σήμαρα Τετάρτη το κάπνισμα απαγορεύεται ρητά σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, ενώ το υπουργείο υγείας ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα «παράθυρο» στο νόμο.
Για τους καπνιστές τα πρόστιμα καθορίζονται από 50 έως 500 ευρώ, ενώ για τους καταστηματάρχες από 500 έως 10.000 ευρώ.
Για πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες που αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου, οι πολίτες θα μπορούν να καλούν στο τετραψήφιο νούμερο 1142.
Θα προηγηθεί περίοδος χάριτος ενός μήνα (έως τα τέλη Σεπτεμβρίου) κατά την οποία θα γίνονται μόνο συστάσεις, και από τον Οκτώβριο θα επιβάλλονται κανονικά.
Καταργούνται τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας.